Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Дали постои некоја добра хорор серија, ама не како Supernatural, туку хорор хорор :) Нешто налик Storm of the century oд Стивен Кинг. Серија со крипи елементи и интересна приказна. Ако има фрлете некој предлог. Моментално гледам 4 напоредно, спремен сум да почнам и 5та :D

Les Revenants. До сега има една сезона од осум епизоди, а наредната сезона започнува догодина.

Друго, Black Mirror, ако не си ја гледал, ти е исто така серија со крипи елементи, само со посебна приказна секоја епизода.

Некој предлог за добра серија во која ќе бидат поврзани епизодите и има неизвесност. Последно што изгледав и ми се допадна од тој тип е The Americans, од овие попознати серии повеќето ми се изгледани...

Некој предлог за добра серија во која ќе бидат поврзани епизодите и има неизвесност. Последно што изгледав и ми се допадна од тој тип е The Americans, од овие попознати серии повеќето ми се изгледани...

http://www.imdb.com/title/tt1606375/

Пробај ова.

Инаку за неизвеснот ја препорачувам оваа http://www.imdb.com/title/tt0086661/?ref_=sr_2
Додуша тука е секоја епизода приказна за себе, немаш некоја поврзаност освен тоа што двата главни лика ги решаваат сите мистерии кои се страшно добро сработени, ќе те штрекнат од умот :)

Американците се повеќе преработуваат европски серии...
Сега и Bron/Broen, кога пронаоѓаат мртва девојка на мост кој ги спојува Данска и Шведска.
За 24 часа ги изгледав 10те епизоди, феноменална серија е Броен.

The Fall гчедал некој? Не ми текнува да сум сретнал да се спомне низ темава.

The Fall гчедал некој? Не ми текнува да сум сретнал да се спомне низ темава.

Планирав да ја симнам пред некое време, ама на Гугл видов дека во Британија се дигнало галама околу контроверзното финале на сезоната ала The Killing прва сезона, и се откажав. Освен тоа, сите критики што ги прочитав за серијата беа позитивни.

Нешто да не е поврзано ова со Сопранови?
И RocknRolaa да не ја тупиме во другата тема, зошто малиов (Рис) не продолжил со глумава? Така мислам дека прочитав, освен ако нешто не сум разбрал јас убаво...

Интересна серија е The Fall, плус главна улога има Скали од X-Files. Не е нешто веќе видено, добра серија за тепање време. Високо-интелигентен убиец кој убива успешни жени, а Скали е тука да ја разреши мистеријата. Друго интересно е тука што убиецот е познат уште од првата епизода и тука нема никаква дилема. Препорачувам за гледање. :) Плус првата сезона имаше само пет сезони, така да, брзо се гледа.
Исто, препорачувам уште една серија, Crossing Lines, денес беше пилот епизодата и мислам дека е ОК серија, иако се работат различни случаеви.

Нешто да не е поврзано ова со Сопранови?
И RocknRolaa да не ја тупиме во другата тема, зошто малиов (Рис) не продолжил со глумава? Така мислам дека прочитав, освен ако нешто не сум разбрал јас убаво...

Јас гледав едно интервју со него и детето е ѕвер. На тинејџерски години почнал да се занимава со купување недвижности и нивно препродавање. Мислам дека добро заработува од тоа и не му се вратила желбата да биде на малите екрани. По таа логика одам. Пушти си едно интервју, да видиш колку интелигентно и пристојно дете е - скроз поразличен од Рис. :icon_lol:

Дали постои некоја добра хорор серија, ама не како Supernatural, туку хорор хорор :) Нешто налик Storm of the century oд Стивен Кинг. Серија со крипи елементи и интересна приказна. Ако има фрлете некој предлог. Моментално гледам 4 напоредно, спремен сум да почнам и 5та :D
Супер ти е Les Revenants, теман хорор трилер. Black Mirror е сајфај, доста квалитетна. Oбавезно ги изледај, моментално ништо не вреди повеќе.

Ам ако бараш хорор хорор, American Horror Story.

Homeland. :cuc:

Планирав да ја симнам пред некое време, ама на Гугл видов дека во Британија се дигнало галама околу контроверзното финале на сезоната ала The Killing прва сезона, и се откажав. Освен тоа, сите критики што ги прочитав за серијата беа позитивни.

Мене ми беше симната некое време и вчера малце уморен ама викам ај да ја изгледам првата епизода. И заспав после 15 минути :D Па затоа пишав за да видам дали било до мене или до серијата. Ќе пробам пак како и да е, интересно ми се виде некако.
А и мора по малце пауза да правам меѓу епизодите СФУ :D

Супер ти е Les Revenants, теман хорор трилер. Black Mirror е сајфај, доста квалитетна. Oбавезно ги изледај, моментално ништо не вреди повеќе.

Ам ако бараш хорор хорор, American Horror Story.

Homeland. :cuc:

Одлична серија, ама гледана ми е.

Ги имаш гледано The Wire и The Shield? Не се како The Americans и Homeland, ама сепак имаат приказна што трае по цела сезона.

Тhe Wire ја почнував ама дејството на почетокот мислам дека е поспоро, а случајно фатив некоја random епизода и ми беше интересна, на watchlist оди во секој случај. А The Shiеld не ми е гледана.

Сега ке го прифатам предлогот turvior и ќе почнам со Downton Abbey.

Тhe Wire ја почнував ама дејството на почетокот мислам дека е поспоро, а случајно фатив некоја random епизода и ми беше интересна, на watchlist оди во секој случај. А The Shiеld не ми е гледана.

Сега ке го прифатам предлогот turvior и ќе почнам со Downton Abbey.

А да пробаш со Mad Men? Јас сум импресионирана од серијата. Дај и шанса. Ова е една од оние кои или ти влегуваат под кожа или не можеш да ја разбереш фамата. После неколку епизоди ќе сфатиш одма во која група си. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom