Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
А да пробаш со Mad Men? Јас сум импресионирана од серијата. Дај и шанса. Ова е една од оние кои или ти влегуваат под кожа или не можеш да ја разбереш фамата. После неколку епизоди ќе сфатиш одма во која група си. :)

Одлична серија e, ама изгледа ми е и таа :)
Ми се свиѓа и атмосферата и костимите и дијалозите и како се претставени 60-тите години...

http://kajgana.com/serii-shto-mora-da-pochnete-da-gi-gledate-od-prvata-sezona

@RocknRolaa
ако си ја пишувала ти статијава имаш мали грешки.

Конкретно за The Wire. "Во една сезона ви е претставен светот на дилерите, во друга работничката класа.".
Всушност, во The Wire во секоја сезона се претставени и дилерите и полицијата и различните општествени класи, не во секоја посебно.

За Breaking Bad, финалните епизоди почнуваат на 11 август, а не на 18ти.

Не знам јас кој ја пишувал статијава, ама освен малите грешки има и големи... спојлери. Мислам сериозно, како можел авторот воопшто да помисли дека е во ред да го каже крајот на Сопранови. А и целата статија е напишана ко некој да им кажува на друагрите у маало за некоја серија. Серијава е лудило брад...

Ок, има и добри страни, сите предлози се одлични. А и фразата „филмско парче“ не е спомната ниту еднаш. :D Кој би помислил?

Гледам нема тема, а до душа и само една сезона е од 8 епизоди за оваа Da Vinci's Demons. Мене ми беше кул, си ја гледав со концентрација и сакам сега нешто слично пак да гледам. Значи некоја историска подлога, среден век дејство или шо знам... (И некој друг предлог освен Борџиите ако имате да предложите топ ќе биде).

Гледам нема тема, а до душа и само една сезона е од 8 епизоди за оваа Da Vinci's Demons. Мене ми беше кул, си ја гледав со концентрација и сакам сега нешто слично пак да гледам. Значи некоја историска подлога, среден век дејство или шо знам... (И некој друг предлог освен Борџиите ако имате да предложите топ ќе биде).

Според мене, Vikings е најдобра од сите средновековни драми. Дејствието не е споро како во The Borgias, повеќе наликува на Da Vinci's Demons, со повеќе акција.

Ако ја немаше досега гледано, види ја The Tudors. Не е нешто посебно, ама добра е за тепање време.

Reality show meets Lost, и толку ми треба..
Siberia
, тапа. (n)

MНОГУ потенцијал, слаба реализација.

Исто, препорачувам уште една серија, Crossing Lines, денес беше пилот епизодата и мислам дека е ОК серија, иако се работат различни случаеви.

Ко Џакен Хагар да го видов во трејлерот?

Under the Dome.
вреди да ја почнам ?

како се прави оценката за серија на имдб ? Дека гледам една серија што има под 6 просек , а оцените по епизода досега се сите над 7.5 .

како се прави оценката за серија на имдб ? Дека гледам една серија што има под 6 просек , а оцените по епизода досега се сите над 7.5 .

Затоа што посебно се гласа како за серијата, така и за епизодата.

Лелееее зошто морам да чекам дури ноември 2014 за нова сезона на Les Revenants, не можат ли побрзо?! :eek: Само што ја завршив прва сезона, уф, уште под импресии, ремек дело у секој поглед, музика, глума, ликови, приказна! Impressed!

Патем ја има ли некој гледано серијата The Booth at the end? Ептен ми ја исфалија

Патем ја има ли некој гледано серијата The Booth at the end? Ептен ми ја исфалија
Јас ја имам. И ептен е добра. Се одвива само во една просторија, има малку ликови и целата серија е дијалози. Има и мистерија.

20тина минтуи е една епизода, а 10 епизоди се. Брзо се гледа, нема да изгубиш ништо, пробај бар 2-3 епизоди изгледај

Предлог за серија со ултра грди актерки и актери?

Сакам да гледам тв шоу, не модели, фала.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom