Ф
Фил Ајви
Гостин
vredi true blood?
primer LOST od 0 do 10, e 10.
Eastbound and Down e 9
Entourage e 8
true blood kolku e?
se na se site sezoni jaka 7ca, ete da ti ja prodolzam skalata

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
vredi true blood?
Eastbound and Down e 9
Entourage e 8
true blood kolku e?
vredi true blood?
Eastbound and Down e 9
Entourage e 8
true blood kolku e?
Само што ја изгледав првата сезона од The Walking Dead и поради толкавата "галама" околу серијава очекував којзнае што јако, а се разочарав.
Да бе... Ако за тебе е најдобра треба чудно да е ако на другите не им еИако ме чуди тоа, Walking dead e една од најдобрите серии која што сум ја гледал.
Само што ја изгледав првата сезона од The Walking Dead и поради толкавата "галама" околу серијава очекував којзнае што јако, а се разочарав. Освен првата епизода, ништо друго не ми беше интересно понатака. Ми се свиѓаше постапокалиптичната глетка, т.е. почетокот на серијава, шерифот излегува после кома, наоѓа се наоколу изменето. Истиот почеток го имаше и во 28 days later. Ми се бендиса и крајот на пилотот. И тоа е отприлика тоа.
Се декларирам како фан на зомби филмовите, значи жанрот не ми беше проблем, а не сум никаков хипстер, само сакам да нагласам очигледни работи за кои серијата ми беше како "ништо посебно". Една од оние серии кои додека ги гледаш можеш да си работиш нешто друго и да не пропуштиш ништо во меѓувреме.
Немам спојлери туку општи работи, ама нека трепка во спојлер.
Да почнам од ликовите. Одвај чекав сите да умрат. Изгледа целта на зомби апокалипсата е изгледа да останат најглупите луѓе на светот и да се сретнат меѓу себе за да си направат камп на сред шума. Нема ни еден лик за кој можеш да се приврзеш. Освен шерифот, од Love Actually, кој е лајкабл лик и има типична македонска фаца и навиваш за него да си ги убие своите и да се претвори ете можеби во I am Legend, другите се толку одбивни што е катастрофа, си викам ова не е можно да постојат олку глупи карактери а серијата да не е очајни домаќинки. Па тоа детето Карл, кај го нашле ме ваѓаше од контакт сите три минути кои ги уживаше во секоја епизода. Тој со стрелата само жари и пали, црнецот е дамб ез ит гетс и на секоја одлука гледа ко теле во шарена врата. Итн итн...
Зомбите се многу интересно направени и тоа е реткиот + што и го давам на вокинг дед. Навивав за нив сите овие 6 епизоди. И ете после крајов на сезонава, не ја гледам поентата на серијава. Барање засолниште, кријање, сето тоа проследено со некои ефтини дијалози и прости жени кои само плачат. No good.
Велат дека 2 сезона е подобра, ама не знам дали ќе ја почнам сега или ќе и дадам некоја шанса кога нема да имам ништо друго во хард дискот.
Акцијата што ја имаше во првата епизода, па малку и во втората веќе ја нема. А серијата беше добра само во тоа, интересна пуцаљка, headshots и многу крв. Сепак немам ништо против драмата во неа, само ќе беше добро ако таа не беше олку бавна и сиромашна во скриптата.
Да бе... Ако за тебе е најдобра треба чудно да е ако на другите не им е![]()
Види, ако го прочита убаво постот спомнав дека можеби ќе ја гледам втората сезона и ќе видам подобрување во серијата, ама она што го видов досега не ми ги исполни очекувањата. Не дека не е за мене серијава (еве Плух изреагира одмаAко си се разочарал од првата сезона воопшто не ја гледаj, не е за тебе серијава.Иако ме чуди тоа, Walking dead e една од најдобрите серии која што сум ја гледал.
Рејтинзите се зголемуваат цело време во теков на третата сезона,тоа докажува само за квалитетот.![]()
Колку сака нека биде галамата, јас ваква серија никогаш не би почнала да ја гледам. Мислам фатив две епизоди на блиц на Фокс и не ми е јасно чуму фамата. Шериф предводи неколку луѓе во бегство од зомби и? Кое би можело да биде дејството. И тие бегаат и бегаат. Мислам што е толку привлечна приказната, не разбирам.
Колку сака нека биде галамата, јас ваква серија никогаш не би почнала да ја гледам. Мислам фатив две епизоди на блиц на Фокс и не ми е јасно чуму фамата. Шериф предводи неколку луѓе во бегство од зомби и? Кое би можело да биде дејството. И тие бегаат и бегаат. Мислам што е толку привлечна приказната, не разбирам.
Фатив епизодаипол на тв од Suits, досадна серија, адвокати решаваат случаи, голема работа.
Не чинат муабетите, оти барем пилотот треба да му се посветиш за воопшто да се земе во предвид твое мислење. Don't get me wrong, јас прилично многу ја хејтам серијата, самошто не и е поента приказната. Визуелното искуство е тоа што е интересното, адреналинот понекогаш, серијата може да се носи со било кој филм за зомбиња од визуелен аспект. Драмата во втора сезона беше безвеза, џимеј не би се потпирал многу на ова, ама трета сезона се враќаат хаце, акција на секоја страна, темници и хорор, брутално убивање, значи нема ниту цензура и потенцијал да ја завршат сезоната со бенг! Онака, квалитетно, како што и почнаа.
Инаку за ликови се согласувам, не навивам за никој, гледам од страна само.
Добро, навивав, ама да не навлезам во спојлери.