Општи дискусии околу eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Toneh
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
110 злато?!фејс

јас едвај 36 иам -_-
како ќе напраам 110 злато, никако...
joк за мене фирма...пак ќе бидам радник...ајт у п*чку м*тер...

Кажав јас ако сакаш за надвор од Македонија и за Q3 компанија ќе зарабуваш ти и со Q2 фирма пример ќе те кошта 40 злато али не повеќе од 0.5 злато на ден одприлика го кажав ова, и поканувај пријатели барем тоа е полесно до 6-ти нека стасаат и толку ако нејкат да играат.

Избришана е српската статија.

НЕЗАВИСНО КОСОВО :baeh::baeh::baeh::baeh:

со србиве,во какви односи сме??? гледам некогаш не поддржуваат,сега у весникот стајле македонија е гр***...?

Не ебат србиве, ќе видите на крајот ќе не изнаебат најмногу.
Тоа е заради што го признавме Косово и сега не ебаат заради тоа.
Исто така гркљаците ги притискаат со тоа косово је србија...и они ни возвраќаат како што прават и гркљаците.
И они не мразат и бугарите, сите сакаат да не зграбат. Тоа е тоа ти се прават пријатели сега а после ќе ти свртат грб.

ФАК ГРЦИЈА
ФАК БУГАРИЈА
ФАК СРБИЈА

ДА ЖИВЕЕ МАКЕДОНИЈА!

Не ебат србиве, ќе видите на крајот ќе не изнаебат најмногу.
Тоа е заради што го признавме Косово и сега не ебаат заради тоа.
Исто така гркљаците ги притискаат со тоа косово је србија...и они ни возвраќаат како што прават и гркљаците.
И они не мразат и бугарите, сите сакаат да не зграбат. Тоа е тоа ти се прават пријатели сега а после ќе ти свртат грб.

ФАК ГРЦИЈА
ФАК БУГАРИЈА
ФАК СРБИЈА

ДА ЖИВЕЕ МАКЕДОНИЈА!

Решение ?
Ако имам време деновиве ќе отворам тема за Македонија на нашиот форум да дискутираме околу тоа да видите дека србите треба да се плашат не ние иако ќе бидеме на почеток помалце.

Ќе идемо од кај Хрватите :baeh:

Најлош потег, а Грците ?

Решение ?
Ако имам време деновиве ќе отворам тема за Македонија на нашиот форум да дискутираме околу тоа да видите дека србите треба да се плашат не ние иако ќе бидеме на почеток помалце.

Јас мислам да се склониме накај Турците и Русите пред се.
Мислам дека Русите ако не ни помогнат нема кој да ни помогне до толку исто и за Турците. Инаку знам дека има и срби кои ја подржуваат идејата за создавање на еМакедонија, но во нивните виски управи со тоа што го признавме Косово сега не гледаат како непријатели и имаат претензии за еГолемаСрбија.
Тоа е лошото. Оваа е од мене > The_Exorcist =D

Најлош потег, а Грците ?
Да Хрватска се со грција така да многу лош потег.

Хравтите никат не рекле лошо за нас, тоа горе го реков на шала. Мада мене не ми е гајле, каде свите таму и ја.
Ако немамо подршка од Турците, нема од никого да имаме целосна подршка. Зошто Турците нејаќат ништо од нас, а имаме исти интереси. Ова е барем мое мислење така да и е неважно до негде.

Хравтите никат не рекле лошо за нас, тоа горе го реков на шала. Мада мене не ми е гајле, каде свите таму и ја.
Ако немамо подршка од Турците, нема од никого да имаме целосна подршка. Зошто Турците нејаќат ништо од нас, а имаме исти интереси. Ова е барем мое мислење така да и е неважно до негде.

Одамна го имам кажано ова... Со нив е најарно да се држиме, барем знаеме дека секогаш ќе имаме еден заеднички непријател, додека другите како што им се менуваат интересите, ги менуваат и сојузите.

Конечно во Русија!!!
Идам у партијата Македонија Вечна.
Ајде воткаа ја частам ! =D:vozbud::vozbud::vozbud:

:kez:

Одамна го имам кажано ова... Со нив е најарно да се држиме, барем знаеме дека секогаш ќе имаме еден заеднички непријател, додека другите како што им се менуваат интересите, ги менуваат и сојузите.

Да како што реков Турција и Русија ни се единствен избор.

бај д веј неможам да се зачленам у партија пошо немам руско државјанство!!! Дали може некој да ми среди за државјанство а?
Drashhh_III_Makedonski

You have advanced 5 strength levels and you have obtained a 'Super Soldier' Medal. An amount of 5 Gold was added to your account as a reward for your achievement.
конечно сила 10+

eMakedonci koga ke ja dodadat eMakedonija ke ni trebaat bolnici, a mn malku od nas imaat skill construction. Si mislev da se naprai edna drzavna kompanija za bolnici q5 i volunterski nekolkumina da rabotime vo nea da napravime za sekoj region po edna bolnica. Sto misite za ova? Ima li nekakov strategija za ova prasanje. Druga solucija e da kupime bolnici tro skapicko ke e, ne deka q5 kompanija da se napravi ne e ama barem ke ni ostane posle ke moze vo nea da rabotat za plati. Ako mislite deka e dobra ideja da se prefrlam na konstraksan za da mozam da pomognam posle volunterski da rabotam.

Videte vaka Grcite pustia Vesnik nes za MK da ne se dodava trte mrte ima vo comments pisal: Monkeydonia daj prijavete go G.Karaiskakis a posto ja neam pojma kako se rabote toa a i mi e potrosen net mn e sporo pa storete go toa a mzoe i spam na statijava: http://www.erepublik.com/en/article/don-t-add-emacedonia-it-s-ridiculous-988594/1/all

Ajde site vo Komments da piseme ''Macedonia is Here Macedonia Exsist eMacedonia will be Part Of The New World''
Ako se slozuvate kazete

Ajde sea po4nav da dobivam pisma od grci mn jaki istori4ari ccc nenormalni sa

Како што гледам сега, ја нема статијата.:helou:

Sigurno e makedonija ke ja ima na erepublik evego i naseto zname http://www.erepublik.com/images/flags/L/Macedonia.gif sega samo treba da se izborime za imeto da ne ne staat fyrom tuku macedonia.Jas predlagam site da pratime eden tiket do adminite da ne staat kako makedonija i nisto drugo i site vo svoite vesnici da objavime da ne stavat kako makedoniaja.Ste za ova ili ne ?

Браво, линкот е како Macedonia.

http://www.erepublik.com/en/article/macedonia-is-greek--989019/1/20

Сите барем по два коментари пишете GREECE IS EGYPT или GREECE IS AFRICA ! да ги нервираме малку ! :pos2:

И овој артикал го нема повеќе!:pos2:

со србиве,во какви односи сме??? гледам некогаш не поддржуваат,сега у весникот стајле македонија е гр***...?

Вчера/завчера во RL ја договоривме границата со Косово а воспоставивме мислам и дипломатски односи па во нивните РЛ медиуми се пишуваше за ова па артикалот е последица на тоа.
Само смирено, ако има навреди пријавувајте и не сега да се палиме и со контра-артикли за Косово.
Ќе ги држи лутина неколку месеци и ќе си легнат на брашното.
Косово им е голема болка па да не им додаваме сол на раните со статии:tv:

Ми фалат 13 илјади штета за field marshal... :icon_bigg

Јас уште само 66 илјади и FM ќе бидам:pos2::pos2:

Па и ние така ќе правиме, секогаш тоа што е од наша полза:smir:

eMakedonci koga ke ja dodadat eMakedonija ke ni trebaat bolnici, a mn malku od nas imaat skill construction. Si mislev da se naprai edna drzavna kompanija za bolnici q5 i volunterski nekolkumina da rabotime vo nea da napravime za sekoj region po edna bolnica. Sto misite za ova? Ima li nekakov strategija za ova prasanje. Druga solucija e da kupime bolnici tro skapicko ke e, ne deka q5 kompanija da se napravi ne e ama barem ke ni ostane posle ke moze vo nea da rabotat za plati. Ako mislite deka e dobra ideja da se prefrlam na konstraksan za da mozam da pomognam posle volunterski da rabotam.

Јас сум за тоа во првите недели и месеци да работиме за минимална плата од 1 денар:pos2: постарите играчи во државниве компании и ќе рокаме со по 9, 10, 11 сила. Затоа чувајте пари за тогаш да можеме да работиме за минималец а сепак да имаме за оружја да рокаме по Грци :vozbud::violent1:

Немора ние да ја направиме така повеќе ќе не кошта освен сите ако работат со минималец ама чим тогаш ќе почнат со конструкш скил тоа ќе биде зафркнато, најдобро да ја купиме првата ќе собереме од донации сигурен сум дека ќе има луѓе кои ќе донираат за првата болница и од другите држави не само од Македонија иако имаме и ние собрано околу 330 злато.

Огромен хендикеп е тоа што новите земји веќе не добиваат 1000 gold, туку само 100.000 единици од локалната валута. За да се отворат државни организации и компании потребно е злато кое ќе треба да дојде од нас, од играчите кои ќе купуваат денари. Така да, собирајте злато и не туку го трошете на кревање чинови.. и така во евентуална војна ова второто нема да направи голема разлика.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom