Општи дискусии околу eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Toneh
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Рекоа најверојатно на Есен важно во новиот пакет сме сигурно.
Редно време е :)
Иначе сега земав втора сс медаља.:)
И да не знаеш кои други земји ќе бидат во пакетот со Македонија?

планирам нешто за компанија ова она... лиценците, за ку1-ку2-ку3-ку4 надградба,колку пари чинат??? за сите држави се исти нели???

планирам нешто за компанија ова она... лиценците, за ку1-ку2-ку3-ку4 надградба,колку пари чинат??? за сите држави се исти нели???

Исти се, да.. вака некако идат:
0 -- 20g --> Q1 -- 20 --> Q2 -- 50g --> Q3 -- 100g --> Q4 -- 200g --> Q5

Лиценците за извоз се по 20 gold, без разлика на пазарот.

Е сега, направи едно истражување пред одма да купиш компанија. Финтата е да ја најдеш најдобрата индустрија во најдобрата држава, што значи: да нема ептен голема конкуренција за производот кој ќе го нудиш, да има побарувачка за истиот, да има ниски плати за работниците, да има низок ДДВ. Провери го профитот по ниво на компанија и види дали вреди да инвестираш во повисоко ниво (пр. профитот на Q2 компанија обично е или ист, или помал од тој на Q1.. Q3 е друга приказна).

И, така..

За што компанија ?

Q1 компанија (20 злато)
Да ја направиш од Q1 во Q2 (20 злато)
Да ја направиш од Q2 во Q3 (50 злато)
Да ја нправиш од Q3 во Q4 (100 злато)

Лиценците се по 20 злато безразлика каде, ако ти треба компанија за жито јас имам две, ако ти требаат ќе се договориме важно ефтино ги давам, едната е Q3 + 2 лиценци каде што е 1 % таксата за увоз а другата Q2 обична.

^^ фала ви и на двајцата... сабота-недела,кога ке сум послободен ке разгледам,ке размислам... сакам нешо за оружје/железо да правам... ку3 да биде...

Денес лупав 9 пати мерак ми беше во ист ден стигнав 16 лвл и Captain :vozbud::vozbud::vozbud:

icon_position_military_captain.gif

Captain
Fights 182
icon-hero.gif
Total damage: 4509 / 9000

просек на борба ми е 24,77 :salut:

Имам еден предлог! Да праќаме што е можно повеќе тикети до админите и да досаѓаме да не додадат веќе пошто најискрено мене ќе ми скурчи вака а верувам и на многу други! Јас пратив тикет и еве го па некој може да се надоврзе на него или да го искористи како идеја!

Hello, I am pretty sure you all know about our demand to play the game in our own country and we are sick and tired from the same non-defined responses!
This time i ask you for a precise answer to our question, I say our because all Macedonians are asking the same question!

WHEN WILL eMACEDONIA BE ADDED TO THE EREPUBLIK MAP???

My personal opinion is that we are ready for it and have fulfilled all conditions needed! We are more than 300 active players (as far as i know maybe even more) Only I have 250 Macedonians in my friend list!
We have 1045 signatures to the petition for adding eMacedonia! http://erepublik.ws/suggest/country-macedonia-26/a

On behalf of all eMacedonian players i wish to say something!

PLEASE ADD eMACEDONIA! We are eager to play under our flag and in our country! Be reasonable! Don't let politics and RL issues interfere in this great game!

We expect your answer as soon as possible and we think positively!
Thank you in advance!
Sincerely, Ivan Vancho Makedonski!

Greetings from the beautiful Macedonia!

ти скурчи за 1 месец играње,а на нас како ни е околу 6-7 месеци :)
чекаме и чекаме.....

ти скурчи за 1 месец играње,а на нас како ни е околу 6-7 месеци :)
чекаме и чекаме.....

уште не ми скурчило, реков ЌЕ ми скурчи :)
бај д веј ќе правам два месеца уште малце :smir:

абе ова компанииве интересна работа се, само шо по математики и економии тапа сум, може ли некој да ми каже отприлика колку пари ке ми треба да почнам некој бизнис во русија и шо е најдобро?

абе ова компанииве интересна работа се, само шо по математики и економии тапа сум, може ли некој да ми каже отприлика колку пари ке ми треба да почнам некој бизнис во русија и шо е најдобро?

Прво кажи колку мислиш да потрошиш, па после другото.. :)

Јас пола година активен играч на еРепублик и сеуште се надевам дека ќе ја стават Македонија. :)

абе оште сум слаб, ама најдов другари шо ќе ја играат играва и коа ќе стигнат 6ти левел нели ќе добијам и јас од секој по 5 злато па 5-6 души шо ке им пратам покани ќе добијам 25-30 злато, а тоа богами не е малку и планирам за 5-6 дена колку шо ке им треба да стигнат 6ти левел да отворам фирма, е сеа прашанјето каква да биде, оти како шо кажав погоре ич не ме бива за математики.:tapp:

Имам еден предлог! Да праќаме што е можно повеќе тикети до админите и да досаѓаме да не додадат веќе пошто најискрено мене ќе ми скурчи вака а верувам и на многу други! Јас пратив тикет и еве го па некој може да се надоврзе на него или да го искористи како идеја!

ја им пратив пред 3 дена тикет и ми го вратија истиот copy-paste роботски-бирократски одговор:toe:

"Hello,

Not all countries are in eRepublik yet. Based on certain considerations, new countries will be added in the future.

The following info is also considered when adding a new country:

* number of visits from that country to eRepublik
* geographical position of that country (connections with other countries)
* real life stats about that country (political regime, Internet users, etc)

The integration of a new country is announced in a press release.

For now you can join any country you like and move when your country is added.

Regards,
The eRepublik Team"

значи, може човек да им пише да ви е... м...... , и пак истиот одговор да го добие:pop:

инаку, до сега никаде немаат потврдено дека Македонија е во следниот пакет на држави. Тие само кажаа дека следното проширување ќе биде "некаде" на есен.
А мене ми е баш да видам кој држави би ги ставиле а нас да не не стават(а прашање е и под кое име....)
Африка? Да чекаме Африка да ја пополнат?!? Од Европа останаа само Македонија, Албанија, Косово, Црна Гора, Белорусија и некои мали државички како Монако, Андора, Луксембург а да и Исланд исто ги нема.

Вчера Terakliker беше пратил писмо до стотина Македонци за да пратат тикет ама недостасуваа инструкции па нз дали луѓето сфатиле.

Инаку дури и да е сигурно дека ќе не стават мислам дека предлогот на Ivan за праќање тикети е добра идеја. Ако не за друго за да привикнат со терминот еМacedonia, а и за да видат дека не сме малку.

Јас, а и некои други малку се потрудивме со статии и реклами да се зголеми бројот на потписите на http://erepublik.ws/suggest/26/voters па уште дваесетина недостасуваат од предлог број 4 да стигнеме до второ место после предлогот за создавње Косово во рамките на еСрбија на http://erepublik.ws/

Aman be zosto nema vojni vo Indonzija. Taman dojdov do lvl da se boram u vojna i ooppp nema bitki:toe:
Da ne se isplasija od mene:vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom