Опасности од пирсингот

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
NeMiRnA напиша:
Imav pirs na stomak vise nemam,imav na jazik i toa nemam vise,imav na nos i toa nemam sega,se mi e izdegustirano od azdis i od nekoja glupost.Ne se pirsav tuka od strav od neprofesionalnost,uzasno boli uzasno treba mnogu nega,a ne se isplati sea da stavate zaso se poveke tetovazite se u moda a mnogu sum protiv niv,se e stvar na vkus,ama najiskreno kazuvam izbegavajte pirs zaso uvek se stava u nekoja preodna faza a posle ima kaenje ama retko koj priznava,a da ne zboram za rizicite od pirsot.

Абе Немирна,
не можеш вака да кажеш.
Јас имам пирсинг на јазик и стомак, веќе 2 години и не сум ги стаила пошо биле во мода, туку поради тоа што сум сакала.
Како и да е,
не е темата за тоа.
Можеш да ни кажеш на пример ако ти загноил некој пирс што си направила, со која маст си го мачкала и слично.

Да бич знает дома ти дека имаш пирс на јазик? :) најозбилно ова те прашвам, дали имаш успеано да скријаш или..

МаРиНа`Ох напиша:
Да бич знает дома ти дека имаш пирс на јазик? :) најозбилно ова те прашвам, дали имаш успеано да скријаш или..

Се бушев 4 пати, затоа што цело време ме фаќаат и не ми даваа да го носам.
После тоа 4тиот пат пак ме фатија, реков дека го извадив и од тогаш ме немаат фатено:icon_lol:
За стомак знаат:icon_lol:

болеше? колку пари беше? ставаше нешо после, капки мапки?

МаРиНа`Ох напиша:
болеше? колку пари беше? ставаше нешо после, капки мапки?

Се бушев кај Boogie сите 4 пати, плус на стомак и на ушите.
Така да него прашај го колку пари беше, иако јас мислам дека накај 1200 беше со негов пирс, а со мој накај 500 - 600. Сепак не знам, да не му ги утнам цените после да ме убие:icon_lol::icon_lol:
За болење, нормално дека боли, цела игла ти влегува во месо, меѓутоа ништо страшно. Чим 4 пати сум се избушила сигурно дека Господ не сум го видела:kez:
А иначе ставав бетадине - јод.

koga zboruvame za higiena, neznam dali site sto stavale pirs kaj Boogie go posetile toaletot vo negovoto studio?Jas sum go posetila i tamu otkriv eden golem izvor na bakterii i virusi, go gledav kako pirsa dve devojki so ista klesta koja ja isprska so bivacin sprej(so koj ne se vrsi sterilizacija), i seto toa me premisli da stavam pirs kaj nego

На страна тоалетот, не верувам дека некаде има толку чист тоалет што можеш да го лизнеш.

Како се врши стерилизација инаку на клештите?

toaletot ne treba da bide tolku mnogu cist za da go liznes ,tuku dovolno cist za da sednes.Po site standardi za sterilizacija na medicinski instrumenti sterilizacijata se vrsi vo suv sterilizator(180C, 90min.)ili vo autoclav.A so bivacin sprej se unistuvaat samo bakteriite, a za zal ne i virusite(HIV, Hepatit, TBC ...)

Ууупс....
Точно.
Wc-то не му е баш во најдобар ред.
А еднаш му падна иглата и со таа ме испирса.
Преќутев тогаш али ај...:pishtoldz

ThA-BiTcH напиша:
Ууупс....
Точно.
Wc-то не му е баш во најдобар ред.
А еднаш му падна иглата и со таа ме испирса.

Преќутев тогаш али ај...:pishtoldz
:ija::ija::ija::ija::ija::ija:

Гледам ме оговарате ама нема врска еве ке почнам од почеток за паднатата игла се случува но кај мене у студиото како и во сите други што би требало да е така подот е од плочки,плочките се чистат со специјален дезинфекциски препарат кој ги убива бактериите на осум саати што се повеке од моето работно време,во врска во тоалетот да не ви појаснувам со какви муштерии работам јас а и не сте виделе што се се случува кај мене у студио знаете не сите луѓе се чисти и педантни а јас неможам да чистам после секој обично тоа се прави еднаш дневно пред отварање и тоа од страна на хигиеничарка од самиот трговски центар но и тоа не е ништо јас не се љутам и знам што се има врска со хигиената и работата.Иначе за стерилизацијата ми е најомилено бидејки кај нас сеуште нема човек што знае или користи било каков стерилизатор како мене за тоа јас гарантирам а како да ви појаснам.Денес имам стерилизатор Статим 2000 кој е Аутоклав,дигитален стерилизатор.Самиот е програмиран да стерилизира било каков метал за 3,5 мин на потребната температура и притисок (да се фалам кај нас сеуште ни болница нема таков стерилизатор) него можете да го видите на мојот сајт www.tattooskinart.com.mk под опрема и стерилизација а кога користев сув стерилизатор секогаш сум пирсал со стерилна опрема бидејки на секого му закажував минимум 3 саати за кои се стерилизираше потребната опрема а опрема за пирсање има во изобилство :) :) :)
Него кај нас е друг проблем значи има многу луѓе кои шират дезинформации и луѓе кои мислат дека со 800 ден. кои ги наплаќам за пирсање се доволни за да го одржувам тоалетот по прописи.Е не е така не е се така црно бело јас сум тој што е напаѓан од сите родители за 800ден. јас сум тој што ви кажува како да постапувате со пирсовите а не да ги криете па после се инфицирало или ај те молам овој пат без да знае мама и тато и пак не е добро епа тоа е така и ми треба нели СЕ ШАЛАМ

Да де, подот е чист, пошто и кондурите со кои што се гази по него се дезинфицираат на 180 степени, минимум 90 минути, така да, немајте гајле ако сте пирсани со игла која паднала на подот! :-)

Boogie напиша:
Гледам ме оговарате ама нема врска еве ке почнам од почеток за паднатата игла се случува но кај мене у студиото како и во сите други што би требало да е така подот е од плочки,плочките се чистат со специјален дезинфекциски препарат кој ги убива бактериите на осум саати што се повеке од моето работно време,во врска во тоалетот да не ви појаснувам со какви муштерии работам јас а и не сте виделе што се се случува кај мене у студио знаете не сите луѓе се чисти и педантни а јас неможам да чистам после секој обично тоа се прави еднаш дневно пред отварање и тоа од страна на хигиеничарка од самиот трговски центар но и тоа не е ништо јас не се љутам и знам што се има врска со хигиената и работата.Иначе за стерилизацијата ми е најомилено бидејки кај нас сеуште нема човек што знае или користи било каков стерилизатор како мене за тоа јас гарантирам а како да ви појаснам.Денес имам стерилизатор Статим 2000 кој е Аутоклав,дигитален стерилизатор.Самиот е програмиран да стерилизира било каков метал за 3,5 мин на потребната температура и притисок (да се фалам кај нас сеуште ни болница нема таков стерилизатор) него можете да го видите на мојот сајт www.tattooskinart.com.mk под опрема и стерилизација а кога користев сув стерилизатор секогаш сум пирсал со стерилна опрема бидејки на секого му закажував минимум 3 саати за кои се стерилизираше потребната опрема а опрема за пирсање има во изобилство :) :) :)
Него кај нас е друг проблем значи има многу луѓе кои шират дезинформации и луѓе кои мислат дека со 800 ден. кои ги наплаќам за пирсање се доволни за да го одржувам тоалетот по прописи.Е не е така не е се така црно бело јас сум тој што е напаѓан од сите родители за 800ден. јас сум тој што ви кажува како да постапувате со пирсовите а не да ги криете па после се инфицирало или ај те молам овој пат без да знае мама и тато и пак не е добро епа тоа е така и ми треба нели СЕ ШАЛАМ

Па тогаш што не напаќаш повеке за пирс?
Ние сме криви што ти се 800 денари?
Треба ти да си чистиш стално.
Башка тебе ти е работа да ни кажеш што и како со пирсовите треба да правиме...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom