Опасности од пирсингот

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Подот каде што се пирса е во посебна просториа така да рашетавања таму нема - кој бил кај мене знае студиото е направено по стандардите на APP кои ме сертифицираат за таа работа,а за начинот на чување на пирсот не само што го објаснувам усмено туку е и напишано на сметката која секој клиент ја добива при закажувањето така да се оградувам од секоја несовесна одлука на клиентот при напуштање на студиото па неможам јас да ги надгледувам 24 часа 20 дена сепак тоа е нивна работа.И за 800 ден понекогаш се многу во Македонија постојат месеци кога тоа го работам за помалку бидејки си ја сакам работата највише на свет :)

Hepatitot se dobiva i pri dopir a nemojte i da se lapate :)

По какви и стандарди да работиш, подот не е стерилна средина, нели?

Следствено, доколу игла падне на него, треба да ја баталиш, и бушењето да го извршиш со друга.

Или, сереме само колку да ти наштетиме на угледот?

Игор,
јас сум рекла и пак ќе речам - за пирсање најсигурен си ми ти, и секогаш ќе доаѓам кај тебе. Сум направила 4 пирсинга кај тебе, ќе направам уште толку.
Али за тоа со иглата сум ти многу :icon_mad::pishtoldz
Се сеќаваш на тој момент уствари ?

ThA-BiTcH напиша:
Игор,
јас сум рекла и пак ќе речам - за пирсање најсигурен си ми ти, и секогаш ќе доаѓам кај тебе. Сум направила 4 пирсинга кај тебе, ќе направам уште толку.
Али за тоа со иглата сум ти многу :icon_mad::pishtoldz
Се сеќаваш на тој момент уствари ?
нема лута шо да му бидиш, следнио пис гага и готово

Нема врска јас гарантирам дека кога се е чисто и исчистено таму каде што се работи сиот алат да е расипан на подот е безбедно.Кај мене еднаш неделно доаѓа санитарна инспекција а во нивната контрола има и стандард за плочките на подот каде што земаат брис самите,а кога земаат не летаат туку одат таму него нема што да објаснувам јас мислам дека со мојата долгогодишна работа(да не личи на реклама) сум го докажал тоа,секогаш има задоволни и незадоволни јас сакам со сите да се дружам без разлика на случувањата нели јас работата си ја сакам и од неа живеам

Еве, пошто си се фатил толку за „чистотата” за подот за која ти „гарантираш”, а и затоа што можам да забележам дека си мераклија за рекламирање.

Сигурно знаеш дека Кајгана е доста посетуван портал. На www.kajgana.com секојдневно си читкаат над 15.000 посетители (многу повеќе и од некои дневни весници...) и тоа од различни IP адреси. Значи, ако сајтот е отворен 50, 100 или 300 пати од едно интернет кафе кое најчесто има иста адреса на сите компјутери - статистиката ги брои како 1.

Во превод, реалната бројка е поголема од 15.000 дневно... Но, тоа не ми беше муабетот, ова чисто како вовед.

Сакам да ти понудам нешто кое не гледам причина зошто би го одбил.

Штом толку гарантираш за чистотата на подот кој велиш дека е толку стерилен што можеш иглата падната на него да ја користиш потоа за пирсање, сигурно би можел без проблем да го излижеш со јазик (не голем дел, некои 3 сантима) - а потоа да голтнеш.

Доколку го направиш тоа, а ние од Редакцијата го „уловиме” со нашиот фотоапарат, тогаш добиваш рекламен банер на порталот во траење од 30 дена. Да, банер од десната страна со димензии 120х120 px, кој ќе биде прикажан на сите страни, во вредност од 100 €.

Не гледам зошто не би прифатил ако е навистина чисто... Башка, добра реклама ќе биде за студиото затоа што ќе има репортажа на порталот и сите ќе се уверат во чистотата.

Што велиш?

Марјан Лазаревски,
marjan@kajgana.com

Малку е рекламата за таква работа сепак е лижење но ајде за едно 6 месеци да правиме муабет и ке го направите тоа јас како што ке кажам за да конечно се свати озбилно :)

Boogie напиша:
Малку е рекламата за таква работа сепак е лижење но ајде за едно 6 месеци да правиме муабет и ке го направите тоа јас како што ке кажам за да конечно се свати озбилно :)
Чекај бе друже, ти носам на 15.000 потенцијални муштерии. Дневно. Незнам зошто би одбил...

Значи подот е валкан за да го лизнеш, а сепак е доволно чист за да продолжиш со пирсање доколку игла падне на него? Не знам која ти е логикава и што е пострашно, уште кога ќе се додаде дека иглата е во допир со крв...

Незнам, али јас попрво би го лизнал подот, отколку да ме пирсаат со игла која била на подот. Уште па кога знам дека е „стерилен” и „не претставува никаков извор на инфекции” - Мх, мх, мхххх!

Јас пишав дека ке го лизнам подот но за 6 месеци реклама :) :) :) :) ако тоа е мерка на чистота и стерилнос не е пробле реклама за мене но под услов да биде вистинска со мои зборови.Ако пак не разбираш ке појаснам уште за да се свати сериозно,јас со мојата работа не се зезам од тоа живеам

Сега ќе ви кажам многу искрено што мислам за Буги и нему сличните „пирсинг артисти“. Како прво, да сум на место на Дабич родителите, бел ден нема да видиш затоа што вршиш интервенција на тело на малолетник кое е мое дете! Како второ, би ти ги натоварил сите можни законски прифатени начини на сузбивање на таквото твое однесување во твојата желба да заработиш или да се реализираш на тоа поле и мислам дека бел ден не би видел, најверојатно наредно пирсинг студио би отворил во Идризово. И последно, би добил од мене бесплатен пирс на секој лакт и колено х1, ама од 9 милиметри!

ја мислам дека буги треба да и врати бесплатен пирс на бичо.. и да нема појче млаатејне слама мама.. секоја рекламација да оди по закон на маркетинг.. и темава да се заклучи..
а ако буги заеби со пирсо нешо кај да бич тогаш че дајме по 3 денари сите од форумов да има анти реклама за буги..

сеа клуч и готово тачка

е и БУГИ... остај шо стерилизатор имаш игла чим падни на земја не се користи па не кое и да сакаш средство го имаш користено

уствари кој ме слуша мене

Па добро нека ви биде и јас сум за теа само да не се расправаме јас парламентарец не сум и од пирсање многу не се разбирам тоа го работам само 15 год. Иначе зрно не ме буши пробаа Албанците во војната ама се докажав (да не се фалам) а на алхемичари и маѓионичари бајка од стан им правам и накрајот фала ке кажат за услугите извршени.Абе не заџабе е речено МАКЕДОНЧЕЕЕЕЕ каде сега ти со овој памет,него ај нека ти е на честа на родителите :) :) :) :)

Boogie напиша:
Па добро нека ви биде и јас сум за теа само да не се расправаме јас парламентарец не сум и од пирсање многу не се разбирам тоа го работам само 15 год. Иначе зрно не ме буши пробаа Албанците во војната ама се докажав (да не се фалам) а на алхемичари и маѓионичари бајка од стан им правам и накрајот фала ке кажат за услугите извршени.Абе не заџабе е речено МАКЕДОНЧЕЕЕЕЕ каде сега ти со овој памет,него ај нека ти е на честа на родителите :) :) :) :)
Ако не знаеле Албанците да гаѓаат прецизно, има кој знае, не се секирај, најпосле и немора во лакти и колена, и копчиња на гради може да добиеш:)
-А сигурен си дека знаеш што е pain?

Јас сум мноооогу пирсан ... т.е. бев пирсан ... прво ме пирсаше сестра ми на брада .. го извадив .. после ме пирсаше другарка пак на брада .. пак го извадив .. и пак се пирсав сам на брада и уште еднаш го извадив .. после се пирсав на јазик ... ми пројде меракот (пошто го носев 2 години) .. па пак си го испирсав сам јазикот и пак го извадив .. сеа сакам на брадавица .. али нема да се пирсам зашто слушам мноооогу болело ... и решив да се тетовирам ... и у брзо време ке се тетовирам .. и изглеа сум бил среќен чоек шо не ми излегле компликации во пирсањето

Mandrak напиша:
Ако не знаеле Албанците да гаѓаат прецизно, има кој знае, не се секирај, најпосле и немора во лакти и колена, и копчиња на гради може да добиеш:)
-А сигурен си дека знаеш што е pain?

Ти маѓионичар да не имаш пилешки гради па мислиш дека ке одлеташ секогаш има два краја подобар или полош па пробај и ке видиме кој ке е твојот или ти позади мониторот не се секираш многу околу тоа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom