Only Fools and Horses

• Креатор на темата Креатор на темата Гучи
  • Време на започнување Време на започнување
После божиќниот специјал со саатот и аукцијата, ништо не признавам.
Све друго е богохулие.

Секогаш кога одам по продавнициве за мебел да разгледувам ми текнува на трпезаријата што ја донесе Дел, пола стан го зафати :pos:

Просто ја обожавам серијата, секојпат наоѓам нешто ново што го немам слушнато убаво.

"I’m the only one in our family who ever went to sea. Well, my grandmother’s brother was safety officer on the Titanic, but we never talk about it." - Uncle Albert.

:pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Овој Алберт се што имаше потонато во војната беше friendly fire :lolzz:

Тоа е и смешното, вика само јас сум бил морнар во фамилијата освен на бабами брат и беше офицер за безбедност на Титаник. :pos: Наследно им е да потонуват.

И Родни имаше една слична реченица ... Every single boat he was on, sinked. Two of them in peace time. :pos:

Тоа е и смешното, вика само јас сум бил морнар во фамилијата освен на бабами брат и беше офицер за безбедност на Титаник. :pos: Наследно им е да потонуват.

И Родни имаше една слична реченица ... Every single boat he was on, sinked. Two of them in peace time. :pos:
И една епизода имаше како низ магла ми беше, го дале на воен суд зошто потонал брод, вика во одбрана се фатив за некои technicalities како фактот што беше облачно (инсинуира дека среде бел ден не видел носач :pos: :pos: ) aма после се деси Перл Харбор па ме заборавија и се забошоти се :pos:

каква серија, се напнав сега, ќе си ги почнам пак од следната недела.

И една епизода имаше како низ магла ми беше, го дале на воен суд зошто потонал брод, вика во одбрана се фатив за некои technicalities како фактот што беше облачно (инсинуира дека среде бел ден не видел носач :pos: :pos: ) aма после се деси Перл Харбор па ме заборавија и се забошоти се :pos:

каква серија, се напнав сега, ќе си ги почнам пак од следната недела.

Се смеам со солзи еј, иначе бродот за кој го тужеа дека го потонал бил уствари брод кој требало да го штитат ... Еве дел од сценарио.

Uncle Albert: There was an American aircraft-carrier, anchored off-shore. The USS Pittsburgh. It was our job to protect her. Well, we’d only been sailing for about an hour and we crashed right into her. Cor, didn’t half make a noise!

Del (Incredulous): You went and whacked into the boat that you were going out to protect?

Uncle Albert: Yeah. It was a good job she was there actually, she picked up most of the survivors. :pos:

Rodney: Was your ship badly damaged?

Uncle Albert: We couldn’t tell, Rodney, it sunk. Course, they tried to put the blame on me.

Del: Sounds fair.

Uncle Albert: Just ‘cos I was on watch at the time. I had me excuses ready.

Rodney: What, you were drunk?

Uncle Albert: Don’t be silly! The American vessel was at battle stations and was showing no light. You weren’t allowed, there was a war on.

Del: Course there was.

Uncle Albert: So then they tried to get me on naval technicalities, like it happened in broad daylight.

Rodney: You didn’t see an aircraft carrier?

Del: Forty-two thousand tons of steel!

Rodney: In broad daylight!

Uncle Albert: Well, I wasn’t close enough!

Rodney: You must have been reasonably close, Unc, you hit it!

Del: They’d have stood more chance with Ray Charles in the crow’s nest!:pos:

Глупости...го резилат името само.

Na decata na Sulivan im zina supceto za pari i neznaat so da napravat.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom