Only Fools and Horses

• Креатор на темата Креатор на темата Гучи
  • Време на започнување Време на започнување
Г

Гучи

Гостин
only-fools-and-horses-trotters-independent-traders-tv-serie-wallpapers.jpg

Верувам дека на сите ви се познати овие ликови и легендарното комбенце на 3 тркала :D

Накратко за тие што не знаат, ова е Британска комедија која што почнала со емитување во 1981 година. Главни ликови се David Jason како Дерек "Дел Бој" Тротер и Nicholas Lyndhurst како неговиот брат Родни. Дејството се одвива во Пекхам, Лондон.
Главно во серијава се работи за обидите на браќата Тротери да станат милионери :cool:
(што на крајот од серијата и им успева) :)

Just pretend we're dutchman aye, AJAX!! :pos:

И легендарното: Don't worry, Rodney. This time next year, we'll be millionaires!

Абе море, не ти требаше да кажуваш се во воведот, некој не сака да знае како ќе заврши, е**ве спојлеристите :)

Иначе добар е филмов?

Абе море, не ти требаше да кажуваш се во воведот, некој не сака да знае како ќе заврши, е**ве спојлеристите :)

Иначе добар е филмов?

Иначе серија е....

Нема епизода која не е интересна и урнебесно смешна, на овие кога сум се смеел цело маало ечеше.
Двајцата браќа се лудница едниот храбар бизнисмен (Дел Бој) кој не се плаши од законот, а другиот кукавица мислејќи дека ако работат легитимно се на вистинскиот пат.
Најлуди епизоди кои сум ги гледал ми се
1. Кога му ја бојадисуваат новата кафана на кинезот со флуероцентна жолта боја, која е крадена
2. Кога треба да му го чуваат кучето на Бојси, па по грешка ќе му ги дадат апчињата кои се за Алфред на кучето, а тие од кучето на Алфред.
3. Кога на најмајмунски начин ќе добијат лиценца да произведуваат вода, кога ќе ја флашираат од водоводот.
4. Кога треба да се појават на маскембал како Бетмен и Робин.
и многу други кои не ми текнуваат.
Сега нешто актуелно е дека ќе добие Америчка верзија, ама чисто сумјам дека ќе биде добра како Британската освен ако креативната екипа не е целосно британска, од режисер, сценарист, актери.

Иначе добар е филмов?
Ако сакаш британск хумор, да ;) има луѓе шо не го разбираат/ не им е смешен..

Најдобрата серија на сите времиња според мене.Без конкуренција,ниту една ни близу не и доаѓа.
Па матер му јебем Дел Бој ми е на фејсбук на профил слика :D

c5758fb3e82b77be87dfb25f85799100.jpg

Иначе јаки епизоди се со Пекамска вода,кога Родни ја упознава Касандра,кога идат во Шпанија на наградно патување и добиваат на лото,кога фарбаат ресторанот на Кинезот и надгробниот споменик на мајка им со флуросцентна боја..............ги има многу,според мене нема тапа епизода.

Иначе R.I.P John Sullivan............. сценаристот на серијата умре лани.Треба да направат уште бар една-две сезони......дур се живи глумците.

Серијава е стварно врв....незнам кај ја затекнав најпрво...изглеа на ХРТ пред неколку години(4-5) ја даваа.

Е тогаш случајно ја загледав.....значи без препораки од типот(леее глеј ја многу јака серија и сл.).....туку самите епизоди те тераат да неможеш да се мрднеш од столчето.....а тоа значи дека и глума,и сценарио на највисоко ниво.

Незнам дали некоја од нашве телевизиија ја даваа еден период....ама битно оваква серија,кој имал прилика да ја гледа,а ја пропуштил....тогаш пропуштил бааги.:)

Најјака епизода ми е коа ќе се маскираат у Бетмен и Робин за на погреб мислекќи идат на маскенбал журка! :D

Америве се спремаат да и направат remake, ќе видиме што ќе излезе :)

Роднеј,ју стјупид плонкаа!
Коа бев у болница ги гледав секој божји ден!Расположение АП АП!Ептен јака серија.. :D

Иначе јаки епизоди се со Пекамска вода,кога Родни ја упознава Касандра,кога идат во Шпанија на наградно патување и добиваат на лото.
Кога беа во Шпанија Родни танцуваше со малолетнички :)

Кога беа во Шпанија Родни танцуваше со малолетнички :)
Па и он имаше ко божем 14 години тогаш,ради одморот за млади деца сликари што го добија на наградна игра.Ради тоа не можеа и да подигнат милионот од лотарија,Дел сите документи му ги фалсификуваше и не можеше да докаже дека има преку 18 години. :D
Многу јака епизода. :)

Кој има асален торент, нека кажи, на пиратското и замунда, не мрда од 10кб/с...

Моментално ги гледам одново, сакав откако ќе ги догледам сите да отворам тема, ама на некој му текнало порано :)
Легендарни се значи памтам уште копиљ кога бев од 4то или 5то одделение, на ХРТ1 ги чекав нив и Ренџер Вокер до 4-5 саат сабајлето. Има многу страшни епизоди, со кујната на тој, со лустерот на војводката, кога одат во Шпанија, кога ќе ги фати полицаецот што учел заедно со Делбој.
Инаку на замунда ги нема епизодите за Божик што се, нив ќе треба да ги побарам и сите епизоди директива на ДВД одат. Мора да останат овие во колекција незаменливи се, страшен хумор имаат :)

Моментално ги гледам одново, сакав откако ќе ги догледам сите да отворам тема, ама на некој му текнало порано :)
Легендарни се значи памтам уште копиљ кога бев од 4то или 5то одделение, на ХРТ1 ги чекав нив и Ренџер Вокер до 4-5 саат сабајлето. Има многу страшни епизоди, со кујната на тој, со лустерот на војводката, кога одат во Шпанија, кога ќе ги фати полицаецот што учел заедно со Делбој.
Инаку на замунда ги нема епизодите за Божик што се, нив ќе треба да ги побарам и сите епизоди директива на ДВД одат. Мора да останат овие во колекција незаменливи се, страшен хумор имаат :)
За Божиќ освен најновата ги имам дома,ако не сум нешто грешка.Татко ми има направено огромна колекција од филмови,а меѓу нив и првите 2-3 сезони од оваа серија и божиќните изданија.Ги начека во Загреб кога со весници секоја недела ги продаваа. :D

Back
На врв Bottom