Online плаќање

• Креатор на темата Креатор на темата slobodar
  • Време на започнување Време на започнување
жал ти е шо немојш пари да фрлаш безвезе?:nesum:

ОК, невермајнд. Веке подигнав пари преку Уни Банка од bwin.

Mali, ti nemas pojma so sakas da kazes osven da stavis post. Aj citaj si po forumov i ne lupaj.
ако мојот коментар е безцелно оставен, тогаш твојов е 3 пати по-бесцелно од мојот оставен...:salut:
бтв... знам многумина кои од коцка заработиле многу...
ама се газди на кладилници...:pipi:

ако мојот коментар е безцелно оставен, тогаш твојов е 3 пати по-бесцелно од мојот оставен...:salut:
бтв... знам многумина кои од коцка заработиле многу...
ама се газди на кладилници...:pipi:
Vo muabetot ne razgovaravme za kocka i slicno i koj se zbogatil ili ne. Ti kolku sto gledam po godinite sega imas uslov da vlezes vo kladilnica. Razgovaravme za online.... itn. I vo mojot post rekov "za zal" zaradi zabavata sto mi e skratena. Ti ne moras nitu vo kladilnica da vlezes, nitu loto da uplatis
(iako i ednoto i drugoto si go napravil 100%).

rapidshare

Slucajno naletav na edna Polska strana koja e Officijalen reseller na Rapidshare Accounti,

http://premium.inexus.pl/ .

Odma probav da kupam 1 mesec RapidShare. com - PREMIUM so Mastercard light na Tutunska banka.

Se pomina super. Me prefrli na drug sajt kade sto toj ja izvrshi transakcija ta.
Znaci tipov sto e reseller nemoze da gi doznae podatocite od kreditnata karticka.

http://www.dotpay.pl/

za Account od (1 mesec) mi naplati 636.00 MKD i na mail mi gi prati podatocite za logiranje na rapidshare.

Дечки, проблем!

Имам Visa Electron од ProCredit и account на Moneybookers.
За да можеш да го користиш акаунтот на манибукерс треба да се помине низ неколку верификации:
на тековна сметка - поминав
адреса - поминав, ми стигна писмо по пошта со код
картичка - тука е проблемот!

Манибукерс ти влечат пари од сметка во долари и треба после да им кажеш колку пари ти земале за да верификуваат дека се работи за твоја картица.
Проблемот е тоа што мене сметката ми е денарска и извештајот ми е во денари, а овие влечат сума во $. По кој курс да пресметам колку ми земале и имал ли некој ваков проблем?

Фала.:smir:

јас имав... кога ја верификував мојта манибукерс....
ништо страшно.. ќе се заинтересираш во банката да ти кажат во децимали цифтата... до 2 доста е си викам.. и ќе прашаш по кој курс ти ја чукнале сумата(куповен продажен види таму)... ќе пресметаш на дигитрон и можи да добијаш точна бројка можи нешто 0.5 т.е напола.. или 2 бројки...
можиш да пробаш до три пати.. така да ако ти се точни пресметките за најмногу два пати го верификуваш акаунтот....

мене напрво ми фати кога ги претварав во евра денарите...
то е то...

немој никако ако си малолетен да си играш играчки.. јас го отворив на 16 год акаунот, на 17 ми побараја копија од пасош, му испратив и ми го блокираја до 18тиот роденден.... а можев да му ги монтирам и роденденот и матичниот на пасошот... ама касно ми текна...

Дечки, проблем!

Имам Visa Electron од ProCredit и account на Moneybookers.
За да можеш да го користиш акаунтот на манибукерс треба да се помине низ неколку верификации:
на тековна сметка - поминав
адреса - поминав, ми стигна писмо по пошта со код
картичка - тука е проблемот!

Манибукерс ти влечат пари од сметка во долари и треба после да им кажеш колку пари ти земале за да верификуваат дека се работи за твоја картица.
Проблемот е тоа што мене сметката ми е денарска и извештајот ми е во денари, а овие влечат сума во $. По кој курс да пресметам колку ми земале и имал ли некој ваков проблем?

Фала.:smir:

Javi se vo banka i prasaj gi kolku e naplateno vo originalna valuta.
Ke ti kazat! Gi imaat tie informacii, najcesto sledniot den po plakanjeto.
Ako ti se kurcat, insistiraj, mora da ti kazat.
Inaku ne pravi konverzija, nema da ti uspee.

Poz

Дали mastercard light на тутунска работи со moneybookers.com.
Ми јавува дека неможе да ја верифицира. Дали има некој некое искуство со оваа картичка.

Иако е листана како опција, Moneybookers не прифаќа мастеркард.
Пробај со Visa, работи со visa кредит/дебит од Уни и од ТБ.

Поз

Бреј неможе да се повлекуваат пари од moneybooker преку visa штета. :D

Може, ако не планираш да правиш верификација на адреса со манибукерс, стави Бугарија како држава :)

Земав VISA дебитна картичка за да платам преку интернет и ми јавува некоја глупа грешка, чаре?

Можеш со VISA дебит од Уни Банка, ТБ. Стопанска имаат друга шема со нивните интернет картици.

Поз

Можеби е веќе спомнато на кајгана, но сепак: Како да отворите Paypal за плаќање?

Рецептот е пробан со Mastercard од Комерцијална, имам слушнато дека работи и од Тутунска:

1. Се регистрирате на Пејпел, све нормално со точни информации, но за држава ставате Словенија или друга земја која нема банки кои работат со Пејпел.

2. Пејпел ви минусира 1.5 евро од сметката, привремено, и во самата трансакција става 4 цифрен број кој треба да го внесето за финиширање на регистрацијата т.е. верификација. Тој број може веднаш да се види преку е-банкингот на Комерцијална. Значи слично како манибукерс.

3. После недела дена, Пејпел ви ја враќа сумата од 1.50 евра.

Лимитот за плаќање директно зависи од лимитот на употребената кредитна картичка.

Јас имам исто со Мастеркард лајт, со Бугарија како држава. Функционира супер, успеав и на ebay да продадам.
Е сега повлекувањето на парите е фрката. Јас преку англија ги земам.

Поз

Javi se vo banka i prasaj gi kolku e naplateno vo originalna valuta.
Ke ti kazat! Gi imaat tie informacii, najcesto sledniot den po plakanjeto.
Ako ti se kurcat, insistiraj, mora da ti kazat.
Inaku ne pravi konverzija, nema da ti uspee.

Poz

Јас го имав истиот проблем и не успеав со VISA од Уни банка . Ги прашав во банката колку “евра“ се повлечени од картичката,ми пресметаја на дигитрон и ја утнав. Има таму во "Help" или "FAQ" и пишува дека ако VISA картичката не е девизна,односно е во валута од земјата од кај што е извадена тогаш треба да им пуштиш копија од состојбата каде што ги има и парите кои се повлечени од Moneybookers . Ама и тука има проблем зошто во Уни банка на состојбата што ја даваат не го пишува бројот на VISA картичката или еден дел од него (како што бараат во MB за верификација) . Јас повлеков пари преку девизна банкарска сметка и тоа успеа со вкупно 5 евра провизија . Сега зедов девизна Visa Classic картичка од Стопанска па ќе пробам со неа,ако некој има лошо искуство со овие картички од Стопанска АД Скопје нека кажува одма ... :)

Јас имам исто со Мастеркард лајт, со Бугарија како држава. Функционира супер, успеав и на ebay да продадам.
Е сега повлекувањето на парите е фрката. Јас преку англија ги земам.

Поз

kako preku anglija gi zemas ?
imas visa electronic ? a na money bookers drzava staveno bugarija ???
nemozes vo makedonija da gi zemes parite ?

me interesira koja e najednostavna opcija preku visa electronic da stavam pari na moneybookers za kockanje na 365 i da mozam posle da gi povlecam :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom