Онлајн купување од странство (искуства)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Ако не се ептен многу книги со голема вредност најверојатно ќе поминеш без царина. ДХЛ е многу побрзо ама и поскапо него обична пошта. Предноста е што е пратката нумерирана и не може да се загуби при транспорт.
Само да кажам мое искуство во врска со начинот на пошта.
Обична пошта(standard shipping)-ако вредноста на пратката е под 45 евра нема шанси да платите царина.Ако вредноста е над 45 евра големи се шансите исто така да не платите царина,само некои 200 денари за отворање на пакетот.
Експрес пошта(DHL,FedEx...)-Ако вредноста е под 45 евра исто не плаќате ништо,освен можда некои 200 ден за проверка на пратката.Ама ако е над 45 евра има големи шанси покрај царината и ДДВ-то да платите и лежарина,шпедитерски услуги и сл.(ова се ќе ве чини преку 3000 ден.).Предноста на овој вид пратка е што може да се следи во секој момент,за разлика од обичната.

Дали има лимит, колку пратки ДО 45 евра смееш да примиш во месецот или годината нешто? На исто име, од исто место на пример

Здраво дечки!
Незнам кај да го напишам прашањево па да пробам тука. Дали може со наша виза картичка да се купува на овој сајт
http://www.wholesale-dress.net/?utm_source=fb&utm_medium=cpc&utm_campaign=319_7096

Виза електрон од Уни банка до сега на сите кинески страни ми мина без проблем. Гледам таа страна подржува плаќање со виза така да нема да имаш проблем со тоа.

За колку време парите ги земаат од картичката откога ќе нарачаш?.

Не се кинески,англиски се .На кинеските не треба време да се губи,таков не квалитет и бофл роба и низ МК се наоѓа.

zavvi.com
thehut.com
jdsport.co.uk
asos

Здраво дечки. Јас очекувам 5 пратки од Амазон УСА. 4 од нив се поскапи од 45 евра. Стандард испорака. Имам и претходно порачано само 100 денари во пошта платив. Ако некој го интересира од Амазон нешто, слободно прашајте ме станав есперт за таа страница. Поздрав

Moze na primer nekoj da mi kaze od amazon ako kupam dzuser i primer toj e 200 dolari, kolku ke me cini sve i kolku ke doplatam ovde u mk?

Здраво дечки. Јас очекувам 5 пратки од Амазон УСА. 4 од нив се поскапи од 45 евра. Стандард испорака. Имам и претходно порачано само 100 денари во пошта платив. Ако некој го интересира од Амазон нешто, слободно прашајте ме станав есперт за таа страница. Поздрав
Мене ми е книги земање, викаш добро е, нема проблеми? Планирам со Виза електрон од УНИ да платам, има врска шо е во денари сметката? И дали стигнуваат без проблем до Македонија?
--- надополнето: 12 април 2013 во 07:34 ---
Не се кинески,англиски се .На кинеските не треба време да се губи,таков не квалитет и бофл роба и низ МК се наоѓа.

zavvi.com
thehut.com
jdsport.co.uk
asos
Добри се овие, имаш порачувано? Мене DX ми ја кажаа како многу добра.

Имате порачувано од Thehut.com? Гледам многу добри работи има, по пристапни цени :vozbud:

Дечки ае појаснување, Порачив пакет од една страна околу 200 евра (150 + 50 шипинг) DHL, ми се јавија денес и ми рекоа дека треба да одберам шпедиција за да ме царини, неколку појаснувања како оди процедурата и колку би ме чинело сето тоа. Пратката е комплет сет за тетовирање

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom