Near
Рандом лик од соседството
http://one.mk/iphone-5s.htmlОбјасни ја на кратко тарифата и колку пари плати за Ајфоно![]()
Ете ја,таа од 800 денари
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
http://one.mk/iphone-5s.htmlОбјасни ја на кратко тарифата и колку пари плати за Ајфоно![]()
И јас мислам дека ќе ти се наплаќаат плус, не се тарифите како порано, но сепак најдобро да се јавиш на 181.
Sms пораки не се влезени во претплатата, веднаш ќе ти ги наплаќаат. И прекорачувањето на бесплатните разговори веднаш ќе го наплаќаат.Вака...јас си земав(т.е. порачав,треба да стигне) iPhone преку One со таа претплата од 799 денари. Е сеа муабетот ми е дека има 0 бесплатни пораки,ако пишува пораки ќе ми се тарифираат во тие 800 денари(односно 4 денари чини една порака,дали иам 200 пораки) или веднаш почнуваат да се наплаќаат(804,808,812...)? Сеа со таткоми се расправавме,јас сум убеден дека ми се тарифираат во тие 800 денари шо ги плаќам,односно иам 200 пораки а тој ме убедува дека веднаш се наплаќаат..
денес другарка ми беше во оне и дури чекала ред, на луѓето кои беа пред нејзе, а и нејзе ѝ рекле дека во наредните два месеци (јуни-јули) мрежата ќе била послаба, можно било и да паѓала, зошто од август планирале да пуштат 4г. колку е вистина незнам, дали и на други им рекле така? а и кога т-мобиле ја спремаа 4г мрежата, дљли и таму имало паѓање на мрежа и послаб квалитет?
Sent from my B1-710 using Tapatalk
Мора да имаш 10 денари минимум на сметката за да те конектираГо активирав неделниов пакет за 79 денари шо има неограничени разговори и 2 гб интернет е ама немам интернет... На мобилниот се е вклучено што треба а сепак немам. Решение ?
Дали некој проверил или знае новиве 5сајфони сребрен/златен дали се невер лок или заклучени се на оне оператор само. На другиве мрежи дали може да се користат пошто кај прашав секој различно кажува
испратено од мојот Nexus 7 2013 користејќи Tapatalk
Ја бев долго време при пејд корисник и си реков да пробам некој Select пакет по своја мерка без обрски. Сѐ убоо, 200 минути (140 месецот прв пошо процентуално толку следуваше до крај на месецот) кон сите мрежи и 3GB интернет за 349 денари арно ама стига фактурата 489 денари. Ја уште ко го активирав пакетот инсталирав и апликација за мерење на минути од повици и имав 131 минута до крај на месецот. Одам у салон, шо како ова она 180 минути сум ги зборел, 40 минути као надминати и требало шефицата да им ја чекам за детална сметка а уствари деталната сметка ја проверив преку страницата нивна и пресметав исто 131 минута колку и апликацијата што ми измерила. Не знам зошто и како им излегле 180 минути у нивниот посран систем ама погрешен корисник пробале да крадат.)) Пазете си околу минутите, мој совет.
ја забораваш една битна работа, а тоа е дека секој започнат разговор од старт се тарифира ко 1минута. и сега, ти ако си започнал 50 такви муабети кои траеле помалку од 1 мин, одма ти се рачунаат ко 50. а мислам дека и за после тоа тарифирањето е на 1 минута. 1 мин и 15 сек е всушност 2 мин за тарифирање така да обрни вниманите на тој деталЈа бев долго време при пејд корисник и си реков да пробам некој Select пакет по своја мерка без обрски. Сѐ убоо, 200 минути (140 месецот прв пошо процентуално толку следуваше до крај на месецот) кон сите мрежи и 3GB интернет за 349 денари арно ама стига фактурата 489 денари. Ја уште ко го активирав пакетот инсталирав и апликација за мерење на минути од повици и имав 131 минута до крај на месецот. Одам у салон, шо како ова она 180 минути сум ги зборел, 40 минути као надминати и требало шефицата да им ја чекам за детална сметка а уствари деталната сметка ја проверив преку страницата нивна и пресметав исто 131 минута колку и апликацијата што ми измерила. Не знам зошто и како им излегле 180 минути у нивниот посран систем ама погрешен корисник пробале да крадат.)) Пазете си околу минутите, мој совет.
Кооператива ај одговори го ова. (Може и било кој доволно упатен или вработен во ОНЕ) имам неограничено разговори, неограничено пораки и 5гб интернет. Минатиот месец според апликацијата за мерење на интернет сум потрошил помалку од 500мб + имам ставено ограничување на 3000мб после тоа да ми снемува интернет. И како тоа со неограничени повици и неограничено смс + ненадминат трафик на интернет јас сум ја надминал претплатата?ја забораваш една битна работа, а тоа е дека секој започнат разговор од старт се тарифира ко 1минута. и сега, ти ако си започнал 50 такви муабети кои траеле помалку од 1 мин, одма ти се рачунаат ко 50. а мислам дека и за после тоа тарифирањето е на 1 минута. 1 мин и 15 сек е всушност 2 мин за тарифирање така да обрни вниманите на тој детал