One Оператор - Генерална Дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Кооператива ај одговори го ова. (Може и било кој доволно упатен или вработен во ОНЕ) имам неограничено разговори, неограничено пораки и 5гб интернет. Минатиот месец според апликацијата за мерење на интернет сум потрошил помалку од 500мб + имам ставено ограничување на 3000мб после тоа да ми снемува интернет. И како тоа со неограничени повици и неограничено смс + ненадминат трафик на интернет јас сум ја надминал претплатата?
прво нешто што ми паѓа на памет е: дали си плаќал паркинг некаде со мобилен? ак ое ДА, тогаш тоа епосебна ставка и се наплаќа посебно

прво нешто што ми паѓа на памет е: дали си плаќал паркинг некаде со мобилен? ак ое ДА, тогаш тоа епосебна ставка и се наплаќа посебно
Никаде :-) , и немам повици кон странство, и немам ммс пораки праќано, и ќе одам во оне да се разберам ова ти кажувам од порака што ми стигна на телефон, да не зборам дека мајка ми има надминато сметка со 10гб интернет и се неограничено, сиромашката едвај знае порака на фб да прочита од телефон ако и пратам а не па повеќе од тоа.

Дај кажи ми дали и другите оператори наплаќаат исто како One, педерски за секој почнат разговор по една цела минута да оди курбан...

и да провериш, од мое искуство кога сум имал проблем со нив, секогаш биле ОК. додуше, сам о2 пати, али важно било регулирано, и тоа без врски :D[DOUBLEPOST=1404870838][/DOUBLEPOST]
Дај кажи ми дали и другите оператори наплаќаат исто како One, педерски за секој почнат разговор по една цела минута да оди курбан...
сите! затоа се и ефтини сега тарифите, не е ко пред 10-ина год па на секунда да се рачуна

Кај секој оператор првите 60 секунди се 1мин, а после тоа мислам дека е по секунда. Не само во мкд операторите туку и кај голем дел од странските што сум ги користел било такво правило

Малку лошо сум ти пишал без разлика колку збориш во првите 60 секунди он ти наплаќа како за 60 а после тоа не сум сигурен ама бар за вип додека бев на нив си тарифираше по некој интервал помал од 60 секунди по првите 60

Јас само да поминам до темава да кажам дека интернетот во Кавадарци е за никаде :)

Поздрав

Значи интернетот до тој степен им е за никаде, што е скоро непостоечки. Среќа што не се излагав да земам постпејд, туку прво ги истестирав со припејд бројче.

Дали на некој му се има случено додека е во роаминг, со исклучен 3G интернет на телефонот а на сметката да е пресметан интернет во роаминг од неколку килобајти?
Ова ми се случува веќе втор пат, неколку конектирања од по 10-20 KB доволно колку да ти земат 150-200 денари. Не знам како би можело да се докажи дека всушност јас не сум користел интернет и дека One едноставно ме крадат.

Едит: Еден начин на заштита е да се направи некој dummy APN и да нема воопшто интернет пристап на телефонот. Нареден пат ќе ја пробам оваа опција.

Ќе си го деактивираш интернетот преку операторот пред да си напушташ држава. Просто е. Иначе НЕМА НАЧИН да докажеш. А штом нема начин да докажеш секако ќе те крадат. ОНЕ е тоа. Словенци се не се заебанција.

• Ми се допаѓа
Reactions: dbt
Ја сум разочаран од брзината на интернетот кога ке излезеш од Скопје. Малку и тоа да мрднеш по на страна тапа е невидено. Марков манастир имам викендица тапа невидена еве сега во Окта почнав да работам и таму нејке страна да отвори само вака на форум можам да чепкам преку апликација за форуми, мрежа има фул а интернетот на гурање пали.

Исто мислам дека не може видео разговор, ако не се лажам пробав на неколку места неможам да воспоставам видео повик. Освен ако не е до тие што им ѕвонам да не немаат подесено. Еве ако некој пробал видео повик преку Оне нека каже.

Јас имам пробано и си работеше, само сликата не баш чиста, можда до камерата е ако има мала резолуција, ама таму каде што користев видео повик имаше 3Г, кај што нема 3Г немам пробано, а и не верувам дека без 3Г е можно тоа

колку отприлика би пресметале бонус за продолжување договор за 3 броја постпејд на едно име и претплата од околу 1400 ден (300 едната претплата, 400 втората и 700 третата) а сметките се движат од околу 1500-1600ден

Јас имам пробано и си работеше, само сликата не баш чиста, можда до камерата е ако има мала резолуција, ама таму каде што користев видео повик имаше 3Г, кај што нема 3Г немам пробано, а и не верувам дека без 3Г е можно тоа
А 3г каде има? Само пред главната зграда на Оне [emoji23][emoji23]

Ја не памтам да ми се уклучило 3г негде

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Мене телефонот ми е ставен на only 3G и низ цело Скопје имам мрежа. Не памтам некогаш да сум изгубила

Битола има 3Г. Низ цел град. Е надвор од градот и по селата - ретко каде.

Да прашам, дали некој во скоро време има земено/ ќе зима телефон од овој оператор, сакам на претплатата што е 600 денари (599) па дали има добар телефон со доплата до 3500 макс. Предлог некој :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom