ОНЕ и ВИП се споија

• Креатор на темата Креатор на темата DadoTom
  • Време на започнување Време на започнување
Чија мобилна мрежа ќе биде користена?
Во моментов, бидејќи функционираме како две одделни мрежи, системи за наплата и портфолија, корисниците на тарифните модели на Вип ќе ја користат мрежата на Вип, додека корисниците на тарифните модели на ОНЕ ќе ја користат мрежата на ОНЕ. Консолидацијата на мрежите е планирана за крајот на следната година. Се разбира, корисниците ќе бидат навремено известени.

некои чпп > http://onevip.mk/mk/kontakt/prasanja/

Последните 5 дена кај мене мрежата ми е да не речам 0.Јас сум на Оне и се јавив затоа што не се издржуваше и ми кажаа дека во близина активирале нова базна станица. За врме на пастрмалијадата во Штип системот се преоптеретил и тоа е тоа. Затоа мислев хаос. Мислам дека за година дена ќе заврши Телеком Австрија со спојување затоа што се пред се искусни во се ова.
http://onevip.mk/mk/

Новата веб страница во вид на блог.
Единствено ме копка....уште цела година чекање да видиме што ќе понудат и какви услуги :/

Тоа One може имале проблеми и не е поврзано со спојувањето. Инаку кога на мал простор има многу луѓе секогаш зеза мрежата зашто базните се преоптеретени. При мигрирањето на една мрежа може да има проблеми не дека не, ама тоа би било во краток период. Па да се надеваме дека ќе се заврши со поквалитетна мрежа.

Nikola ljusev rece deka mozne e i rebrandiranje na noviot operator ne e mora da se narekuva one.vip

Nikola ljusev rece deka mozne e i rebrandiranje na noviot operator ne e mora da se narekuva one.vip
Каде рекол?
И јас си помислив на такво нешто пред некој ден, сега се споени и ништо не ги спречува да сменат назив и бренд, пример Мобилтел или А1, други брендови на Телеком Австрија

Инаку бидејќи не беше сигурно дали и Бумтв го зема Вип со спојувањето на нивната страница потенцирале дека и Бумтв заедно со Џабест влегуваат во пакет.
http://www.vip.mk/kompanija/za-nas

Да им ебем све до трето колено на вип и на уан со страп он. Енормно многу почна да ми кочи нетов, коинциденција?

Скапо е и тоа како, во Германија еден келнер зема 100.000ден плата и плаќа 1200ден интернет. Во Македонија келнер зема 15.000ден плата и плаќа 600ден интеренет. Направи ја таа споредба и со мобилните претплати, и цената на апаратите па ќе видиш според МК платите дали не е скапо.
Тука те еби стандардот и државата, а не операторот, демек останатите работи во Германија ги плаќаат по 100 евра, тебе ти ги носат за 10 евра (облека, патики, електроника)? НЕ! колку што се таму, горе-долу цената им е и тука на странските марки.[DOUBLEPOST=1444458489][/DOUBLEPOST]
Kaj nas se cenite za najmalku duplo ako ne i troduplo naduvani sprema standardot.
Eve ti pripejd opcija bez nikakva pretplata ili dogovori vo Slovenija, mesecno 7 evra za 1500 edinici (minuti,sms ili megabajti sve zaedno).
http://www.spar-mobil.si/paketi-ceniki
Kade ima kaj nas ovakva ponuda? Sprema standardot realno ova istovo kaj nas treba da cini maksimum 200 denari. Najskapa mobilna telefonija imame, sramota. Pak se vrakjame na duopol i cenite ke gi kacat.
Друже пишаа и погоре, опремата што ја купуваат операторите не им ја дава црвен крст по цени од бувљак, колку што чини циското во австрија, толку чини и во мкд (да не правиме комбинација дека за нив е уште поефтино со оглед на тоа што тие порачуваат х100 пати поголема количина од нашиве тука), а тоа што сме држава каде што стандардот е срање и имаме непрокопсан народ што се чука по гради со споменици, гравови, работа во комуналец за 150 евра и млаѓи референт до 50год, а потоа стечај...не ни е никој крив!

Последно уредено:
Edno prasanje do informaticarite.
Site 3 operatori vo Makedonija gi imat dobieno 4G frekuenciite 800 i 1800 MHz .
Za da pustat 4G+ ili LTE Advanced dali e mozno da se kombinirat ovie 2 frekuencii ili potrebno e i 2600 MHz frekuencijata ?
Site 3 operatori imat plateno po 10 milioni evra za frekvenciite a sega one.Vip ke ima dva pati poveke spektrum od Telekom i frekvenciite na one i na vip.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom