ОНЕ и ВИП се споија

• Креатор на темата Креатор на темата DadoTom
  • Време на започнување Време на започнување
Да. Евентуално може сеуште да стои брендот додека официјално не се спои се` во едно, под еден бренд, но како фирма (правно лице) најверојатно повеќе нема да постои. Ќе видиме на сметките во Мај месец што ќе ни пишува. :)

Се испосраа со овие глупости.... Значи бруки на годината. Нит канали нит ништо средено за мрежите да не зборам ама битно у тек сме како они си се спојуваат системски а другото.... е тука небитно.

Јадните тие, во загуба биле, а да не ги тужам преку АЕК, да се повлечам, нема смисла, затоа не ми испорачуваат брзината на интернетот што ми стои во договорот. :(

Е па како нема да бидат во загуба кога ти им пишуваш приговори на АЕК за да ти наплатат помалку ?

Не ги оставаш да дишат на раат. :D

Затоа одеднаш после 6 месеци влечкања и понуди на тотално неисплатливи - и пред се` скапи - пакети, ми нудат нешто што делува доста прифатливо, се подготвуваат за спојување на Вип и Близо.

Па добро, ова и не е толку лоша вест наспроти спојувањето на Вип и Оне, има и други кабелски телевизии низ Скопје и низ Македонија, но мобилни оператори ги има само два, а пред година дена беа три.

Се испосраа со овие глупости.... Значи бруки на годината. Нит канали нит ништо средено за мрежите да не зборам ама битно у тек сме како они си се спојуваат системски а другото.... е тука небитно.
Па се сложувам. Но ајде, ќе дочекаме до НГ да видиме што ќе не изненади :)

Е па како нема да бидат во загуба кога ти им пишуваш приговори на АЕК за да ти наплатат помалку ?

Не ги оставаш да дишат на раат. :D

Затоа одеднаш после 6 месеци влечкања и понуди на тотално неисплатливи - и пред се` скапи - пакети, ми нудат нешто што делува доста прифатливо, се подготвуваат за спојување на Вип и Близо.

Па добро, ова и не е толку лоша вест наспроти спојувањето на Вип и Оне, има и други кабелски телевизии низ Скопје и низ Македонија, но мобилни оператори ги има само два, а пред година дена беа три.
Ќути, заради мене е ова, да им ги вратам 300те денари што ми ги одбија за минатата сметка, а за овој месец нема да им пратам :pos:
Се согласувам и со тебе, спојувањето на фиксните и мобилните услуги во една фирма, е океј. Но спојувањето на двата мобилни, не го одобрувам, освен под услов да влезеше нов мрежен (не виртуелен) оператор :)

Оне и Вип се споија, си го купија и Близу, и одма другиот ден цените на сите производи се накачија или останаа скроз исти, намалување нормално нема да има во скоро време. За нас обичните корисници овие спојувалки и немаат некое големо значење, но затоа на трите споменати субјекти им фрчат милиони од вакви зделки.[DOUBLEPOST=1461876709][/DOUBLEPOST]
.... и мрежата на One стана срање.

И на Вип е исто, немој да мислиш дека се нешто појаки. Единствена добра мрежа во Македонија е онаа на Т-Мобиле, другиве се срање.

Интересна анализа од АЕК за тоа за пазарот за мобилни оператори.
http://www.aek.mk/mk/za-nas/soopsht...avni-mobilni-elektronski-komunikaciski-mrezhi

Не се сложувам со тоа дека нема доволно фрекфенции, баш напротив, како сега има, а по официјалното спојување би немало? Секако, наместо one.Vip да ги отстапи на Телеком тие фрек., нека ги врати на АЕК и со тоа би се овозможило влез не на виртуелен, туку на мрежен оператор.

Единствено нешто што сметам дека е добро, е тоа што покрај Македонски Телеком, и one.Vip е обележан како оператор со значителна моќ, па му се наметнуваат некои обврски, но колку и дали истите ќе вродат со некаков плод, останува да видиме кога и официјално ќе настапува како еден бренд, бидејќи факт е дека сеуште ги имаме One, Vip (па и blizoo ако сакате).

И на Вип е исто, немој да мислиш дека се нешто појаки. Единствена добра мрежа во Македонија е онаа на Т-Мобиле, другиве се срање.

Муабетот е дека мрежа беше добра пред да се спојат со вип, еве од тогаш лоша...

Муабетот е дека мрежа беше добра пред да се спојат со вип, еве од тогаш лоша...

Незнам за низ другите градови, ама во Струмица Вип секогаш имал прилично лоша мрежа и пред да се спојат со Оне.

Незнам за низ другите градови, ама во Струмица Вип секогаш имал прилично лоша мрежа и пред да се спојат со Оне.

Не зборам за вип, зборам за ОНЕ. Дека пред да се спојат со вип беа добри, а не за вип, за нив е унифициран ставот дека се срање од основање.

Не зборам за вип, зборам за ОНЕ. Дека пред да се спојат со вип беа добри, а не за вип, за нив е унифициран ставот дека се срање од основање.

Да де да, се разбравме... :ROFLMAO:

Јас од Вип буклвано во Битола зедов прв број и ми нудеа гратис претплата денот кога ги промовираа како демек награда. Години сум на ВИП. Е сеа си купив Лумиа 640 ЛТ од Америка го носам тука абе од 2G подобра мрежа не наоѓа искинав нерви. Проверив фрекфенциите тие се кои ми ги кажаа дека на тие и тие фрекфенции им работи 3G и 4G. Па 100 пати разговарав со оператор за на крај да ми речи абе телефонот можи е расипан, ме изнервира до максимум ставив T-Mobile или телеком како сакате се да лета како што треба и 4G и 3G само апдејт не ми стигна за win10. Срамота е ова се скапав зборање на тел со нив ми се извинија кутрите обични оператори за контакт... Договорот ми завршва во август до овај телефон бев презадоволен сега поќе не, плус кои телефони ги нуди T-Mobile и подобри претплати алал да му е. Ма да во минатото имам лошо искуство со истите салам ме излупиле.

Јас од Вип буклвано во Битола зедов прв број и ми нудеа гратис претплата денот кога ги промовираа како демек награда. Години сум на ВИП. Е сеа си купив Лумиа 640 ЛТ од Америка го носам тука абе од 2G подобра мрежа не наоѓа искинав нерви. Проверив фрекфенциите тие се кои ми ги кажаа дека на тие и тие фрекфенции им работи 3G и 4G. Па 100 пати разговарав со оператор за на крај да ми речи абе телефонот можи е расипан, ме изнервира до максимум ставив T-Mobile или телеком како сакате се да лета како што треба и 4G и 3G само апдејт не ми стигна за win10. Срамота е ова се скапав зборање на тел со нив ми се извинија кутрите обични оператори за контакт... Договорот ми завршва во август до овај телефон бев презадоволен сега поќе не, плус кои телефони ги нуди T-Mobile и подобри претплати алал да му е. Ма да во минатото имам лошо искуство со истите салам ме излупиле.

За да имаш апгрејт за Виндоус треба во Апп сторот да си ја симнеш Upgrate Advisor Или незнам како се викаше апликацијата. Преку неа оди се

За да имаш апгрејт за Виндоус треба во Апп сторот да си ја симнеш Upgrate Advisor Или незнам како се викаше апликацијата. Преку неа оди се
Ја имам вели наскоро ќе добиете апдејт а 640 скоро сите имат упм :D

Има ли некој инфо до кај се со спојувањето? Имам чуство дека ништо не се случува

Има ли некој инфо до кај се со спојувањето? Имам чуство дека ништо не се случува
најинтересно ми е што се уште други услови нудат а и други телефони... како да се конкуренција....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom