One Оператор - Генерална Дискусија

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.694
Поени од реакции
22.602
Зошто во ONE нема телефони од компанијата LG ??? Секаде ги има само таму не..

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
„Албафон“ - нов мобилен оператор
Ќе почне да работи од следниот месец, а целна група се македонските Албанци

Роберт Орданоски, Адриан Хоџа (Фото: Утрински весник)

„Албафон“ е новиот, четврти мобилен оператор во Македонија. Ќе почне да работи од август како виртуелен мобилен оператор, ќе ги користи мрежата и антените на „Оне“. Префиксот за повикување ќе биде 073.

Целна група се граѓаните во Македонија од албанско етничко потекло.

- Сметам дека сите три оператори во земјава се дел од европски компании што во матичните држави даваат услуги и сервиси на многу повисоко ниво. Тоа е практика и во другите индустрии – светски брендови кога ќе дојдат да работат во друга држава, ги спуштаат стандардите. Верувам дека со услугите и со стандардот што ќе ги понудиме ќе ги разбудиме од сонот. Ќе настојуваме да ги донесат услугите и продуктите што им ги даваат на корисниците во Германија, Австрија и во Словенија, притоа третирајќи ги Македонците како европски граѓани – рече Адриан Хоџа, извршен директор и претседател на Бордот на директори.

Агенцијата за електронски комуникации му додели милион броја на „Албафон“ за да работи на македонскиот пазар.

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Зошто бе ако си на џабест, мора да се префрлиш на постпејд за да имаш интернет.
Пошто мојоф телефон е канта, и сеа да сакам да се уклучам некаде неможам ради тоа шо не сум постпејд.
Не го оставаат чоек да си плати.

B

BrunoFresh

Гостин
Зошто бе ако си на џабест, мора да се префрлиш на постпејд за да имаш интернет.
Пошто мојоф телефон е канта, и сеа да сакам да се уклучам некаде неможам ради тоа шо не сум постпејд.
Не го оставаат чоек да си плати.

Нема блага везе тоа. Следи што порака ми стаса мене:
NOVI NAJEVTINI paketi za 3G Internet! Odberi nedelen paket i dobij 300 MB za samo 39 denari ili odberi mesecen paket za 2GB za samo 149 denari. Aktiviraj gi paketite so povik na 1414 ili prati SMS so tekst: NEDELEN NET odnosno MESECEN NET na brojot 181. DzaBest, najevtin pripejd!

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.507
Јас веќе едно 6 години сум корисник на Космофон/Оне и мислам дека се најдобриот оператот, до сега сум немал никаков проблем :)

А за ова Албафон ќе речам катастрофа, наместо да се создаваат Македонски оператори (пример: Макфон :D) ова...

Z

zlaki

Гостин
ajde tuka da prasam ako nekoj znae da mi odgovori: koristam ONE pri-pejd(na nadopolnuvanje so karticka) ima li nekoja usluga na ONE ili nekoja finta da vidam koj mi zvone so skrien identitet.Samo ne mi objasnuvate deka treba da odam vo policija ili nesto slicno,samo dali postoi nacin,usluga koja se doplatuva ili nekoja "finta" da mi se prikazuva telefonskiot broj na onoj kojmi zvoni so skrien identitet..

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
ajde tuka da prasam ako nekoj znae da mi odgovori: koristam ONE pri-pejd(na nadopolnuvanje so karticka) ima li nekoja usluga na ONE ili nekoja finta da vidam koj mi zvone so skrien identitet.Samo ne mi objasnuvate deka treba da odam vo policija ili nesto slicno,samo dali postoi nacin,usluga koja se doplatuva ili nekoja "finta" da mi se prikazuva telefonskiot broj na onoj kojmi zvoni so skrien identitet..
Има, се доплаќа како услуга месечно околу 250денари е услугата и немаш веќе скриени броеви. Ова е за пост пејд.
За припејд мора да прашаш во оне.

aleksandarreal

Sport fanatic
Член од
15 мај 2009
Мислења
905
Поени од реакции
276
Има, се доплаќа како услуга месечно околу 250денари е услугата и немаш веќе скриени броеви. Ова е за пост пејд.
За припејд мора да прашаш во оне.
moj sovet ti e uopste da ne mu krevas na toj sto ti zvoni so skrien a da plakas po 250 mesecno za eden manijak sto se krie turi mu pepelot...

Z

zlaki

Гостин
dobiv i odgovor od ONE po kontak na e-mail,eve sto mi odgovorija...:Почитувани,

За жал не постои можност за увид во реализираниот сообраќај, во поглед детална сметка за припејд корисници. Исто така нема ниту можност за презентација на скриени броеви во припејд сегментот, сервисот за Презентирање на скриени броеви е достапен за постпејд корисниците на ОНЕ со месечен надомест од 236 денари.

Во случајов ако станува збор за вознемирување иули нарушување на приватноста Ве молиме да го пријавите случајот во најблиската полициска станица.

Срдечен поздрав

kako e vo drugite mobilni operatori za ovaa problematika kako sto ja imam jas.No sepak ne e fer kon pri-pejd korisnici,podobro bi bilo da ima i opcija so doplata za da moze da se vidi koj zvoni so skrien identitet.

Kajgana Shop

На врв Bottom