On.net WADSL интернет

Член од
19 јануари 2006
Мислења
127
Поени од реакции
1
Хмм.. не знам за вас ,ама мене ме преместија на друга базна станица во Гевгелија , т.е. сега сум на базната станица во Мрзенци ,пред тоа бев на Гординија ,ама конекција лом ,ке мрдне малку мојата или нивната антена ,и 2 саата нема интернет ,додека не се стабилизира . Сеа е супер ( пу пу ,да не го урочум , хихихи )

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
MetalOne напиша:
Хмм.. не знам за вас ,ама мене ме преместија на друга базна станица во Гевгелија , т.е. сега сум на базната станица во Мрзенци ,пред тоа бев на Гординија ,ама конекција лом ,ке мрдне малку мојата или нивната антена ,и 2 саата нема интернет ,додека не се стабилизира . Сеа е супер ( пу пу ,да не го урочум , хихихи )
ај те молам обајсни ми како тоа се мрда нивната антена....од ветер можда ???

VORTEX

Кафански човек
Член од
10 мај 2006
Мислења
673
Поени од реакции
1
нивната антена и да мрдне нема врска и така има покриеност од 360 степени ако не се лажам:smir:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
Тоа е точно Вортекс, барем така мислам дека е. У школо коа учевме за антени прочитаф дека такви се користат за предаватели.

Ај малку да ви се жалам. Живеам во Миладиновци, кај рафинеријата ОКТА. Пола од селото е покриено од страна на Ајватовски рид (оној што летаат параглајдеристите). Бељата е што јас сум во покриената половина, море петтина од селото. До 500 метри од мојата куќа му ставија на еден другар антена (од тие со подобар прием) на куќа од 2 високи спратови со додавање на метална цефка од 3 метри. Откриениот дел на тераси имаат антени и добар прием.

Се откажав од идејата некогаш да иам WADSL, ако земат лиценца за WiMAX луѓево од Он.нет ќе се дружиме. Вака не е фер, да одам по километар пеш за да ѕирнам мејл.

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
Tonchie напиша:
Тоа е точно Вортекс, барем така мислам дека е. У школо коа учевме за антени прочитаф дека такви се користат за предаватели.

Ај малку да ви се жалам. Живеам во Миладиновци, кај рафинеријата ОКТА. Пола од селото е покриено од страна на Ајватовски рид (оној што летаат параглајдеристите). Бељата е што јас сум во покриената половина, море петтина од селото. До 500 метри од мојата куќа му ставија на еден другар антена (од тие со подобар прием) на куќа од 2 високи спратови со додавање на метална цефка од 3 метри. Откриениот дел на тераси имаат антени и добар прием.

Се откажав од идејата некогаш да иам WADSL, ако земат лиценца за WiMAX луѓево од Он.нет ќе се дружиме. Вака не е фер, да одам по километар пеш за да ѕирнам мејл.
losa rabota decki,se nadevam na podobri vreminja kako za tebe taka i za mene!
pozdrav!:vozbud:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
VORTEX напиша:
нивната антена и да мрдне нема врска и така има покриеност од 360 степени ако не се лажам:smir:
Се лажеш :wink:
Поврзувањето е од една точка (антена) до друга точка (антена, access point). Значи, ако акцес поинтот е на 10 километри, можеш да замислиш колку метри ќе „избега“ сигналот ако антената се мрдне 5 сантима. :wink: Затоа антените толку цврсто ги стегаат, штрафат и центрираат. Ти си се помешал со WiFi интернетот, кој работи на сосема различни бранови...

Ghost

Universe Is My Limit
Член од
21 октомври 2005
Мислења
94
Поени од реакции
0
баш денеска еден другар што користи ВАДСЛ, му беа да му средат нетот пошто немаше интернет. И кога ги прашал што било проблемот, му кажале дека антената му била изместена на различна страна од базната станица... Меѓутоа според мене и тоа како сме зафркнати ние што користиме интернет на он.нет, мој совет е сите кои не се задоволни да пратат маилови на нивниот сајт со агресивни маилови, за да они се исвестат дека не смеат да се заебаваат со нас... И сите отворено (зборам за тие што имаат проблеми со ВАДСЛ) нека пишат, јас веќе пишав и тоа апла агресивен маил до нив... Доколку и после тоа не се опаметат, следен чекор ќе биде исклучување од нивната мрежа и приклучување на друга мрежа со поквалитетен интернет....

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Heh и јас немав до 00:00 часот ама зато си гледаф фолм (иначре прв спуштен од ко го имам интернетов. Го спуштав и беше со брзина околу 60 - 65 кбс.. доволно ли е тоа? Иначе2 со ЛајмВајр го спуштав и не бил толку добар квалитет, без превод (се снајдов со инглишов :)) и така.. иначе имам уште ... ау денес први било :nesvest: 10240.00мегабајти :nesum: и шо ќе им прам на овие?

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Дај ми ги мене, јас ќе му го најдам чарето:pos:

Кај мене имаше интернет, ама се уби од паѓање. Сега се стабилизира:helou:

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Fortune напиша:
Дај ми ги мене, јас ќе му го најдам чарето:pos:

Кај мене имаше интернет, ама се уби од паѓање. Сега се стабилизира:helou:
Кажи како можит да ти дајт некој немаТ проблем :salut: :) 2 гига повели слободно :)

BlAcK_MamBa

:: Living by my own rules ::
Член од
25 март 2007
Мислења
431
Поени од реакции
5
Martin$ напиша:
Heh и јас немав до 00:00 часот ама зато си гледаф фолм (иначре прв спуштен од ко го имам интернетов. Го спуштав и беше со брзина околу 60 - 65 кбс.. доволно ли е тоа? Иначе2 со ЛајмВајр го спуштав и не бил толку добар квалитет, без превод (се снајдов со инглишов :)) и така.. иначе имам уште ... ау денес први било :nesvest: 10240.00мегабајти :nesum: и шо ќе им прам на овие?

nemoj mnogu da brazas so filmovite. cekaj do kraj mesec.
ja taka se zeznav. gi potrosiv i dve nedeli bev so 32/32 :tapp:

П

Паспарту

Гостин
BlAcK_MamBa напиша:
nemoj mnogu da brazas so filmovite. cekaj do kraj mesec.
ja taka se zeznav. gi potrosiv i dve nedeli bev so 32/32 :tapp:
леле крш еј! 32!?!?!? цццццццццц значи овие за утепување се од он нет:tapp: ја сум на кабелски па кога ќе ми намалат брзина на 256 се нервирам, а не па на 32. другарка сакаше да се приклучи на ова интернетов што е од он нет али подобро да и кажам НЕ а? :helou:

Член од
31 мај 2007
Мислења
38
Поени од реакции
1
internetot vo makedonija e zanikade.pa kako ne i e sram.
vidi sto se slucuva vo bugarija za 1000 denari mesecno!

Kajgana Shop

На врв Bottom