On.net WADSL интернет

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.213
Поени од реакции
34.472
SuBZerO напиша:
И што е тука зголемена брзината, кога и онака користиш бизнис пакет? :tapp:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Mene mi drzi konstantno nekade okolu 50-64 i kacuva nagore do 90 ama za kratko inace vadam torrent so brzina vo prosek okolu 60 vece 1.30 minuti ne padnala nadolu sto do sega ne sum imal prilika.Inace kasno navecer posle 2-3 saat kreva uste nagore.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Acid напиша:
И што е тука зголемена брзината, кога и онака користиш бизнис пакет? :tapp:
Vidi sega mislenje ? Kako sakas tvoe si e!
Jas kazav nesto koj saka neka proba ako ti imas protiv toa zadrzi si go za tebe. Bajdawej nemam biznis paket.Imam 512

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Go2bed напиша:
Дечки ако добро се сеќавам истиов дечко истреска исто така некоја глупост на друга тема.и тогаш го изреметивме добро, нема смисла пак.оставете го да си каже што сака човекот ....:pos2::pos2:....
Мислам дека беше истава тема, се каравме дека неможе да се дели интернет со свич, морало рутер или така нешто беше.:pos2::pos2:

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
И? Ако е фака? ко ќе спуштам нешто до колку ќе ојт брзината? До 50? али?

Член од
2 февруари 2007
Мислења
8
Поени од реакции
0
А знаеш како велат србите "Неко пробао па се усрао".
Иначе нема врска тоа со pingot, што ке биде ако е вистина тоа и сите ако прават така, каде ке му е крајот ја DNS серверот па у отпад.

k3x

I Laugh In The Face Of Danger
Член од
11 јуни 2007
Мислења
180
Поени од реакции
1
Za Wi-Fi 100% kradat i lugje od OnNet deka jas imav PIN so 800 i nesho MB na nego i nemav PC 2 meseca i koa se staiv na net posle 2 meseca nemav ni 1 KB na toj PIN a imav ushe preku 300 dena preostanato . Vo OnNet bev mi zedoa broj, a ne mi se javija i morav sam da odam pak tamu za da mi kazat deka JAS sum bil greshka i deka sum gi potroshil ili nekoj si se sniffal sho ne e mozno bidejki DURI i ako se zakachi nekoj drug taka toj kje sedi dodeka ne napravam jas Log Out koa kje proveruem kolku mi preostanalo kje go odzeme i negovoto, a dodeka sum off nemoze NIKOJ odstrana da mi ja troshi karticata . Megjutoa nemozesh sam protiv sistemot i nemajki kako da dokazam deka mi kradat transfer sea si kupiv pak nova kartica =|

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
k3x напиша:
Za Wi-Fi 100% kradat i lugje od OnNet deka jas imav PIN so 800 i nesho MB na nego i nemav PC 2 meseca i koa se staiv na net posle 2 meseca nemav ni 1 KB na toj PIN a imav ushe preku 300 dena preostanato . Vo OnNet bev mi zedoa broj, a ne mi se javija i morav sam da odam pak tamu za da mi kazat deka JAS sum bil greshka i deka sum gi potroshil ili nekoj si se sniffal sho ne e mozno bidejki DURI i ako se zakachi nekoj drug taka toj kje sedi dodeka ne napravam jas Log Out koa kje proveruem kolku mi preostanalo kje go odzeme i negovoto, a dodeka sum off nemoze NIKOJ odstrana da mi ja troshi karticata . Megjutoa nemozesh sam protiv sistemot i nemajki kako da dokazam deka mi kradat transfer sea si kupiv pak nova kartica =|
Чекај малце. За крадење крадат, го знам тоа и од лично и од искуството на другарите. Ама мислам дека картичката ти важи 1 месец. Тебе исклучен ти бил 2 месеци, што значи дека после истекувањето на месецот и 900МБ да си имал треба да имаш 0. Значи одкако ќе истечат 30 дена автоматски имаш 0МБ преостанати.

VORTEX

Кафански човек
Член од
10 мај 2006
Мислења
673
Поени од реакции
1
Намалуваат ли Он нет брзина за неплатени сметки

Член од
2 февруари 2007
Мислења
8
Поени од реакции
0
За неплатени сметки не сум слушнал, (прочитал) ама дека ќе им текне онака да ти ја намалат брзината тоа сигурно.

Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
Знам дека можеби е прашањево е глупо и некаде одговорено, барав али премногу има, па затоа да го поставам: Како и дали воопшто може да се подели WADSL од он.нет на 6 корисници?

Дали е возможна комбинацијата со 4 портен рутер во комбинација со 4 или 8 портен свич?

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
vikris напиша:
Знам дека можеби е прашањево е глупо и некаде одговорено, барав али премногу има, па затоа да го поставам: Како и дали воопшто може да се подели WADSL од он.нет на 6 корисници?

Дали е возможна комбинацијата со 4 портен рутер во комбинација со 4 или 8 портен свич?
Па види вака. Со свич би било најдобро, само не се знае дали ќе имаш проблеми со правењето на 6 посебни пппое конекции, зошто ипак се 6.
А со рутер без проблем ќе средиш работа. Само тука има проблем што 512 ќе делиш на 6 компјутери и ќе имаш катастрофална брзина.:nesum: Ние се жалиме споро ни отвара, а имаме 512 на еден РС, а не па 512 која прашање е и дали ќе ја добиеш, па уште да сурфаат 6 РС истовремено ќе биде ужас. А не па некој да земе некое клипче да отвара.

Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
Знам за сето ова, и јас им го кажав, ама инает, сакале да пробаат, па да им наместам.Ако евентуално им успее да се конектираат сите, 100% ќе им оди со 1 KByte/Sec али, тоа е тоа. Фала!

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
mene ne mi e dojdena smetka celi dva meseci, im pisav rekoa nasa greska e ke bide, pa evo pominaa 4 meseci za januari i fefruari nemam smetka :)

Kajgana Shop

На врв Bottom