On.net WADSL интернет

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
Викторгг напиша:
Точно... ќе ти се ебит... како и да е сјебан си.:pusk: Затоа, да се откажеме од интернет пошто очигледно нема кој да ни понуди саглам интернет... или ако веќе сакаме интернет, ќе трпиме, кукаме...:angry2: или евентуално шипките и пред канцелрии да “прашаме“ зошто немаме квалитетен интернет. Посвремено решение е, собирање сите документи, организирање преку форуми како овој и стегање тужба една колективна... :banned: ама за тоа треба некој да се помучи... доброволци има? Нормално дека нема... никој нејќе со гс да мрдне а сака да добие нешто. Тоа у некое друго општество...:salut:
jas sum dobrovolec moze da se racuna na mene a kako da postapime nemam poim ubavo rece ce trpime i ce ne ebat u zdrav mozok.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
SuBZerO напиша:
Ako sakate pobrz download od onet treba pa gi pingate DNS serverite so pogolemi paketi i downloadot za 2 min ce vi se vrati kaj mene downladira i so 80kbs start>run>cmd prvin ke si ja proverte dns adresa koja e so komandata "ipconfig /all" zapisete ja adresata na dns najcesto se ovie dve 217.16.73.1 85.30.126.1
pa posle odite start>run>cmd pa go pisete slednovo
ping -L 1400 -N 85.30.126.1 ili ping -L - N 217.16.73.1
pustete go i ostavete celo vreme dodeka simnuvate ili surfate ke ja zgolemite vasta brzina ako nekoj nemoze da se snajde neka pise na private ke mu ja pustam u .BAT verzija (odnosno spremna konzola samo da ja klkinite ) aj pa pisite dali ima rezultati
Повеќе од 64kB/sek (512kbps) неможе да се крене. :wink:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
deXterche напиша:
Повеќе од 64kB/sek (512kbps) неможе да се крене. :wink:
Zadrzi si go toa mislenje za tebe :)
Jas ne rekov deka konstantno ce go ima povise nego ce drzi 2-3 min pa ke padne na 64 pa ke kaci i taka.Vo sekoj slucaj kaj mene imase golem napredok koga siminjam neso ne mrda podole od 60 a pred toa od 30 nagore ne sum kacil

Кртот

Лоботомичар
Член од
19 април 2007
Мислења
653
Поени од реакции
23
Абе само мајтап е ова не е нет еве 3 дена немав нет и немозев да постирам на форумов и шо сеа треба да им идам у редакција и да им мавнам и антена и се од глаа .....Се нешто они мењаат некои антени сигнали итн.итн. а ја тука кршам тастатура за нив се нервирам абе мамето лоповско:star: :star:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.518
SuBZerO напиша:
Ako sakate pobrz download od onet treba pa gi pingate DNS serverite so pogolemi paketi i downloadot za 2 min ce vi se vrati kaj mene downladira i so 80kbs start>run>cmd prvin ke si ja proverte dns adresa koja e so komandata "ipconfig /all" zapisete ja adresata na dns najcesto se ovie dve 217.16.73.1 85.30.126.1
pa posle odite start>run>cmd pa go pisete slednovo
ping -L 1400 -N 85.30.126.1 ili ping -L - N 217.16.73.1
pustete go i ostavete celo vreme dodeka simnuvate ili surfate ke ja zgolemite vasta brzina ako nekoj nemoze da se snajde neka pise na private ke mu ja pustam u .BAT verzija (odnosno spremna konzola samo da ja klkinite ) aj pa pisite dali ima rezultati
Сериозно, немој да речеш дека си бил сериозен или на помалку од 8грама кокаин кога си го напишал ова. Ти беше дечкото со Microsoft сертификати? :spank:

Ќе ми објасниш на кој принцип функционира „зголемувањето на брзината“ со пингање на DNS серверите на интернет провајдерот? Баш ме интересира. Може и статија на Wikipedia да објавиме околу ова.

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Acid напиша:
Сериозно, немој да речеш дека си бил сериозен или на помалку од 8грама кокаин кога си го напишал ова. Ти беше дечкото со Microsoft сертификати? :spank:

Ќе ми објасниш на кој принцип функционира „зголемувањето на брзината“ со пингање на DNS серверите на интернет провајдерот? Баш ме интересира. Може и статија на Wikipedia да објавиме околу ова.
Јас ќе се надоврзам на Acid - ако објасниш еве ќе се ангажирам да добиеш 10Mbit линк од било кој провајдер кој ќе го избереш - јас плаќам :pos2: :pos2:

П.С:
Барај од Microsoft да ти ги вратат парите ...

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Bidikov напиша:
Јас ќе се надоврзам на Acid - ако објасниш еве ќе се ангажирам да добиеш 10Mbit линк од било кој провајдер кој ќе го избереш - јас плаќам :pos2: :pos2:

П.С:
Барај од Microsoft да ти ги вратат парите ...
Дечки ако добро се сеќавам истиов дечко истреска исто така некоја глупост на друга тема.и тогаш го изреметивме добро, нема смисла пак.оставете го да си каже што сака човекот ....:pos2::pos2:....

А за сертификатите, ова е само доказ дека секој може да ги положи , барем кај нас.....:kesa::kesa:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Jas ne rekov deka ce ja zgolemite brzinata kazav ce bide konstantna na download i ubavo pisav deka koga siminjam neso povise od 30 kbs ne kacuvam koga ce pocnam da gi pingam dns so pogolemi paketi si ja dobiav brzinata od 64 kbs konstantno koga ce prekinam da gi pingam pak si dobivam okou 30 kbs I pisav deka na momenti B metarot registrira i 80 kbs i i kazav kratki momenti NEStO NEJASNO???
PS:Za Acid ako sakas i video da ti pustam sto prikazuva B-metarot

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.518
Б-метарот ги регистрира пакетите кои ТИ ГИ ИСПРАЌАШ со пингање на DNS серверите. Што поголеми пакети ПРАЌАШ, толку поголем трафик (преку твојот network interface) ќе регистрира. Што е тука нејасно? Тоа *ДЕФИНИТИВНО* не значи дека го зголемуваш download-от или било што.

Те молам да апстинираш од било какви понатамошни коментари во врска со твоите „генијални” изуми за зголемување на traffic-от, затоа што само ја водиш темава во погрешна насока и ги доведуваш членовите на форумов во заблуда.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Acid напиша:
Б-метарот ги регистрира пакетите кои ТИ ГИ ИСПРАЌАШ со пингање на DNS серверите. Што поголеми пакети ПРАЌАШ, толку поголем трафик (преку твојот network interface) ќе регистрира. Што е тука нејасно? Тоа *ДЕФИНИТИВНО* не значи дека го зголемуваш download-от или било што.

Те молам да апстинираш од било какви понатамошни коментари во врска со твоите „генијални” изуми за зголемување на traffic-от, затоа што само ја водиш темава во погрешна насока и ги доведуваш членовите на форумов во заблуда.
Da to go znam nema potreba od objasnuvanje koga pingam pingam so 1000 b i registrira 1.0 na metarot jas zboram deka sega koga go pingam i downalodiram nesto vo isto vreme kacuva i do 80-90 kbs na momenti.Ne nosam nikoj vo zabludi i ne ni sakam ako tebe ti preci toa sto dns ce bidat pingani na on.net toa e drugo i bajdawej ne e nisto nelegalno i koja saka neka proba kaj mene ima efekt.A toa sto se odnesuva diplomi i drugi raboti ti si premalku ucen za takvi raboti i si znaes deka vo tie oblasti ima drugi licnosti useri sto imaat pogolemi poznavanja od vas (WEB) Adminite a sakate da dominirate i vo tie drugite oblasti e mislam deka nemozite i treba da se soziveete so toj fakt .Taka da ako nekoj postira nesto sto ti licno mislis deka ne e taka i e legalno ne zabraneto probaj vidi postiraj rezultati (AKO E PROTIV TVOJTE LICNI ZNAENJA) Ne ocenuvaj nekoj raboti unapred pred da si siguren dali se taka TOCKA NA MUABETOV

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.518
Сабзеро, ок, доволно, така нека биде. Само ти поштеди не.
Можеби некогаш другпат ќе ни ја објасниш „магијата” која се случува со линковите на интернет провајдерот и твоето Canopy кога ти пингаш нечии DNS (Domain Name) сервери... :pos: До тогаш, задржи си ги паганските интернет трикови и магии за тебе. :wink:

Може да продолжите со дискусијата.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Сега пробав, на старт само крева и до 217 kBps, ама кратко трае, после пага на бедните 20-30

Kajgana Shop

На врв Bottom