On.net WADSL интернет

outcast

login: failed!
Член од
29 јануари 2007
Мислења
424
Поени од реакции
8
Ех, и кај мене беше добро до кај 10:00 сега пак све е по старо, со мала промена: пингот е добар

www.google.com - 68ms average
www.yahoo.com - 128ms average
secure.on.net.mk - 8ms average

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Абе многу голема фама се крева околу варијацијата на брзината и пингот. Мене тоа не ме загрижува, можеби прават упгрејд на мрежата па ќе биде поквалитетно, нема смисла да се врши ваков притисок.

Она што го сметам за важен проблем е кога воопшто нема да имаш интернет и тоа неколку дена, а од супорт не помагаат или незнаат, па висиш со сати на телефон и слушаш музика.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Jane напиша:
Кај мене добар е.
Абе еве кај мене во 6 и 30 вчера какви резултати сум умал. Инаку поврзан сум на АП Нерези за кој има највеќе жалби и поплаки. Еве сега кај мене е добро, а кај некои корисници уште им заебава.:toe:

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Jane напиша:
Абе еве кај мене во 6 и 30 вчера какви резултати сум умал. Инаку поврзан сум на АП Нерези за кој има највеќе жалби и поплаки. Еве сега кај мене е добро, а кај некои корисници уште им заебава.:toe:
и јас сум на нерези :

untitled.JPG

супер е .... :toe::toe:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Coca-Cola1981 напиша:
:pos2::pos2::pos2::pos2:AJ VIDI GI MOITE POSTOVI KOE VREME SUM PRAVELA TOA TESTOVITE! SEPAK KE RECAM DA NE IMA SLUCAJNO VRSKA I NA KOJA ANTENA-PREDAVATEL TI E NASOCENA ONAA ANTENA OD DOMA?

Не бе не е до антената,кога се јавив ми рекоа дека имало премногу корисници па работеле на случајот ДЕМЕК ќе го сределе.Затоа навецер кога сите си спијат интернетот е убав. :toe:

Член од
4 февруари 2006
Мислења
121
Поени од реакции
0
гарант некои подземни води го уништуваат офф.нет. јас сум на базната кај полициска у карпош. сега е стабилен пингот, а брзината пак падна

outcast напиша:
Ех, и кај мене беше добро до кај 10:00 сега пак све е по старо, со мала промена: пингот е добар

www.google.com - 68ms average
www.yahoo.com - 128ms average
secure.on.net.mk - 8ms average
хмм, до сега го немам видено secure.on.net.mk со толку низок пинг кај мене, обично е 20-30мс.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879

Ама имам и пуштено даунлоад во моментов кој ми краде некои 40 КБ во секунда, односно 320 кбпс...па...тука е некаде само што пингот е голем...

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
TpH_Bo_OkO напиша:
Ама имам и пуштено даунлоад во моментов кој ми краде некои 40 КБ во секунда, односно 320 кбпс...па...тука е некаде само што пингот е голем...
е да пингот е голем....ама мене не ми смета..можеби на оние што играат.....ќе се среди и тоа мислам....

P

Princ

Гостин
Love is in the air :)
Не е добра конекцијата, далеку е од добра. И не мислам да се заблагодарам кога ќе (ако) стане добра, плаќам добра конекција. Има загуба од околу 20% од брзината и висока латенција во моментов, фала нонет?

Патем, го2бед и трн... вие изледа имате 768 download чим постигнувате во моментов повише од 512.

outcast

login: failed!
Член од
29 јануари 2007
Мислења
424
Поени од реакции
8
:::.. testmy.net test results ..:::
Download Connection is:: 71 Kbps about 0.07 Mbps (tested with 97 kB)
Download Speed is:: 9 kB/s
Upload Connection is:: 94 Kbps about 0.1 Mbps (tested with 386 kB)
Upload Speed is:: 11 kB/s
Tested From:: http://testmy.net (Server 1)
Test Time:: 2007/02/04 - 11:34am
D-Validation Link:: http://testmy.net/stats/id-IVW0Z79YT
U-Validation Link:: http://testmy.net/stats/id-EUDGV2FSL
User Agent:: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.1) Gecko/20061204 Firefox/2.0.0.1 [!]

Не можам да тестирам преку спидтест.нет бидејќи не ми ја отвара страницата комплетно

Пингот према гугл од конзола е 61ms average

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Princ напиша:
Love is in the air :)
Не е добра конекцијата, далеку е од добра. И не мислам да се заблагодарам кога ќе (ако) стане добра, плаќам добра конекција. Има загуба од околу 20% од брзината и висока латенција во моментов, фала нонет?

Патем, го2бед и трн... вие изледа имате 768 download чим постигнувате во моментов повише од 512.
не принц ...512 имам ..грешка си :helou:

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
outcast напиша:
Не можам да тестирам преку спидтест.нет бидејќи не ми ја отвара страницата комплетно

Пингот према гугл од конзола е 61ms average
па ја не сум имал подобар пинг од 120мс......:toe::toe:

P

Princ

Гостин
Go2bed напиша:
не принц ...512 имам ..грешка си :helou:
Нелогично ми е да имаш ~590 Kbps во време кога сите ние имаме огромна загуба, а јас конкретно едвај до 300 Kbps стигнувам а на исто AP сме (мислам). Али ај, не мислам да се расправам :)

Околу пингот кон google... Има разлика дали пингате www.google.com или google.com. www.google.com помал резултат дава (изгледа поблиска ни е таа IP адреса).

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Princ напиша:
Нелогично ми е да имаш ~590 Kbps во време кога сите ние имаме огромна загуба, а јас конкретно едвај до 300 Kbps стигнувам а на исто AP сме (мислам). Али ај, не мислам да се расправам :)

немам потреба да те лажам...и мене ми е чудно...посебно колку што знам и ти си на нерези и јас.......:toe::toe:.....не ми е јасно

Kajgana Shop

На врв Bottom