On.net WADSL интернет

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.554
Поени од реакции
2.746
vo pravo si Marv druze majku im jas nivna 10 pati probav ne mrda nad ovaa brzina a za uploadot nemam zborovi duplo poslab od toa sto treba da bide :(.Pozdrav

Член од
9 април 2007
Мислења
1.277
Поени од реакции
977
и кај мене download нејке ни до 500 да стигне никако накај 460 максимум му е ама upload е 112 океј е

Член од
6 септември 2007
Мислења
134
Поени од реакции
4
Само за споредба еве како е од АДСЛ на мт.нет кон он.нет. Ај сега нека ми казат се било ОК бар со мојот ВАДСЛ.

Attachments

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.554
Поени од реакции
2.746
Дали кај некого зборам што го користат WADL интернетот им заебава денес со брзината мојот е катастрофа денес симиња со 20кб/сек мерев брзина катастрофа поубаво да не постирам слика викам пред да се јавам да ги отерам у пм таму случајно да не има некој проблем како мене.Поздрав

Член од
6 септември 2007
Мислења
134
Поени од реакции
4
Еве и кај мене заебава вечерва. Јас се јавив и ги отерав у ПМ, пошто стварно ми ск***ија со имаш спајвер, ресетирај модем, компјутер.... Алоооо спор е интернетот а не дека немам.....
А да ресетирам го јас ОН.НЕТ:nerv: :nerv: :nerv: :nerv:

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.554
Поени од реакции
2.746
Сега гледам се подобри малку симињам со просечни 57кб/сек од рапидшаре али ништо чудно пак да падне а ова дефинитивно значи префрлување на Соло 101 овака со нервози падни стани не го бива само чекам уште некој да го пофали солото и одма идам доста ми беше ова безжичен интернет.Поздрав

И што викаш ти викаат ресетирај модем или спајвер боже која проста маса работи таму за жалење се.:(

Член од
9 април 2007
Мислења
1.277
Поени од реакции
977
и кај мене е е катастрофа со 30 кб/сек едвај симињам ебате.А и еве и во маало сите се жалат на брзинава.

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.554
Поени од реакции
2.746
Проверете сега се врати мислам на нормални 60 кб/сек а значи ова им е голем проблем чим многу луѓе се жалат изгледа имаат голем проблем.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.512
Јас сум на WADSL и цел ден варира брзинава... Се на чет со едно другарче што користи MaxADSL дознав дека и он цело време имал проблем со ADSL-от. Значи нешто со надворешниве линкови има проблем, а не со Он.нет... Ништо чудно. И мсн-ов заебаваше денес, не стигаа пораки и тн.

Како и да е, почна да се нормализира сега! :)

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.554
Поени од реакции
2.746
Во право си Acid друже може имаат проблем али тие од техничка така нека кажат дека имаат проблем и ке се смириме а не они јадат г...а имаш спајвер ресетирај модем или исклучи се од нет и пак вклучи се демек Ип адресата не чинела.Врска си немаат.Поздрав

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Ах еднаш се скарав за тоа за спајваре, море како ме измалтретираа тогаш, јас 3 сати скенирај по вируси, спајваре, менувај ДНС, ИП адреси, звонам да му кажам на тој што ми рече што да правам, 30 минути не ми се јавуваа, еј 30 мин x 3 денари = 90 денари потрошив за техничка.

После се си дојде на свое место без проблеми. Откако се среди почнаа да одговараат на техничка !?!

Абе нека кажи имам проблем, работиме на случајот, како што ми кажа еднаш еден од Онет техничка и да појдам да гледам филм, да прошетам, не 3 сати да губам на спајвери, вируси и др. глупости.

BTW Онет ми пушти денеска WADSL 15, дури откако патував 130 км до Скопје да појдам во продажен салон од Онет, одма ми средија работа, Анексот беше испратен уредно, но не бил сработен.

Нема смисла Онет вака да не третира кориснициве што не сме од Скопје. 15 дена чекав да ме префрлат од WADSL 10 на WADSL 15.

Член од
27 август 2007
Мислења
31
Поени од реакции
0
Дечки има ли некој купени wifi стикче Gamebird од анхоч, дали е добар во перформансите?

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.554
Поени од реакции
2.746
Еве и вечерва исти проблем како вчера еден момент е супер друг момент е катастрофа да им е... мајката што интернет е ова срамота еј да се симиња од рапидшаре со одвај 35кб/сек тоа не случило никад а и педерите од техничка не сакаат ни телефон да дигнат.Срамота

Член од
6 септември 2007
Мислења
134
Поени од реакции
4
И кај мене исто и тоа не само вечерва. Од кај 15 часот приметив коа си дојдов од работа. И одма на суппорт, и ме давеше малиот по саат, тестирај ова она, доњнлоадиравме, уплоудиравме, за да заклучиме дека тоа е тоа „ние велиме до 512, не значи цело време 512“, абе друже му викам симињаме и тестираме од локален сервер на он.нет значи интранет, па зарем не треба да пука пуно... „абе требе, ама добро е бе и вака еве сега имате 400Кбпс“, абе нејкам 400 сакам 512 барем до кај вас. И ми прати демек што снимал додека ме проверувал...погледајте у атач, абе ненормални едни требе да биде рамна линија а не ова... само со кого да се расправаш... се ќутуци, а му реков уште коа се јавив те молам без стандардни глупости, у работава се разбирам колку и ти (ако не и малце поеке) за да не ме глави со спајвер, антивирус, па сум имал firewall, итн...

Дефинитивно ептен се наку***ем веќе. :drk:

Attachments

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
Со кој програм ти е направено тестирањето што ти е во атачмент?

Kajgana Shop

На врв Bottom