Он.нет со нови Solo (adsl) пакети!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не, ова е ДО 10 мегабита затоа што:
читај го мојот пост напишан погоре

Мислам дека фино е објаснето.

Така е - затоа што не може да биде поинаку.

Ок, до 10 мегабита е понудата. Исто ко што на Мт.Нет понудата им е до 4 мегабита (знаете за кој пакет зборам). Тие 4 или пак 10 мегабита целосно не можат да се добиваат заради х причини. Јасно ни е.

Прашањето е, дали декларираната брзина од 10 мегабита ќе биде барем приближна до тие 10 мегабита, да речеме 8. Ама тие 8 или помалку да ги имам константно и да правам колку сакам сообраќај?
Уште нешто, колкава ќе биде аплоуд брзината?

Кај може да биде нон-стоп една иста брзина? Ко нуб некој звучиш... :)

Го тупите за ситници и вие. Кај има загарантирана брзина, жити се?

За домашен корисник никаде. За фирми има, ама за такви договори се доплаќа екстра. И нормално - пак нема да биде константа брзината, ама бар они ќе се чувствуваат подобро знаејќи дека брзината им е "загарантирана". :)

Оди докажи се ти со некого како си имал 9.2 мегабита наместо 10, а во позадина Adobe-то ти правело апгрејд. Или според твоите тестирања си добивал 5 мегабита наместо 10, ама си симнувал од сервер кој не можел да постигне поголем upload во дадениот момент... И оп, ете „основа“ за тужби и раскинување договори.

Никој интернет провајдер нема да стави ОД - туку ДО.

Никој не ни става такво нешто во ниедна клаузула од проста причина што брзината не зависи секогаш од самиот провајдер. Мора и они да се заштитат на некој начин. Како што споменав, опаѓањето зависи и од капацитетот на серверот за download, програмите кои работат во позадина, оддалеченоста на серверот, оптеретеноста на линковите во странство (значи - не на провајдерот), функционалноста на вашата мрежа и тн...

Нема провајдер кој ќе ти гарантира дека во секој момент, од секаде ќе добиваш иста брзина. Тоа е лудост. И во локална мрежа варира брзината, не па кон некој сервер во Кина.

Go2bed кажа 10 мбпс конекција, а не ДО 10мбпс. Од 9.2 до 6 има ГОЛЕМА разлика. Ако не ќе станам провајдер и ќе ставам брзина во договорот до 20 мегабита и ќе пуштам со 2 и на секој петти ден 19-20, јас пак го исполнувам тоа што сум го пишал. Причината за раскинувањето на договорите е недоволно објаснувањето во понудата на пакетите и за не исполнувањето на работите што ги гарантира договорот. Договорот кој што го потпишав гарантираше дека 98% од времето ќе имам интернет, јас се на се имам помалце од 80% и до сега само еден тип од техничка поддршка знаеше да помогне за разлика од другите што БУКВАЛНО трескаа глупости ко да не виделе компјутер. Така да наскоро мојот договор ќе биде раскинат.
Исто така секоја фирма што ќе сака да ве обврзе за неа 2 години од напред значи дека има проблем во услугата што ја нуди или има некоја дубара во напишаното во договорот.

Океј е се тоа,но како што напомена 666,нема да ни давале да влечеме колку што сме сакале...

Ако имам 10 мегабита,јас сакам да си пуштам 10 торенти и да симнува по 90 кб/с,24/7,30/31 ден во месецот.
Ако го има тоа,без fair usage срања,тогаш е топ понуда.
И ако си ја оддржат брзината секако :)

Весела математика:

90 kbps = 0,7 mbps

Megabits: 10 = Bytes: 1310720 = Kilobytes: 1280 = Megabytes: 1.25

Цел ден да симињаш со 10 mbps ќе симнеш 108 GB. 30 дена - 3.24 TB.

Aј ве молам објаснете ми на кого му требаат 3 TB у месецот? Кој е спремен да дава 600 € месечно за хард дискови или 100 и кусур за празни DVD-a? Или кој може да гледа 60 саата дневно HD филмчиња? Јас стварно не сваќам што сте се фатиле за тоа неограничено, па неограничено, ко тоа да е главната работа на интернетот?

Абе ние не сме се фатиле баш за неограничено. Само и 15те гига што ни ги ветивте некој пост порано не ни го дигаат друже. 10Mbps - 15 GB месечно = отиде лимитот за 166 минути. И после ко што сте финтаџии вие, ништо чудно да го наплаќате трафикот после тие 15 гига. И тоа треба да ми изгледа мене сосема фино?
Крајно "пријателски" совет: немој да сте излегле во јавност со ваква/слична понуда. Ќе ве изеде конкуренцијата и ќе ви се изнасмее у лице додека трепнете.

Малку логика: Ако со 2 Mbps имавме 100 гигабајти трансфер (океј, и на 4 е исто, мт се педери), тогаш помножете брзина со месечен трансфер. Значи пола терабајт би бил доволно :smir:

Весела математика:

90 kbps = 0,7 mbps

Megabits: 10 = Bytes: 1310720 = Kilobytes: 1280 = Megabytes: 1.25

Цел ден да симињаш со 10 mbps ќе симнеш 108 GB. 30 дена - 3.24 TB.

Aј ве молам објаснете ми на кого му требаат 3 TB у месецот? Кој е спремен да дава 600 € месечно за хард дискови или 100 и кусур за празни DVD-a? Или кој може да гледа 60 саата дневно HD филмчиња? Јас стварно не сваќам што сте се фатиле за тоа неограничено, па неограничено, ко тоа да е главната работа на интернетот?

Јас лично нема шанси постојано да симнувам. Би трошел околу 300гб месечно. Мерак ми е да аплоадирам назад. Поточно, потреба ми е, за да го зачувам членството на одредени сајтови.
Затоа прашуваме каков неограничен пакет вие нудите. Ако е неограничен од типот на ти 10 мегабита, користи си ги, супер. Никој нема да надмаши 300гб трафик, тука негде би бил максимумот.
Ако пак неограничено значи после 50гб ти ја кратиме брзината на пола, и тоа е добро, ама не е пожелно. :)

Ај пак да си прашам, аплоуд брзината = ?

Колку ќе наплаќате за цена од мегабајт тоа е исто битна работа,но оние 15ГБ се стварно смешна работа ќе мора да се качат на 150 ГБ тоа би било пологично а што се однесува до брзината да тера од 300КБ до 800КБ ќе биде сосема доволно ако не ги земеме оние прекини што беа својствени за ОННет на времето.

И цената ако биде како Кајблтел 1500 ден не гледам никаква причина зошто корисниците да се префрлат кај вас кога ги имаат кејблтел и другите кабелски оператори.

Сем ако стварно нешто се случува на арно со вас.:toe:

Ако направите над 150 GB месечен трансфер вклучен во цената, тоа би било добро.

А НАЈДОБРОТО нешто што можете да го направите, е ДА НЕМА ДОГОВОР!!! Па да видите колку ќе се префрлат кај вас после....

абе малку е и 3 гига бе братче на мене не ми стигат 10:toe:

неофицијално

Неофицијално, повторувам неофицијално, вака ќе биде:

1. Брзината нема да се намалува никогаш.
2. 300 или 500 гига нема да се проблем. Ќе има некој член во договорот кој ќе го заштитува Он.нет од злоупотреба која нема да биде повразана со намалуање брзина.
3. Upload ќе биде 1 mbps. Напишав предходно дека на ADSL2+ не може повеќе од 1,5 mbps. Upload имаме на претек, така што слободно бркајте 1/1 ратио на торент.
4. Договорот ептен неофицјално ќе биде на година дена. Ќе има можност и за неопределено. Во тој случај ќе се наплаќа инсталацијата и месечната цена ќе биде повисока.
5. Лимиот на WADSL ќе биде качен на 30 GB. Ако има простор ќе се зголеми и брзината на 2 mbps.

И цената ако биде како Кајблтел 1500 ден не гледам никаква причина зошто корисниците да се префрлат кај вас кога ги имаат кејблтел и другите кабелски оператори.
Затоа што:
1. ADSL2+ е point to point технологија која овозможува загарантиран проток до секој корисник, со минимална латенција 24/7 секој ден у годината.
2. Он.нет поседува многу подобра опрема од сите кабловски, со што може да понуди и поквалитетен сервис
3. Он.нет е фирма која има десетици иљади корисници и прележани детски болести кои доаѓаат со големите бројки. Кабловџиите допрва ќе ги лежат.
4. Низ истата инфраструктура ќе се дава и телефон со 300 мин. кон телеком и другите фиксни оператори и неограничено бесплатно у мрежата на Онтел.
5. Ќе понуди низ истата парица дигитална телевизија со HD канали.

Одлично звучи,нема да лажам,првиот дел цел,и делови од вториот.

Но,сепак ќе почекам реакции од задоволни/незадоволни корисници,бидејќи вие на хартија секогаш сте имале одлични понуди :)

1. Брзината нема да се намалува никогаш.
2. 300 или 500 гига нема да се проблем. Ќе има некој член во договорот кој ќе го заштитува Он.нет од злоупотреба која нема да биде повразана со намалуање брзина.
3. Upload ќе биде 1 mbps. Напишав предходно дека на ADSL2+ не може повеќе од 1,5 mbps. Upload имаме на претек, така што слободно бркајте 1/1 ратио на торент.
4. Договорот ептен неофицјално ќе биде на година дена. Ќе има можност и за неопределено. Во тој случај ќе се наплаќа инсталацијата и месечната цена ќе биде повисока.
5. Лимиот на WADSL ќе биде качен на 30 GB. Ако има простор ќе се зголеми и брзината на 2 mbps.

Затоа што:
1. ADSL2+ е point to point технологија која овозможува загарантиран проток до секој корисник, со минимална латенција 24/7 секој ден у годината.
2. Он.нет поседува многу подобра опрема од сите кабловски, со што може да понуди и поквалитетен сервис
3. Он.нет е фирма која има десетици иљади корисници и прележани детски болести кои доаѓаат со големите бројки. Кабловџиите допрва ќе ги лежат.
4. Низ истата инфраструктура ќе се дава и телефон со 300 мин. кон телеком и другите фиксни оператори и неограничено бесплатно у мрежата на Онтел.
5. Ќе понуди низ истата парица дигитална телевизија со HD канали.

Суперишка, ќе видиме од септември. :) Цена отприлика - 2000 денари? Исто така, ќе мора да се префрлиме на Он.Тел? Толку. :helou:
Уште една работа... не би било лошо да бидат официјално најавени и достапни понудите пред 1 септември. Многу корисници потпишаа договор со тогашен Мт.Нет во септември и не би сакале да ги изгубите нив, така?

Dobro de dobro eve vaka da ne gresam dusa ke ja iskoristam ovaa prilika da kazam deka doma nemam fiksen telefon, pa ako navistina se sluci cudo od OnNet do krajot na ovaa godina,so mnogu zadovolni korisnici i dobri ceni jas ke stanam vas korisnik so dogovor od edna godina i redvono ke si plakjam na ziro smetka fakturite i nema da se javuvam na tehnicka podrska i oko nema da mi trepne itn....

Vie sakate zadovolni korisnici i redovni plakjaci a nie kvalitet i top usluga.

Tocno e deka adsl`ot dava garantirana brzina i pomala latencija za razlika od kabelskiot ama da ne zaboravime deka ima seuste pogolem propusen opseg i toa ne e za potcenuvanje kolku i da e losa i nezagarantirana brzinata,dostapnosta na kabelskiot sistem e neproncenliva za razlika od ADSl`ot vo smisla na infrastruktura i lesno odrzuvanje.

Tocno e toa deka se postari igraci od kabelcite ama denes toa ne e tolku bitno sekoj sekogo moze da pobedi kako vo fudbal,taka da toa ne drzi voda.Losata vest brgu se siri od dobrata.

Da se razbereme i jas i nikoj od drugite korisnici ne sakaat da postiraat na ovaa tema po sto pati kako nekoi mrcatori,tuku da si brkame rabota i da uzivame vo dobra usluga.

Pozdrav do vas i kako se vika na slovenski tolažilen.

Затоа што:

Ништо не ви вреди, на крајот скроз ја покакавте со мене, никаков однос немате со корисниците, немате евиденција за тоа какови анекси и што дававте, и сега ме малтретирате за раскинување на договорот. Ако мислите дека со сила ќе ме натерате да ви плаќам уште 3 месеци WADSL штета си правите ОГРОМНА. Така не се задржуваат ниту се стекнуват корисници. Па уште се кријат вашите луѓе да ми објаснат што е проблемот.

КАТАСТРОФА СТЕ!!!

А што бил проблемот и како ја покакале?
И како тоа со сила да те тераат да плаќаш 3 месеци WADSL?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom