Он.нет со нови Solo (adsl) пакети!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Aбе city кажи ми шо се буниш друже? Знаеш ли ти кој ја држи телекомуникацијата во земјава? Македонски телекомуникации така? Тие се исто така МТ.НЕТ ко што знам, епа кога он.нет аплицираат за дозвола за пуштање интернет преку ТЕЛЕФОНСКИ кабел, дотичните мт.нет си (да ми простите на зборов) играат курот, значи пуштаат 50 па после тоа се чека една недела за уште некои 50 луѓе...не е проблемот до он.нет сватете може да ви го дадат модемот одма чим мт....даде позитивен одговор за сметката дека е валидна и бла бла бла...ама ќе немате интернет затоа што пуштањето на интернет иде преку мт....еве и јас чекам две недели ама шо ако...кој чекал ќе дочека:)

Дали имаат проблем Онет со МтНет и за WADSL от?

Затоа што 10 дена веќе чекам да ме префрлат од WADSL 10 на WADSL 15.

И, веќе ако Онет има толку проблеми со ADSL од Мтнет што не даде пакети за WADSL од 100gb?

Епа друже, при толку многу договори за solo тебе сега ти текна да се префрлаш од w10 на w15....сами си ги правите проблемите бе, не е никој друг крив, сами сме си криви, да бидеме во мода т.е. како што чука саатот сакаме сите. Излегуваат провајдерите со новите пакети и одма први да ставиме, ко да ќе избегаат

Не те разбирам, за ADSL от е крив Мтнет, а за WADSL от вие неможите да стасате од многу договори, ами ако МТнет пушта само по 50, значи ли дека и тие неможи да ги средите?

Кај кого е проблемот не те разбирам, кај МТнет што не пушта повеќе пакети или кај Онет што неможи да стаса?

За се' посебно и бај д веј ова е тема за соло
и уште еден бај д веј не сум јас од он.нет вработен па да неможЕМЕ да стасаме:) тенкјукамаген

Сори, ама така ми се чинеше како да си од таму :)

Добро грешки се прават:) иначе сега ќе ти кажам зашто толку ги бранам он.нет.....еве искрено и реално да правиме муабет, дали ти би дозволил доколку би бил телеком/мт.нет да се уклучуваат луѓе на он.нет преку твои кабли:) логика ме сваќаш нели

Абе мене не ми се јасни баш тоа односите МТнет - Онет, неможам да ги разберам што е позади сето тоа.

Јас сум задоволен од WADSL от и несакам да го менувам, кога сум имал пролбем во главно се се сведуваше дали ќе успеам да добијам техничка подршка и дали тие ќе бидат услужливи.

Технологијата е добра, стабилноста е голема (барем кај мене) и како што гледам сиот проблем е во недостаток на Акцес поинти.

Со оглед дека Онет планира да вложува 60 милиони евра во дигитална телевизија, која спред мене ќе биде пропаст, не ми е јасно зошто не вложува во WADSL от и да ги откачи МТ целосно. Не е проблем и фиксна телефонија преку WADSL и се останато.

Abe ovie od Onnet se za nigde tri dena cekam da mi dadat detalna smetka,tri dena idam u salon mi vikaat dojdi pokasno doagam pokasno dojdi utre od sabajle pa ne e sefot ovde pa ova pa ona da ti e*am kompanijata

Абе мене не ми се јасни баш тоа односите МТнет - Онет, неможам да ги разберам што е позади сето тоа.

Јас сум задоволен од WADSL от и несакам да го менувам, кога сум имал пролбем во главно се се сведуваше дали ќе успеам да добијам техничка подршка и дали тие ќе бидат услужливи.

Технологијата е добра, стабилноста е голема (барем кај мене) и како што гледам сиот проблем е во недостаток на Акцес поинти.

Со оглед дека Онет планира да вложува 60 милиони евра во дигитална телевизија, која спред мене ќе биде пропаст, не ми е јасно зошто не вложува во WADSL от и да ги откачи МТ целосно. Не е проблем и фиксна телефонија преку WADSL и се останато.

I jas ostanuvam na WADSL i jas sum zastapnik za on net vo mojot grad teneke novost e pocnaa da davaat ADSL modemi samo da znaete

Добро грешки се прават:) иначе сега ќе ти кажам зашто толку ги бранам он.нет.....еве искрено и реално да правиме муабет, дали ти би дозволил доколку би бил телеком/мт.нет да се уклучуваат луѓе на он.нет преку твои кабли:) логика ме сваќаш нели

Ako site otidat kaj mt net nema da ima konkurencija a site znaeme sto znaci toa

Само заради односот на МТнет кон мене како корисник си заминав од кај нив. И планирам целосно да се откачам од Телеком, заради тоа што го сменија условите на договорот само заради тоа што му се може и ставиле таква клаузула во договорот.
На сред договор ги сменија условите и велат сега ќе се доплаќа, е па неможе така.

Ми остана само уште фиксниот телефон како услуга од МТ, а и него планирам да го откачам.

Но, не планирам да толерирам некој да ме дискриминира како корисник, макар да бил тоа Онет како единствена конкуренција.

Сакам да останам корисник на Онет и WADSL, но не сум мазохиста да ме малтретираат само заради моето незадоволство од МТ.

Се надевам дека ќе има пакети од 100гб на WADSL и се разбира со 2мбпс во најскоро време, во спротивно Онет ме дискриминира како нивни корисник само затоа што несакам да користам фиксен телефон.

Vo pravo si teneke druze ova e diskriminacija za da imas 100 giga i 2mbps mora da se prefrlis na telefon so modem jas ne znam zosto ne davaat ista ovakva usluga preku WADSL a ne da mora preku telefon sto doagja do zaklucok deka Mt Net i On Net si rabotat nekako zaedno ili ako ne za drugo nesto neka zgolemat barem brzinata na 1mbps na WADL i 15 giga za site a ne da morame da se prefrlame na Solo 15 za istata cena pazi da gi dobieme ovie uslugi navistina diskriminarcko e ova od pocetokot na uslugata WADSL ne se promenil ni bo brzina ni vo soobrakaj mnogu razocaruvacki:(

Јас се врзав на Мт-нет
  • Јас имав интернет за 2 работни дена
  • Јас променав од еден на друг пакет - за 1 работен ден
  • Кога се јавувам на поддршка најдолгото чекање ми било - 2 мин
  • Најдолги прекини што ги имам со интернетот ми се 5-6 мин (2-3 пати во месецот)
Другар ми се врза на он-нет
  • Интернет му поставија за 20 дена (како што гледам бил среќен што завршило толку брзо) - бидејќи му рекоја: во твоето градче треба да има барем 2-3ца за да не праќаме екипа за 1
  • Промената на пакет од WADSL на SOLO101- му трае 18 дена досега! - се надева за некој ден да добие интернет
  • На техничка поддршка сум бил сведок на чекање од пола сат!!!
  • Толку често му снемува интернет што на моменти нема и по цел ден (зарем не е тоа 2% од месецот? 2% по кои може да го раскине договорот?)
Убаво што ме потсетивте денес, одам во дирекција, само не знам дали ќе ги начекам затоа што до 16 часот сум на работа а верувам дека и тие се до толку. Ама сепак ќе отидам, ич не ги вртам-интересно ќе биде. Леле ама им се спремам денес е 21виот ден без интернет.Уште една препорака: КОГА ИЗБИРАТЕ ОПЕРАТОР ЗА ИНЕРНЕТ ГЛЕДАЈТЕ ТОА САМО ДА НЕ БИДЕ ОН.НЕТ-најголеми преваранти
Значи: каква дискриминација е тоа за нас кои не сме во Скопје! Треба да идам во Скопје во дирекција САМО за да ми пуштат АДСЛ интернет? нема смисла навистина....

Јас земав во саботата модем за Соло 3 и уште ги чекам да ми го активираат.:toe: Кога ќе почнам да сурфам на него ќе пишам каков е според мене.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom