Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Значи сега ме тераш да офтопицирам.....Тенеќе јас сум имал прилично многу разговори со луѓе од техничката подршка на МТ и на ОНнет не за кај мене дома, туку за кај другари кај кои се укакала работата ептен....исто мислење.
Треба сите да сватиме, дека техничката подршка е исто што и ти, обични смртници со чувства. Значи може некој да се однесува лошо, исто како што и ти може во афектна состојба да изреагираш бурно „ШО КОЈ НА К**** НЕАМ ИНТЕРНЕТ?„ а од таму некој дечко да ти каже со учтив тон „Момент господине кажете ми што поточно се случува„.....али после 5-6 такви дерења на телефон едноставно му пука филмот и почнува да се однесува како „сероња„. Нормално е тоа, знаеш како иде АКО НЕ ТИ Е ДЕНОТ НЕ ТИ Е.
Провери ми IP од кај што се имам конектирано.... последниве недели на кајганаЗначи ти користиш и Мтнет и Оннет? :uvo:
Па тоа било проблемот пријателе, конфликтот на pppoe конекции![]()
Преоптовареност на системот....рачунај нови пакети, се повеќе и повеќе нубчиња се појавуваатнормална работа. За недела две се ќе се растерети и ќе биде ко ново
Друже, и јас чекав 12 минути на телефон денес и немав интернет некои 15 мин. Како што ми кажаа - имале некој глобален проблем со странскиот линк и затоа имало и голема навала на јавувања. Башка, треба да ги земеме во предвид и јавувањата за Solo пакетите. Луѓе се сепак и дечките што работат таму. Замисли цела Македонија да ти врти во исто време и да ти урла затоа што нема интернет... Нормално дека не може одма да ти се јават кога има по 200 повици во минута. Не се ни они криви, ама ни ние што слушаме музика.
Мислам дека најдобро решение за таквите моменти е да се активира автоматска ("мастер-дизастер") порака на сите што ќе свртат на 3099999, која ќе не известува дека има глобален проблем... Сигурно може да се изведе тоа, а и мене подобро ми е одма да го слушнам тоа од централата отколку после 10 минути чекање оператор.
Значи во глобала Он.нет се одличен провајдер, но проблем е да се добие техничка поддршка. Проблемот со достапноста се должи на големиот број на повици. Голем број на повици има кога се појавува глобален проблем, а тогаш вртиме и ние и не можеме да добиеме.
До пред 2 години користев адсл на Мт.нет и нивното музиче сум го слушал и по пола саат. После краток период користе Телекабел. Таму брзо одговараа (кога ќе добиеш), ама кај нив па беше стално зафатено... Изгледа закупиле само 3 линии
Да не забегуваме со овие муабети... За пакетите е темава.
Значи склучив договор денес, а пакетот ќе го имам од другата недела. За инсталацијата ќе се снајдам сам (не платив да ми инсталираат). Останува да го уштекам модемот и да видиме како ќе работи. Првите импресии ќе ги дознаеме многу наскоро.![]()
Не знам зашто е ова вака но многу ги браниш он нет и уште 2-ца 3-ца ако се.. он нет во глобала бил добар интернет провајдер.. јас имав 4 месеци он нет не сум бил ама 2 % задоволен од нивните услуги.. на секој 10 мин connection thouth wan miniport.... и овој интернет провајдер ти го сметаш за добар во глобала.. нема шанси.. мт нет е 100 % подобар и подобра подршка и се е подобро.. и брзината и стабилноста на конекцијата. Арно ми рече еден мој другар.. како да се платени да ги штитат он нет офф нет *.
А што ќе правиме на форумов друго.
Па, ако не се расправаме, немаше да постои овој форум, нели!
Јас го имам повеќе од година (14 месеци) и сум делумно задоволен.
WADSL добри страни
- супер брзо, 512kbps од WADSL се 61kb/s, за разлика од 512kbps, кај МТнет кои беа 55kb/s
- пингот е невиден има за 30% подбар пинг Онет WADSL отколку МТнет ADSL
- гигабајтите не се трошат толку како кај МТнет, некаде за 20% повеќе симнувам одколу на МТнет
- нема влијание атмосферските услови, сум имал коска интернет при големи ветрови и пороен дожд
- немаш претплата за фиксна линија
лоши страни
- техничка поддршка, баш денеска имав типичен проблем со нив
Но, само заради последново, со техичкава поддршка досега зажалив што кладов WADSL. Неверувам дека нешто ќе се смени и со ADSL. Мислам дека проблемот уште повеќе ќе се изрази, заради поголемиот број на корисници.
Затоа сакам да си го истерам договорот до крај, и ако имаат доблест од Онет да ми ги овозможат новите пакети да ги имам на WADSL.