Oldtimers

• Креатор на темата Креатор на темата Alek_Sk
  • Време на започнување Време на започнување
Добро познат....Синка ионака е веќе ретка кола, па ако има некоја...кажувај ти тука...

Epa aj i ja da se pofalam.Imam Ford escord 1973 godina 1300cc plava metalik boja.Slicen kako na slikava samo so fabricki branik.:))
2413489773_4396e84f4d.jpg

Како љубител на руските автомобили мора да ја издвојам Волга ГАЗ 24.
imgres

Од Италијаните би ја издвоил Алфа ромео Монтреал .
imgres

Од германците би ја издвоил Мерцедес Бенз 280 СЛЦ
imgres

И од американците Dodge Charger
imgres

Има и уште многу што ги сакал да ги имам ама ајде овие да ги издвоиме :)))))

EDIT:Што е работа со сликите не саккат да се појават туку како прашалници се

Добро познат....Синка ионака е веќе ретка кола, па ако има некоја...кажувај ти тука...
Стариот мој има симка :pos2: и ја продава е сега има еден проблем и он гледа дискавери :toe:

--- надополнето ---

dobro poznat напиша:
Стариот мој има симка :pos2: и ја продава е сега има еден проблем и он гледа дискавери :toe:
ПС абе за камионче ПРАГА колку би можело да се земе во еури ?

img0439ij.jpg

Доста убава кола, налик на Порше што се вика. :)

Гледам две-три недели стои во мое маало, на истото место. Вака изгледа добро сочувана, освен позади што е свиткан браникот малку.

VW Typ 3.

Професор е на факс. Има десетина вакви собрано (овој модел). Професор е по модерна архитектура, заборајв како се вика :)

Како и да е, чудово е далеку од Порше...

Не реков дека во квалитет е како Порше, ама во изгледов си делува со оние 70тите Поршиња.
А и кога е колава праена...70ти гарант. Доста добар изглед има, бар според мене. Од страна уште поубаво изгледа, не може да се долови од напред вака. Ама веќе знаеш гарант како изглеа. :)

Не реков дека во квалитет е како Порше, ама во изгледов си делува со оние 70тите Поршиња.
А и кога е колава праена...70ти гарант. Доста добар изглед има, бар според мене. Од страна уште поубаво изгледа, не може да се долови од напред вака. Ама веќе знаеш гарант како изглеа. :)
Во право си дека знам како изгледа :)

А сите возила од крајот на 60-тите и почетокот на 70-тите се слични во излгедот. Само јас би рекол дека бубата е поблиску до порше одколку ова.

п.с. јака е караван верзијата, моторот е поставен централно, назад имаш багажник голем напред под хауба нема ништо :)

--- надополнето ---

[
Што ке кажеш тогаш на оваа волга модифицирана од страна на БМВ.
Interior and 5.5L V12 from a BMW 850
380HP@5300RPM
260km/h top speed
6spd.
Имаше и тема некаде во форумов за Волгата... мада прашањето е каде ќе најдиш ваква и по која цена? За шестоцифрена сума еврони ќе возам кое возило шо го сакам на планетава... не модифицирана Волга.

Кад пораснем, бичу Порше :)
P1050135.JPG

skoda_110r_1.jpg

Сличноста со VW повеќе е во механиката отколку во изгледот, ама ок е :) секој има свое око.
1972porsche911t048.jpg

Инаке Mac)) ова е Volkswagen Typ 3 и доаѓа во 3 изведби :)

Море јас би ја возел Волгата :).Иначе кога бев мал татко ми имаше онаква Шкода Порше 120п.Од него сум чул само пофални зборови за колата.

Skoda 110R е еден од моите најомилени МК класики што за жал малку се тркалаат, а уште помалку се популарни.

Додуше, која класика кај нас е популарна, ама нема везе.

Се е до мерак на поединци.

Едно време имав идеа да најдам и да реставрирам една овака Шкода ама дојдов до заклучок дека за неа делови не се наоѓаат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom