Официјална посета на Македонците, во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
АБЦ, а да те одморам до утре јас, за да сме по рајат дур заминиме да ги пречекаме браќата наместо да кокодакаме кај ќе стигнеме?

АБЦ, а да те одморам до утре јас, за да сме по рајат дур заминиме да ги пречекаме браќата наместо да кокодакаме кај ќе стигнеме?

Оти бе,па кој ќе ги пречекува овде во Прилеп или сакаш да организирам протести за нивната посета?:smir:

У Малешевијата ќе идат?

Оти бе,па кој ќе ги пречекува овде во Прилеп или сакаш да организирам протести за нивната посета?:smir:

Те почитувам ради мудроста која неспретно ја криеш или намерно ја ставаш зад завесата на вечен критичар. Ама, има моменти кога едноставно НЕМА ЕБАНА ПОТРЕБА ВО СЕКОЈА МАНЏА попара да ставиш.

И ти тоа добро го знаеш.

@ ТрН Во ОkO

Пријателе, како може да дојдам до репортажата од Гарката за Хунзите? Поздрав и голем респект за тоа што го правите со Македонскиот институт 16.9

Ако се оди според планот, во Струмица треба да сме на 18ти дента :smir:
Трнчо, оксиморонски е кодер да збори за историја, ама би сакал и јас да се вмешам во темава.
Не знам колку е точно и колку е познато, но сепак имам слушано од поголем број луѓе дека Беласица ите како е дел од историјата на Античка Македонија. Од обични муабети за историски локалитети дури до ептен крајни мислења дека и гробот на Александар се наоѓал таму некаде. Башка водопади, извори, природа, мераци. Планирано е навака тура или само во градот ќе идете?

Те почитувам ради мудроста која неспретно ја криеш или намерно ја ставаш зад завесата на вечен критичар. Ама, има моменти кога едноставно НЕМА ЕБАНА ПОТРЕБА ВО СЕКОЈА МАНЏА попара да ставиш.

И ти тоа добро го знаеш.

Не е до “попара“,само ме интересираше зошто на Македонци од оваа Македонија не им се прави ваква чест,или сомнително ви е дали во оваа Македонија има воопшто Македонци како Кралот на Хунзите кој излезе поМакедонец од сите Македонци,ебаго.:toe:

Трн Во Око ај ти си вака поупатен во овие работи, кога ќе имат настап у Скопје на центар?
На 18ти Јули на плоштад Македонија со почеток од 20:00 часот
Трнот.. потврдувај уште еднаш за сите да знаат, утре во 16:30 слетува на аеродромот Александар Македонски така?

Таму сум :helou: Носам засилување од Крејзи и Ада.

токму така Брату, утре во тоа време на аеродром пречек од народот на кралот и кралоцата! :smir:

Не е до “попара“,само ме интересираше зошто на Македонци од оваа Македонија не им се прави ваква чест,или сомнително ви е дали во оваа Македонија има воопшто Македонци како Кралот на Хунзите кој излезе поМакедонец од сите Македонци,ебаго.:toe:

На пример кои?

Кралот на Хунзите е полегитиме наследник на империјата повеќе и од Грујо и од секој еден од нас... Крвно наследство повеќе од 2300 години.

Затоа, заслужува чест.

image.php

гејците попиздеа

На пример кои?

Сите вие и ние кој сте или сме родени овде во Македонија.:toe:

Кралот на Хунзите е полегитиме наследник на империјата повеќе и од Грујо и од секој еден од нас... Крвно наследство повеќе од 2300 години.

Затоа, заслужува чест.

Сигурен си дека мајкаму или било кој од неговите предци не “шарнал“ малку со некој од Пакистан за овие 2300 години?
Неприкосновено право да се нарекуваат Македонци имаат луѓето родени во Македонија,кој покрај тоа и се чувствуваат Македонци, што не значи дека на сите други во целиот свет им е забрането да се чувствуваат и себе да се нарекуваат Македонци.:toe:

Зошто би? Ова не се случува во Грција, па да ги засега... Ова е случување во друга држава, не нивната.

Сите вие и ние кој сте или сме родени овде во Македонија.:toe:

Сигурен си дека мајкаму или било кој од неговите предци не “шарнал“ малку со некој од Пакистан за овие 2300 години?
Неприкосновено право да се нарекуваат Македонци имаат луѓето родени во Македонија,кој покрај тоа и се чувствуваат Македонци, што не значи дека на сите други во целиот свет им е забрането да се чувствуваат и себе да се нарекуваат Македонци.:toe:

Твоето црвено зборува само за себе.

Еве, Хунзите се чувствуваат Македонци. Уште повеќе, директни потомци на античките Македонци. Веројатно имаат најчиста Македонска генетика од сите.

Ќе им забраниш на Хунзите да се чувствуваат Македонци?

Можеби повеќе право да се нарекуваат Македонци имаат Албанците, кои апсолутно се друга нација? Не, уште подобро - можеби Грците имаат повеќе право, како што тоа и го прават, иако генетски се од под Сахара. Не бе, Бугарите се најМакедонци, иако дошле од реонот на Волга... (пополни понатаму по свое убедување).

Јас лично сум најсреќен кога некој се смета и се однесува како Македонец, а сто пати повеќе ако има основа за тоа.

Ама не поднесувам ако некој го прави Македонецот нешто друго.

А ако мислиш дека заслужуваш да добиваш таков дочек, каков што ќе добијат Хунзите, направи нешто многу големо за Македонија, и ќе го добиеш. Свеж пример: нашите ракометари се пласираа на Светското првенство догодина, па на аеродромот се собра многу народ да ги дочека и да се радува со нив. Зошто? Направиле голема работа за Македонија - ја довеле на светско ниво во ракомет.

Така и Хунзите: направиле голема работа за Македонија - го сочувале генот, традицијата и свеста дека се Македонци и потомци на Александар Македонски. Затоа ќе добијат уште поголем и порадосен дочек.

Има многу луѓе што се родени и раснети во Македонија, кои уште не се свесни за тоа.

Се надевам дека многу бргу ќе им се разјасни.

Трнчо, оксиморонски е кодер да збори за историја, ама би сакал и јас да се вмешам во темава.
Не знам колку е точно и колку е познато, но сепак имам слушано од поголем број луѓе дека Беласица ите како е дел од историјата на Античка Македонија. Од обични муабети за историски локалитети дури до ептен крајни мислења дека и гробот на Александар се наоѓал таму некаде. Башка водопади, извори, природа, мераци. Планирано е навака тура или само во градот ќе идете?

Јас имам слушнано од Зоран Витанов дека таму се наоѓат остатоци од Александар,ама денеска врз сите тие работи се наоѓаат селата,па можеби ќе копаат таму каде што има погоден простор,имам слушнато за таа иницијатива пред пола година.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom