Официјална посета на Македонците, во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Оште за династиjата

HUNZA (Princely State)

STATE: Pakistan (Frontier State)
ACCESSION: 25th September 1974
RELIGION: Muslim (Ismaili)

PRESENT RULER: Mir GHAZANFAR ALI KHAN II
married Rani Atiqa, and has issue.
  • Crown Prince Salim Khan
  • Prince Shehryar Khan
  • Prince Salman Khan
http://www.uq.net.au/~zzhsoszy/ips/h/hunza.html

Никој не ме праша но јас си имам право на свое мислење...А шо е најстрашно - мислам дека е најнесубјективно на темава...
Влечкаме некои си ѓупци од вукојебина како би докажале дека сме „антички“.
А паки овие шо ги влечкаме се малу побели ѓупци од остантине ѓупци во пакистан , па сега ке докажвиме дека постоиме... Значит камен темелник на македонската нација се некои си ѓупци од пакистан...
Жално е шо на овај начин се дефинираме како народ... А ме интересира... кој е нивниот јазик??? која е нивната религија:??? традиција и култура??? нека дојдат за само да ни докажат колку не сме „антички“....
А ако бараме на генеза- имаме директно за изтражување пола милион Власи и седум милиони Албанци на Балканов- директни потомци на Александар... но јас знам дека тој аспект боли за истражување бидејќи резултатите ке се поразителни... Ја разбирам и вашата улога во Одисејава... ама сепак... не е во ред на овај начин да се пали простата маса овде - како би им се шајкосала некоја си идеја дека ова е држава на антички македонци... античките се тука само не се славофоните - туку малцинствата.. кога ке се прифати тој факт???

Паметно, паметно секоја чест. И ти мора да си некој научник кој спровел многубројни истражувања по интернетов и сакаш да ги објавиш своите резултати ама за жал никој не сака да ти ги објави, па пробуеш овде по форумиве да мрчиш.
И Чор ај те молам молчи, попаметен си кој молчиш!

hmmmmmm....Pakistan velite...??? i sakaat bas u Makedonija????...i grcine ne gi kupile do sega ????
...nesto ne mi e jasno ..Gligorov,Ljubco pa B.C..pa uste kup drugi gi "capija".....ovie ne ????? nesto tuka ne e vo red....... ili ovie ne se Makedonci.....ili ovaa Makedonija ne e ........"onaa " Makedonija....
...inaku ..koj go finansira ova patesestvie ?????

hmmmmmm....Pakistan velite...??? i sakaat bas u Makedonija????...i grcine ne gi kupile do sega ????
...nesto ne mi e jasno ..Gligorov,Ljubco pa B.C..pa uste kup drugi gi "capija".....ovie ne ????? nesto tuka ne e vo red....... ili ovie ne se Makedonci.....ili ovaa Makedonija ne e ........"onaa " Makedonija....

Конкретен, жив пример за тоа како изгледа акстремен песимизмам и скептицизам.
Добро бре, да му се невиди, зар грците се надлуѓе па да не прават ниту една грешка ниту еден пропуст?

NE GLUPI SE KO NOKJ, PROBLEMOT E STO NIE SME KO TEMNA NOKJ !!!
nemam be nisto protiv okolu pravenje ,ladez i nekoja para....problemot e sto nekoi se "popalija" pa vo nemanje sansa da pijat vistinsko KAFE se fakaat za nekoja DIFKA, od nekade kade volci posta nosat , a mecki trafiki drzat.... :)

Добро бре, да му се невиди, зар грците се надлуѓе па да не прават ниту една грешка ниту еден пропуст?

Е сега, една мал бриф:

Грците првиот контакт уште 85та го направиле со Хунзите, но овие од одма одбиле секаква соработка со нив, бидејќи веќе биле запознаени дека постои земја Македонија во рамки на федерација...

Оттука, грците се префрлиле кај неписмените Калаши, кои немаат развиено контакт со светот како Хунзите кои се образовани и 95% писмени, и таму решиле да ја почнат својата пропаганда...за среќа, Калашите(кои според моја теорија се прилепчани, поради големиот инает) даваат силен отпор на грчкото влијание, и тој и ден денес трае иако веќе 12тина години има грчки мисионери таму кои градат и културен центар...сепак ставот на Калашите е сеуште познат и гласи: Јас сум од Македонија, незнам што е со Грција но тоа е друга земја, мене ме учеле дека сум од Македонија а не од Грција“...Се надевам дека ќе го одржат ова свое тврдоглавие барем додека да основаме ние културен центар во Хунза, која е далеку повлијателна во Пакистан како заедница.

Инаку, Хунзите се имаат јавено во Македонската влада во 1993та...тогашната Кирова администрација заедно со Б.Ц....ги одјебала ноншалантно...

Ојј море Трно.. се гледаме во петок во 16:30 значи :helou:

Циганите не се надлуѓе, туку се агресивни и подли. Но тука мора да се потенцираат двата клучни моменти на нивниот успех:

... иако веќе 12тина години има грчки мисионери таму кои градат и културен центар...

Хунзите се имаат јавено во Македонската влада во 1993та...тогашната Кирова администрација заедно со Б.Ц ги одјебала ноншалантно...

Господе мили мој...ваков безобразлук не сум видел како одредена личност горе...само не можам да се изначудам како се осмелил да напише такви глупости..да форум е ова има право секој да каже што мисли ама личност како оваа треба да иде на бан барем така сметам дека ке се спречат со понатамошни ступидишки:tapp:

Опоменат е.

Со слични провокации се обиде и на форум Историја.

:)

Ми се чини дека песничката на групата Цар Самуил- ЗА Александар Македонски е најпригодна да се отвори вечерта на плоштад :)

Е сега, една мал бриф:

Инаку, Хунзите се имаат јавено во Македонската влада во 1993та...тогашната Кирова администрација заедно со Б.Ц....ги одјебала ноншалантно...

Ама еве и зашто е тоа сторено од „премудриот„:

:nesvest:

koga nekoj se deklarila za makedonec, bez toa nikoj da mu go nametnuva, makar bil i od pakistan (a sto ako ziveat vo pakistan, vonzemjani da ne se? ) a nie toa da go negirame i se ismejuvame, vo najmala raka e isto ona sto nas ni go pravat grcite

na svetov ima samo eden makedonski narod, po sekoja osnov tie se makedonska krv, dokolku toa im ostanalo vo kolektivnata memorija, i sekako vo sklop so mnooogu dokzi.

ako nekoj misli deka tuku taka nekoja zena tamu se vika MIRKANA togas navisina si imame rabota so makedonski nacisti, isti onakvi kako grcite

Kлети да се шпионите!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom