Официјална посета на Македонците, во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
3514EB485E97C6409FAD7C2E21740227.jpg

Принцот Мир Газанфар Али Кан со сопругата Рани Атика

Трну, ќе доаѓате/поминувате низ Штип?

Прочитав низ Малешевијата, па ако доаѓате и накај мене, пиши ми да се сретнеме.

Убава работа е ова, и значајна. Луѓево се декларираат како Македонци, а живеат илјадници километри одовде. Ние имаме луѓе од земјава кои се декларираат како фиромјани. СРАМОТА.

Една препорака, секој ден да се најавува гостувањето преку медиумите, во кој град ќе одат, што ќе прават и сл.

Верувам и дека ќе го прават тоа.

Утре ќе има прес-конференција од 10:00 за новинарските служби, а секако дека до секоја редакција веќе има испратено официјален допис за известувања на тековните активности на делегацијата.

:)

Луѓе, секоја чест, во секој случај.

Ова е мој поздрав до сите вас и нив, зашто нема да можам лично да присуствувам (надвор сум од Македонија).

:je::aplauz::vozbud::helou::je::aplauz::vozbud::helou::je::aplauz::vozbud::helou::je::aplauz::vozbud::helou:

Да пишуваш за се како врви, кога ќе имаш време се разбира.
Да бидеме информирани, каде кога и слики исто би биле пожелни.
Убаво да си поминете.
п.с. спомнал Братот, ама ако и моево нека е, многу ќе ми е кеиф да читам.

3514EB485E97C6409FAD7C2E21740227.jpg

Принцот Мир Газанфар Али Кан со сопругата Рани Атика

Прашање: Ако титулата му е Мир, дали треба да го референцираме како Мирот Газанфар Али Кан? ;)

Можеби делува како безначајно прашањево, ама сметам дека тоа треба да се разјасни, како ќе му се обраќаме на човекот („Ваше Величество“, „Господине Мир“... итн; не знам, само давам идеи). Да не се случи некој да истресе некоја зелена... Сепак се работи за кралска аристократија, а тие луѓе обично почитуваат протоколи и очекуваат и другите да ги почитуваат.

Трну а може да постираш овде план на активности?

Секаде барав ама никаде не најдов

поздрав

Прашање: Ако титулата му е Мир, дали треба да го референцираме како Мирот Газанфар Али Кан? ;)

Титулулите са две: првата на македонски е ЕМИР (MIR), исто како емирот на Кувеjт например, a другата e Хан (KHAN ).

Името му е Газанфар Али .

Или целото на македонски ке биде: Емирот Газанфар Али Хан.

Титулулите са две: првата на македонски е ЕМИР (MIR), исто како емирот на Кувеjт например, a другата e Хан (KHAN ).

Не е Емир, и никогаш не бил. Секогаш бил МИР.

А Кан НЕ Е ТИТУЛА туку негово презиме

И ПРЕКИНИ ДА ЛИФЕРУВАШ ПОДАТОЦИ!

Трн Во Око ај ти си вака поупатен во овие работи, кога ќе имат настап у Скопје на центар?

Трнот.. потврдувај уште еднаш за сите да знаат, утре во 16:30 слетува на аеродромот Александар Македонски така?

Таму сум :helou: Носам засилување од Крејзи и Ада.

Треба на Хунзите да им се овозможи двојно државјанство под итна постапка и да се дозволи населување во општина Кичево,за да се избалансира мнозинство како би се овозможило останување на старата територијална поделба која ќе биде проблем по 4 години.За оваа намена одговара и нивниот број кој изнесува окулу 50 000.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom