Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.319
- Поени од реакции
- 12.343
- Локација
- Македонија
- Веб-сајт
- heptagramxi.wordpress.com
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Реченицата со која лажат девојките кога ќе им се насмевне среќата и си најдат некој што му е поголем. Фино лепо спакувано во целофан. Нормално ова го можат додека се помлади. И треба многу малку да се залаже некоја дека е успешна или што ти ја знам. На пример да почне да работи или заврши факултет 2 месеци пред дечкото.Тоа не се случува на почеток на врска, туку во фаза кога се разминуваат патиштата и интересите. Кога ќе се направи преклопот на амбициите, едниот успева другиот паѓа. Оној кој успева бара нешто друго, оној кој останува се задоволува со ситни и небитни занимации како играње по цел ден и победа на турнир во дота wow 3000ден награда.
Додека се разминат патиштата во заедничкото живеење минат години и години, после се освестуваш во едно време во кое ти идеш на работа и го раниш, а он си игра.
Реченицата со која лажат девојките кога ќе им се насмевне среќата и си најдат некој што му е поголем. Фино лепо спакувано во целофан. Нормално ова го можат додека се помлади. И треба многу малку да се залаже некоја дека е успешна или што ти ја знам. На пример да почне да работи или заврши факултет 2 месеци пред дечкото.
Неколку години потоа сликата се менува. Машките најчесто стануваме директори, а она е 40 годишна дебелка тетка која никој нејќе да ја помириса. Нешто како тетрапак млеко со поминат рок кое стоело отворено неколку дена. Па кога ја мењаме старо за ново ние не правиме преклоп на амбиции и разминати патишта. Не, ние сме расипукуќи, вечни пубертетлии со неизлечени комплекси, итн.
Дури ни сам не си веруваш во ова што го напиша, не пак јас да ти одговорам.Реченицата со која лажат девојките кога ќе им се насмевне среќата и си најдат некој што му е поголем. Фино лепо спакувано во целофан. Нормално ова го можат додека се помлади. И треба многу малку да се залаже некоја дека е успешна или што ти ја знам. На пример да почне да работи или заврши факултет 2 месеци пред дечкото.
Неколку години потоа сликата се менува. Машките најчесто стануваме директори, а она е 40 годишна дебелка тетка која никој нејќе да ја помириса. Нешто како тетрапак млеко со поминат рок кое стоело отворено неколку дена. Па кога ја мењаме старо за ново ние не правиме преклоп на амбиции и разминати патишта. Не, ние сме расипукуќи, вечни пубертетлии со неизлечени комплекси, итн.
Ау,ова е веќе болест.Опсесија.Малиот,братот кај мене ова го има а веќе е 19.Кога беше мал го научив да игра и мислев ќе му помине тоа 24 часа ама...еве дојде факултет,истата приказна.Нема начин да го натераш да остави освен ако не порасне и сам свати дека толку време е штетно и мозокот затупавува.Мораш рестрикција.Ах бре Воте, да си ибеш векот, што убаво си уживав во виното, сега морам да ти објаснам. Слушај мали, ако неможев да истрпам јас 1 саат играње, немаше ни да издржам 12 години врска. Не се зборува за еден саат игра, се зборува за станување од кревет и седнување на компјутер за да се игра и сето тоа трае веќе 5 години. Се зборува за откажување од факултет заради дота, откажување од другари, откажување од родендени и слави, откажување од свадба на прв другар од друштвото што се ожени, откажување од слава за првото родено дете на тој истиот другар, откажување од излегувања, студентски журки, концерти (за кои сеуште жалам зошто повеќе никогаш нема да дојдат во Македонија истите групи), вечери, дури и кафето што го пиев кога ќе си дојдам од работа (а тој период од денот го сметав за единствениот кога јас и он може да се видиме и да си направиме муабет) го пиев сама, гледајќи како растура со Бучерот.
Ehee zimava ke ja zaspiev namerno za da sednam na Skyrim.![]()
Дури ни сам не си веруваш во ова што го напиша, не пак јас да ти одговорам.
Не бе, задржи ги тие 3,4 саати и тогаш, нема да те умарам 24/7 па ти.Ах, вечната дилема за машките и игрите. Прво, кога ме тагна wot и почнав да ја читам таа страна, мислев дека зборите gaming = bad. После видов за што точно станува збор и навистина ми е малце смешно што сте потрошиле 4-5 страни за таа тема, кога е сосема јасно - таков зависен гејминг од 4+ саати на ден и турнири како да сме мали деца уште, не бива во врска, не пак во брак.
Некои работи мора да се прифатат:
1. Во дота и секоја друга игра никогаш нема да бидеш најјак, односно секогаш ќе има некој Корееец или 12 годишен копиљ што игра 20 саати на ден
2. Повеќето нови игри се досадни. Односно, те тераат да правиш работи, WoW-ашки наречено "гриндање", кои се толку досадни и безвезни, а награда за тоа ти е некој title, item или фаќање на level. Па, согласно со тоа би си рекол "Чекај бе малце, ако веќе правам шит досадни и репетитивни работи во игра за некоја виртуелна работа, зашто да не ги правам истите во живо за реални работи?". Кога ќе почнете вака да си ги филтрирате игри, ќе правите само она кое навистина ве забавува, односно ќе ги играте оние кои ви се интересни во моментот, а не заради тоа што ќе ви дадат нешто по "досадниот гејмплеј".
3. Quit while you're ahead. Односно, секогаш е забавно да млатиш други онлајн, ама во секоја игра ќе дојде 12 годишниот копиљ или Кореецот. Затоа, треба да се распознае границата на уживање и нервирање. Никој не сака да се нервира.
Кога вака ќе се исфилтрираат игрите, остануваат само неколку што вредат за вашето време. Не ми е јасно зашто толку девојките (одредени, ама ако генерализирам - повеќето) ги хејтаат игрите - она што некој AAA (Triple A наслов, нешто како блокбастер споредено со филм) игра би ти го понудила, не може ниеден филм или било кој друг вид на забава и интерактивност да ти го понуди. Наместо да гледам филм, наместо да дремам на фејсбук со аплоадирање на перфектната слика или да спамам со Farmville - да девојки, ова е далеку попаметна работа него "игри" - јас го трошам времето на нешто епско.
Моја максимална "гејминг" сесија во денешно време е 3-4 саати, преку сила. И тие 3 саати знам дека ќе се намалат во 2 или 1, кога ќе се живее со девојката. Не ми е проблем, баш поради 3-те точки од погоре.
3. Quit while you're ahead. Односно, секогаш е забавно да млатиш други онлајн, ама во секоја игра ќе дојде 12 годишниот копиљ или Кореецот. Затоа, треба да се распознае границата на уживање и нервирање. Никој не сака да се нервира.
Ај да се три дена ќе разберам, а ако се веќе 5 години иста ситуација да не станеш од компјутер?