Однос меѓу партнерите во врска

• Креатор на темата Креатор на темата Fan.
  • Време на започнување Време на започнување
Ај да си прашам јас нешто.

НАвистина има вакви типчиња што по цел ден играат игри, и тоа трае со години, или некоја финта е ова?
Како во описот на алкарина, не ми се верува.

Што бре да?
И такви „типчиња“ имаат девојка која се жртвува за нив во име на љубовта и минатите моменти?
Тоа е муабетот тука?
Не знам кој е по зависник од двајца во ваква врска: типот од игрите и виртуелната реалност или девојката е зависна од врската и минатото!
Лудост!

Што бре да?
И такви „типчиња“ имаат девојка која се жртвува за нив во име на љубовта и минатите моменти?
Тоа е муабетот тука?
Не знам кој е по зависник од двајца во ваква врска: типот од игрите и виртуелната реалност или девојката е зависна од врската и минатото!
Лудост!

Надежта дека нешто ќе се смени последна умира :)

Да ми кажеше љубовта, ќе добиеше гајба пиво ;) вака... што да Ви кажам...
Штета... што „двајцата“ љубат различни работи!

Да ми кажеше љубовта, ќе добиеше гајба пиво ;) вака... што да Ви кажам...
Штета... што „двајцата“ љубат различни работи!
Надежта не би постоела ако нема љубов, тогаш само вратата ќе постои:)

Точно...
Надежта е лага за иднината, за да се преживее сегашноста за оној што не може да најде утеха во моменталната љубов заради минатото...
Одлично... ми се допаѓа кога вака се надмудрувам по форумов во врска со туѓа љубов и туѓи проблеми :)
Интересно :rolleyes:

Точно...
Надежта е лага за иднината, за да се преживее сегашноста за оној што не може да најде утеха во моменталната љубов заради минатото...
Одлично... ми се допаѓа кога вака се надмудрувам по форумов во врска со туѓа љубов и туѓи проблеми :)
Интересно :rolleyes:

Одлична реченица хепта :)
Гледај само на свој грб да не ти дојде, додека е за други е лесно.

Море и кога е врз други не е лесно...
Се губат пријатели кога ќе им дадеш некој совет додека ти мудруваат како тие решаваат проблеми, а тие на врв срце, па и секој им е крив за нивниот проблем... и те прават масакар за 2 мин и 43 секунди :)
Зависи каде и како си замешан во вакви проблеми...

Но сериозно, да си даваш надеж и време дека маж, кој што како што разбрав со години плеска игрици и не му текнува да стане и да биде маж, ќе почне да ја љуби жената до него и да го дели животот со нејзе... е лудо.
Тука постои поеќе страв од промени отколку љубов во таа фантомска врска која... па не постои всушност врска... исчезнала низ 1 и 0 додека минувало времето...

Па и толку време некој да не ти обрнува внимание... нема да се свртиш кон други? Не? Хм? Љубовта бара љубов... Ако не ја добиеш од тој што очекуваш, ќе ја добиеш од друг...
Така да... надежта е само залажување и одолговлечување после толку време.

Што бре да?
Тоа е муабетот тука?
Лудост!
Има бе да има... јас лично ијам братучетка што се омажи за таков тумрук... само стварно не знам кој е позабеган он или она... Страшно, ни детето не си го гледа ко што треба... ама не го окривувам само него и братучетка ми си е крива она си го избрала нека си го трпи сега... Абе тоа ти е несвесност владее... и меле се пред себе...:unsure:

Море и кога е врз други не е лесно...
Се губат пријатели кога ќе им дадеш некој совет додека ти мудруваат како тие решаваат проблеми, а тие на врв срце, па и секој им е крив за нивниот проблем... и те прават масакар за 2 мин и 43 секунди :)
Зависи каде и како си замешан во вакви проблеми...

Но сериозно, да си даваш надеж и време дека маж, кој што како што разбрав со години плеска игрици и не му текнува да стане и да биде маж, ќе почне да ја љуби жената до него и да го дели животот со нејзе... е лудо.
Тука постои поеќе страв од промени отколку љубов во таа фантомска врска која... па не постои всушност врска... исчезнала низ 1 и 0 додека минувало времето...

Па и толку време некој да не ти обрнува внимание... нема да се свртиш кон други? Не? Хм? Љубовта бара љубов... Ако не ја добиеш од тој што очекуваш, ќе ја добиеш од друг...
Така да... надежта е само залажување и одолговлечување после толку време.

Тоа не се случува на почеток на врска, туку во фаза кога се разминуваат патиштата и интересите. Кога ќе се направи преклопот на амбициите, едниот успева другиот паѓа. Оној кој успева бара нешто друго, оној кој останува се задоволува со ситни и небитни занимации како играње по цел ден и победа на турнир во дота wow 3000ден награда.
Додека се разминат патиштата во заедничкото живеење минат години и години, после се освестуваш во едно време во кое ти идеш на работа и го раниш, а он си игра.

Тоа не се случува на почеток на врска, туку во фаза кога се разминуваат патиштата и интересите. Кога ќе се направи преклопот на амбициите, едниот успева другиот паѓа. Оној кој успева бара нешто друго, оној кој останува се задоволува со ситни и небитни занимации како играње по цел ден и победа на турнир во дота wow 3000ден награда.
Додека се разминат патиштата во заедничкото живеење минат години и години, после се освестуваш во едно време во кое ти идеш на работа и го раниш, а он си игра.
Исто како мало дете... за жал:unsure:
--- надополнето: 1 декември 2012 во 00:16 ---
Имаше една поговорка глупа оти била кажувана како нешто позитивно... дека демек ако жената има 4 деца со тек на време ќе станат 5 оти и мажот ќе и стане како дете оти од многу љубов ќе го гледа како своите деца... ама не е баш така позитивно тоа...

Па затоа реков дека надежта е лага на човек кој што се плаши од промени! Човекот со лажна надеж овде е токму оној кој што е заглавен со личност како од твојот пример. :)
Се сложувам со тебе...
Јас ги бодрам сите да имаат храброст за промени кога се работи за љубовта и да не одолговлечуваат!

Па затоа реков дека надежта е лага на човек кој што се плаши од промени! Човекот со лажна надеж овде е токму оној кој што е заглавен со личност како од твојот пример. :)
Се сложувам со тебе...
Јас ги бодрам сите да имаат храброст за промени кога се работи за љубовта и да не одолговлечуваат!
Ако имаш две патеки пред себе секогаш избери ја онаа која не ја познаваш, одколку онаа која ја познаваш. И да згрешиш нема да ти е толку криво плус ќе научиш нешто ново.
Добра ноќ хепта :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom