Однос меѓу партнерите во врска

N

Nessa Alcarin

Гостин
Неса,драга,затоа работите се дефинираат на почетокот на една врска имајќи во предвид дека веќе си зрела личност која знае дали во животот и се поважни задоволствата и хедонизмот или пак сигурноста и мирот кои ги нуди љубовта остварена во некаква поцврста релација со друг (мислам на заедничко живеење,брак итн.).Не можеш туку така себично да гледаш за себе си кога си се впуштила во љубовна врска.Сама по себе љубовта ги крши оковите на себичноста и таа преминува во благонаклоно дејство и желба за алтруизам и емпатија кон човекот што го сакаш.Ако зборуваме за сурови страсти или пак за боем-либерте начин на живот тогаш да,се сложувам со тебе.Кога некого вистински го сакаш правиш жртви и отстапки,ако не можеш си заминуваш.Толку е фер и чесно кон другиот барем според мене.
п.с Tи ја препорачувам Љубовникот на Леди Четерли па да си ја продискутираме :D
Ако вистински го сакаш и правиш жртви и отстапки, неможеш никогаш да си заминеш. Туку почнуваш да се бориш со своите емоции, во која борба, сакаш да си среќна, но сакаш и тој да е среќен. Не сака да ти ги слуша проблемите, ок несака, правиш жртва и се помируваш со тоа, и си бараш другар/ка на која би и кажала се (иако потајно сакаш тој што седи од другата страна и те слуша да биде токму тој во кој си заљубена и сакаш цел живот да бидеш до него).
и благодарам за предлогот, ќе ја прочитам :love:
--- надополнето: 30 ноември 2012 во 00:45 ---
Нешто не ти ја бива теоеријата, па не знаеш одоговор да ми дадеш на поставеното прашање, па наеднаш стана баба ванѓа. А ниту знаеш кој сум ни што имам направено во живот а пробуваш да ме омаловажиш , очигледно ти имаш проблем со комплекси не јас. Те чепнав изгледа негде кај што не треба :LOL:
Па со комплекси сум, тоа не е тајна. А ти и да сакаш незнаеш кај и како да ме чепнеш. ;)

A

AnFem

Гостин
Без разлика за што се работи, мила.. Дали нашите мили форумски пријатели би оставиле фригидна женска во која се заљубени знаејќи дека никогаш нема да добијат добар секс во животот. Или би останале со љубовта на нивниот живот, но би имале фак бади настрана.
Не мора за секс да станува збор, еве дали би се почуствуале изневерени ако девојка ви, наместо вас, му ги кажува своите проблеми на нејзиниот најдобар другар. (и овде има некоја каква таква поврзаност помеѓу двете страни, само што нема разменување телесни течности)
За мене поголемо изневерување би било, ако ме смета за таква девојка на која неможе да си ги каже своите најинтимни проблеми, туку бара совет од некој другар/ка. Ако тој што е со мене, оди и се плесне на страна, тоа би значело дека едноставно не го задоволувам и не би се лутела, и најверојатно би направила се за да се поправам во сексот (т.е. слушање проблеми)
Се согласувам со вториот дел, а во врска со фригидноста... Без разлика на полот, има милион секси играчки, раце, нозе, јазици... Ако се сака, се‘ се може. :)

Л

Лигеја

Гостин
Ако вистински го сакаш и правиш жртви и отстапки, неможеш никогаш да си заминеш. Туку почнуваш да се бориш со своите емоции, во која борба, сакаш да си среќна, но сакаш и тој да е среќен. Не сака да ти ги слуша проблемите, ок несака, правиш жртва и се помируваш со тоа, и си бараш другар/ка на која би и кажала се (иако потајно сакаш тој што седи од другата страна и те слуша да биде токму тој во кој си заљубена и сакаш цел живот да бидеш до него).
Тоа е тоа.Не си заминуваш.Тој е вистинскиот и таков го сакаш,каков и да е.Борбата со емоциите почнува кога се повеќе се откриваат карактерите и се навлегува подлабоко.Но тоа е исто ризик и тука имаш избор.Дали ќе продолжиш или ќе останеш.Ако одбереш да останеш-твој е товарот за сите грешки и откажувања. :)

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
--- надополнето: 30 ноември 2012 во 00:45 ---

Па со комплекси сум, тоа не е тајна. А ти и да сакаш незнаеш кај и како да ме чепнеш. ;)
Некој убаво те искомплесирал:D А тоа што продаваш мозок на форумот а не знаеш на едно , обично прашање да одговориш доволно говори за тебе. Влезе во оклопот;)

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
да не бидам параноична, ама можеби се искупува за нешто
Е ова ни на крај памет немаше да ми текне.
Има женски што така би се понашале после неверство??? За да се искупат?

Woman's logic.....

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.880
Поени од реакции
20.512
Де, де од игла слон напрајвте алал да вие.. инаку по што ќе се раширеше темава вака, подолго се во врска бе, може ја фатило некоја криза, може сака фустан, може мајка и ја искарала дека е премногу флегматична.. што и да е, пак е позитивен успон, General Grievous се дотерува, сеуште те задоволува максимално? Ако не го праи тоа тогаш имаш проблем, ако си задоволува на тоа поле, ок е се, жени сме ијаме доста збрки во главата, ако не ти чини глеј укажии, а ако не ти смета баш уживај малку у угодување и да знам дека сакаш да се играш са њу, а и она може е у моуд хаусвајф хахахаха

П.С. Купи и нови играчи honey:pipi:

R

Randy

Гостин
Pretpostavuvam deka na forumov ima iskusni devojki , pa sakam od niv da dobijam odgovor.
So devojka mi ideme 2 godini, jas si ja znam kako flegma, vo bukvalna smisla na zborot, vo posledno vreme pocnuva da mi tripa po doma, pocna da cisti sto nikogas vo zivot ne izmila sadovi, na sekoi 2 minuti me prasuva sto sakam da jadam, pocnala da stanuva vo 8 saat kako penzioner od sabajle i me budi ajde stani 8 saaat e .. WTF ?!?! obleci papuci laden e parketot, pocnuva da me cudi, ne znam sto i e i pocnuva da me vadi od koza, ne spi po bokserici ladno e, obleci pizami//// EJ POLUDEV DOMA! nemozam league of legends na raat da si igram.
Здебелена е?

N

Nessa Alcarin

Гостин
Тоа е тоа.Не си заминуваш.Тој е вистинскиот и таков го сакаш,каков и да е.Борбата со емоциите почнува кога се повеќе се откриваат карактерите и се навлегува подлабоко.Но тоа е исто ризик и тука имаш избор.Дали ќе продолжиш или ќе останеш.Ако одбереш да останеш-твој е товарот за сите грешки и откажувања. :)
Не си заминуваш и паѓаш во парадокс. Сакаш да заминеш зошто сакаш да си среќен, но сакаш и тој да биде среќен, а знаеш дека ако заминеш тој нема да биде среќен. И продолжуваш да жртвуваш со тоа што залозите се зголемуваат и една жртва преминува во две/три/четири и гледаш дека цел живот ти се сведува на жртвување за некој што го сакаш, а на крај ти треба да сносиш товарот на грешката дека некој друг ти дал оргазам. :)

General Grievous дај не го мачи девојчето, кажи и дека ништо не бидува. Голем гејмер си? Од компјутер не стануваш? Попрво би играл игра отколку да излезеш со девојчето и да прошеташ?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
На другарот ќе му кажеш се, ама у кревет:)

Така најубаво ќе те разбере што ти тежи со дечкото по дома:P

Реалноста вака оди некако за сите;) или да имаш другар геј. :pipi:

Л

Лигеја

Гостин
Зашо на момите и сметат игрите?
Интересно прашање :) Jас сум гејмер такоџе и тоа уште од '98 и сеуште сум во тек со игрите иако не играм до толку сега заради обврски.Кај мене е обратна ситуација...него му смета. :)
--- надополнето: 30 ноември 2012 во 11:40 ---
Не си заминуваш и паѓаш во парадокс. Сакаш да заминеш зошто сакаш да си среќен, но сакаш и тој да биде среќен, а знаеш дека ако заминеш тој нема да биде среќен. И продолжуваш да жртвуваш со тоа што залозите се зголемуваат и една жртва преминува во две/три/четири и гледаш дека цел живот ти се сведува на жртвување за некој што го сакаш, а на крај ти треба да сносиш товарот на грешката дека некој друг ти дал оргазам. :)
Драга...едноставно е,кажавме и вчера.Одбираш или да бидеш во врска со сите мани и недостатоци (остварување на таканаречената љубов ) или пак да не бидеш во врска водејќи се по сопствените интереси и потреби.Затоа раскинуваш на старт,останувате пријатели,ќе му биде тешко но ќе си најде друга која ќе го сака таков каков што е.Ти си го одбираш дечкото со подобри перформанси,среќна си и со чисти сметки. :)
--- надополнето: 30 ноември 2012 во 11:49 ---
... nemozam league of legends na raat da si igram.
И повеќе од јасна ми е ситуацијата.За League of legends се гладува и по три дена.Сочуство од мене. :(

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Абе сине кај можеш да седнеш ти да изиграеш партија шах,покер,челик со мома ?
Не биве комар ако играеш ште те собере дур си трепнал, шах да играеш ќе ти измисли нови правила , челик да играеш место челикот тебе ште те бие со ластегарката по глава.
Ним не и сметав игрите они нонстоп играет игри,ама малку посложени и кога гледаат мушките какви прости и едноставни игри игрет цревата им се подизав.
Иначе подобри играчи од ним нема.
--- надополнето: 30 ноември 2012 во 12:18 ---
?
Поголем парадокс од тоа да бидеш со некого само поради чувство на вина нема. Од една страна знаеш дека никогаш нема да бидеш среќен доколку останеш со таа личност, од друга страна се обвинуваш самиот себе за сопствената среќа.
Решение остануваш и мизеруваш целиот живот, надевајки се дека некогаш нешто ќе се смени, додека другата страна не е способна ништо да промени си земала се здраво за готово, знае дека никогаш нема да биде оставена само поради фактот дека ти ја пронашла слабата точка.
Не е добро дело да бидеш со некого од сожалување,тоа е злосторство кон самиот себе и кон сите останати затоа што на лешинарот јасно му се укажува дека се може да му пројде доколку успее да предизвика сожалување кај некого.
Да не си ти ќе бара друга жртва која што ќе ја малтретира на секој можен начин,се до моментот додека не пукне филмот и не рече си одам. Кога ќе тргне да си оди “ жртвата“ се менува нагло,почнува да се лигави а и немора се прави да покаже колку е повредена и колку ја “ боли“ и тоа го прави се додека оној кој тргнал да си оди не се врати поради чувствата нма вина, следува една недела две недели променет човек а потоа, потоа се се враќа на старо па и полошо од предходно пошто лингурот веќе знае што треба да прави.
Но понекогаш потребата да се биде постојано жртва е поголема од онаа да се биде среќен,некој личности едноставно се исполнети само кога некој се изживува врз нив,затоа што мислат дека така треба,а и вниманието кое што го добиваат кукајки за тоа колку се жртви им годи.
Стокхолмски синдром ти е заебана работа.

N

Nessa Alcarin

Гостин
И повеќе од јасна ми е ситуацијата.За League of legends се гладува и по три дена.Сочуство од мене. :(
Ај да се три дена ќе разберам, а ако се веќе 5 години иста ситуација да не станеш од компјутер?
--- надополнето: 30 ноември 2012 во 12:41 ---
Абе сине кај можеш да седнеш ти да изиграеш партија шах,покер,челик со мома ?
Не биве комар ако играеш ште те собере дур си трепнал, шах да играеш ќе ти измисли нови правила , челик да играеш место челикот тебе ште те бие со ластегарката по глава.
Ним не и сметав игрите они нонстоп играет игри,ама малку посложени и кога гледаат мушките какви прости и едноставни игри игрет цревата им се подизав.
Иначе подобри играчи од ним нема.
--- надополнето: 30 ноември 2012 во 12:18 ---

Поголем парадокс од тоа да бидеш со некого само поради чувство на вина нема. Од една страна знаеш дека никогаш нема да бидеш среќен доколку останеш со таа личност, од друга страна се обвинуваш самиот себе за сопствената среќа.
Решение остануваш и мизеруваш целиот живот, надевајки се дека некогаш нешто ќе се смени, додека другата страна не е способна ништо да промени си земала се здраво за готово, знае дека никогаш нема да биде оставена само поради фактот дека ти ја пронашла слабата точка.
Не е добро дело да бидеш со некого од сожалување,тоа е злосторство кон самиот себе и кон сите останати затоа што на лешинарот јасно му се укажува дека се може да му пројде доколку успее да предизвика сожалување кај некого.
Да не си ти ќе бара друга жртва која што ќе ја малтретира на секој можен начин,се до моментот додека не пукне филмот и не рече си одам. Кога ќе тргне да си оди “ жртвата“ се менува нагло,почнува да се лигави а и немора се прави да покаже колку е повредена и колку ја “ боли“ и тоа го прави се додека оној кој тргнал да си оди не се врати поради чувствата нма вина, следува една недела две недели променет човек а потоа, потоа се се враќа на старо па и полошо од предходно пошто лингурот веќе знае што треба да прави.
Но понекогаш потребата да се биде постојано жртва е поголема од онаа да се биде среќен,некој личности едноставно се исполнети само кога некој се изживува врз нив,затоа што мислат дека така треба,а и вниманието кое што го добиваат кукајки за тоа колку се жртви им годи.
Стокхолмски синдром ти е заебана работа.
Не е тоа сожалување, тоа е исполнетост кога знаеш дека твоето постоење прави некоја личност да биде среќна. И нема што да ми објаснуваш, болдот, ти го пишуваш ова теоретски јас го имам почувствувано истото во пракса. :) Мазожиста сум, јбг.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Едно е да игра, друго е да не стане од стол поради игра. Особено да живееш со таков лик неколку години.
Иначе да поигра како човек на никого не му смета, еден вид хоби е. Али да спие на тастатура е тоа не се трпи.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Ај да се три дена ќе разберам, а ако се веќе 5 години иста ситуација да не станеш од компјутер?
--- надополнето: 30 ноември 2012 во 12:41 ---

Не е тоа сожалување, тоа е исполнетост кога знаеш дека твоето постоење прави некоја личност да биде среќна. И нема што да ми објаснуваш, болдот, ти го пишуваш ова теоретски јас го имам почувствувано истото во пракса. :) Мазожиста сум, јбг.
Тоа е потребата да се чувствуваш корисна и дека некому му требаш,се би направила за тоа чувство бидејки е проклето добро.
Од друга страна пак ти си зависна од тоа,до таа мера што нај веројатно се однесуваш како наркоман кој постојано се навраќа на некоја лоша дрога која прави лоши трипови,ама си се навикнала на неа.
Едно е да игра, друго е да не стане од стол поради игра.
Иначе да поигра како човек на никого не му смета, еден вид хоби е. Али да спие на тастатура е тоа не се трпи.
Или тебе да те изработи асално,тој од буљање у екран очи ќе му истечат, шетај ти и гола ако сакаш пред него,бутни се и под биро на колена се ти е џабе.
Играта е најбитна 18 часа во денот. Останатите 6 се за спиење и обавување на физиолошки потреби,и некоја партија колку да се задржи статусот „во врска“.

Kajgana Shop

На врв Bottom