- Член од
- 19 декември 2009
- Мислења
- 132
- Поени од реакции
- 38
пробата е неколку вреќи, па ќе немаш(или имаш) доволно за јадење, а бараш откуп. Пишувано е на таа тема некоја страница поназад.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
На мене ме интересира дали вие што одгледувате печурки за продажба , значи на големо , имате регистрирано фирма?
И на пример од почетокот на садењето , колку време е потребно за берба , и дали после бербата има уште спремање за финален производ , до продажба?
Колкави би биле почетните влогови за проба , на пример за производство на барем 5-6 килограми? Чисто да видам дали ќе ме биде.
Дали како простор е дозволено на пример на тераса или соба во куќата?
Почетник сум јас , но сакам да пробам прво колку за проба , немам ни основни познавања но планирам деновиве да седнам да ја исчитам цела литература колку за претстава да имам.
И уште нешто , ова ми е најважно , дали е можно да дојде до некоја ситуација да се токсични? Од ова ми е највеќе страв во оваа работа , зошто сум читал многу ситуации за отровни печурки.
Има ли некој телефон или адреса на некоја фирма што произведува компост за буковка од Скопје?
Нема во СКопје. Додуша има две(кои јас сум асистирал како да работат) ама не прават за надворешни лица.
А ке има ако државата си го смени името во како ке речат циганите од југот со додавка СК па така каде и да е човек ке е во Скопјеееее.
Можеш да си купиш од веќе посочените компостари во Струмица, Ресен и мисланм од септември од третата компостара во Ск.Визбегово. А шо ако си на Новоселски пат?Пак нема да ја биде.Сакав да кажам мора ли па се у Ск да има? Не е Мк Русија....