Од кого би побарале пари?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Pa mi se ima deseno takva situacija koga bef pomal pa kondukterot vo avtobusot insistirase da platam pri bidejki ke me isfrli od avtobusot.
No uste koa bev mal bev mnogu golem inat pa mu rekov deka nema sansi toa da se desi ako saka i ke se tepame ili neka vika policija,ili pa dokolku saka treta opcija koja ne e navedena,da mu platam koga ke me donesat na mojata odredena destinacija na koja sto ke me ceka nekoj moj blizok sto ke donese pari,i taka bidna.
Druga opcija od navedenite ne bi ja odbral.

Не би барала од никој од нив, колку и да ми е важно патувањето, ќе си ги соберам куферите и ќе се симнам.

А ако евентуално се работи ептен за „живот или смрт“ ситуација... Од бившиот веројатно... Ако уште имаме барем едно здраво. :icon_lol:

od onoj kom pislam deka bi mi dal.
ako sakas da zagubis prijatel,samo pobarajmu pari!

Fortune напиша:
3. дечко/девојка со кој/а сте биле во врска, но партали летале кога сте раскинувале и не би сакале да почнете муабет

Значи, не доаѓа предвид застанување и слегување на местото, туку приморани сте да побарате на заем пари. На кого би му се обратиле? Најнепријатно од кого би ви било да побарате? Како би се обратиле?

Како би реагирале? Би кренале паника?

би и се обратил на бившата... најлесно ке ме разбере - башка добар повод за повторно пријателство. (и покрај тоа што моментално последнава бивша ми должи пари)

Ја ке си излезам од автобусот,ке си фатам такси и ке си отидам до местото каде шо треба да идам.:pipi:

ќе се тепам со кондукторот и нема да му дадам :D
се зезам.

мислам дека ќе земам од
Fortune напиша:
3. дечко/девојка со кој/а сте биле во врска, но партали летале кога сте раскинувале и не би сакале да почнете муабет

сепак бивша си е бивша, на сите бивши сум им давал пари и сум ги частел така да нема причина да не ми помогне па макар и тоа што сме се спи*кале.

Од никого...Ќе си излезам од автобусот и ќе идам пешки или ќе се вратам до дома да си земам пари:pipi:

Мислам дека ова би била најдобра опција.. сепак со бившата сум бил долго време заедно, сум и купувал подароци, сум ја частел во кафичи, и поради времето поминато заедно сигурно дека добро ја познавам и знам дека нема лоша душа и дека и покрај тоа што сме искарани ќе ми направи услуга..

би побарал од тој шо мислам оти е најголем песимист... :P

Ако нема опција да се симнам,тогаш дефинитивно би побарал од некој рандом човек во автобусот или возот.

Па дефинитивно не би барал од девојка со која сте биле во врска, но партали летале кога сте раскинувале и не би сакале да почнете муабет.
Така да... штознам. Побрзо би слегол од превозното средство одколку да барам пари. Гордоста на прво место!

би побарала пари од кондуктерот :salut:100% се погодува некој од наведениве 3 опции :toe:

Би побарал пари... од некој друг човек... кој е случајно во тој бус или воз... а да барам пари од другар или другарка со кој/а сум бил скаран на велико или бивша.. немат шанси... ко ќе ме види дека барам пари од друг.. :) ќе биде што ќе биде

Od bivsiot-ma nema sansa,a od taa bivsa drugarka,pa use pomalce...
Verojatno bi ja izbrala vtorata opcija,ne go znaam coekot,pa i da se izbrukam ne e bitno.A moze i od soferot.Ja sigurno bi probala prvo nego da go sarmiram,toa cesto mi proaga koga se slepam nekad.
Ej,inace,stvarno temava e mnogu jaka,kako ti teknala...:salut:

prvo ke krenam panika ako stvarno brzam...
bivsi nema sansi posebno ako letale partali..
pa valjda od covekot ili od drugarkata...
na tipkata bi i rekla: aj bilo sto bilo posle ke se razdolzime i ke sredime ttoa sto sme imale...
ionaka ne sum zlopamtilo

ili od toj cickoto... pa valjda toa i e najdobra opcija.. barem ne me znae...
pa so bide neka bide

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom