Од кого би побарале пари?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
3тата опција дефинитивно, колку лошо и да било раскинувањето сепак не би била у поголема војна отколку со другарката.... Додуша, ја не ни имам бивши што не зборам со него..... А и машкото после нема да јаде гомна на сите другари како сум се изрезирила што другарката со која сум скарана 99% ќе го напраи тоа.... И после ќе му се заблагодарам фино лепо и ќе запишам број за после да му се оддолжам со едно кафе на мој рачун :)

3тата опција дефинитивно, колку лошо и да било раскинувањето сепак не би била у поголема војна отколку со другарката.... Додуша, ја не ни имам бивши што не зборам со него..... А и машкото после нема да јаде гомна на сите другари како сум се изрезирила што другарката со која сум скарана 99% ќе го напраи тоа.... И после ќе му се заблагодарам фино лепо и ќе запишам број за после да му се оддолжам со едно кафе на мој рачун :)
исто

Јас дефинитивно ке се свртам накај девојката,бившата нели,и ке и кажам: Ејјј злато,знаеш ти дека јас одсекад највише сум те сакал,не го мислев сето она што ти го кажав... Те сакам... И ке ми дае пари,после ке ја отерам у пичку матер. А ако случајно нејке да ми дае,незнам што би праел. Али да сум женско.... Ке му ја фатам раката на кондуктерот,ке му ја ставам кај мене на цицка и ке му шепнам,ај не ми праи сцени,да се видиме утре јас и ти на само... И ке попушти,ЈАС да сум кондуктерот 100% би попуштил!!!

Во автобусот/возот сте вие и:

1. некој/а другар/ка со кој/а сте смртно искарани и не сакате со очи да се видите

2. некој човек кој воопшто на прв поглед не изгледа дека би имал пари да ви даде

3. дечко/девојка со кој/а сте биле во врска, но партали летале кога сте раскинувале и не би сакале да почнете муабет

Значи, не доаѓа предвид застанување и слегување на местото, туку приморани сте да побарате на заем пари. На кого би му се обратиле? Најнепријатно од кого би ви било да побарате? Како би се обратиле?

Како би реагирале? Би кренале паника?

Не да би кренала паника, леле:vozbud: пердуви ќе летаат од првиот што ќе ми се најде на патот (ама тоа откако ќе се снајдам за пари)

Штознам, мислам дека би се обидела со човекот кој не изгледа дека би имал пари да ми даде, сепак него не го знам, можеби така само изгледа, а и барем со него не сум скарана и не треба да го молам.

Како втора би дошла првата опција, би побарала пари од другарот/ката со која сум скарана и на крај ако веќе гледам дека немам никаков друг излез, би пробала кај бившиот :nerv:

Најнепријатно би ми било да побарам пари од човекот што воопшто и не го познавам, ама сепак ќе почнам од него, со овие двајца ако сум се скарала да несакаме очи да си видиме, чисто се сомневам дека ќе сакаат да ми дадат пари.

А како би постапила? Па, ќе им кажам најискрено што и како се случило, сигурно е дека нема да ги лажам:nenene:

Абе ако требит казна ќе платам и в затвор ќе одам ама од некоја бивша да барам пари никако и некој шо се имам искарано грип не му давам пари ќе му барам??? како да не

Лелеее се шинав од смеење на постов!! Се согласувам со G e G o 103.5%!!!! Макар и не стигнал таму каде што треба да бидам па и животот ми зависел од тоа!!!!

заебана ситуација,прво би почнал од непознатиот,чим имал пари за карата своја да си ја плати и тргнал на пат гарант има и мене да ми позајми,ако ме утепа и у тој момент баксузот,се вртам накај бившата не и се умилкувам ја прашувам фино лепо имаш или немаш да ми позајмиш без тупење и како трета опција го прашувам другарот/другарката исто без умилкување,на крај краева ако нема никој се симнувам и ај чао рагаци :wink:

Досега ми се нема случено да позајмам од некого пари, најчесто јас сум таа која дава на заем на другар(к)ите.
Порано не гледав колку им давам, и на кого му давам пари но се изнервирав. Еден ист човек 3 пати дневно ми бара по 100 ден! Ми бараше нешто ко дневница! Секој ден по 300 ден. После тоа му реков дека претерува, типов ми рече: Абе има ја пари ама да не си троша од моиве:tapp::tapp:
Одтогаш му немам дадено ниту денар. На другите понекогаш се случува да им потребаат, и секако ако имам и давам. Кога мене ќе ми потребаат нема да се срамам да побарам, сепак се тоа мои блиски луѓе на кои им верувам.

само на лугето кои се во мојот круг:toe::toe:

Само од другарите, личностите на кои им верувам највеќе...

Пари позајмувам само на тие што ги познавам, и што се во мојот круг на пријатели. Иначе и мене може да ми се случи некојпат да немам ништо во мене па позајмувам некој денар.

Еве една интересна случка ....

Д - Јас
А - Другар

А - Пеер, имаш да позајмаш 400 денари ќе ти вратам утре ?
Д - Пеер, зашо ќе ти се дек ќе оош ?
А - Пеер абе не оом нигде, тка интересно ми е как имам пари у мене.

:pos::pos::pos::pos::pos:

Порано ми беше чудно ама сега не ми е и би позајмил пари. А инаку би позајмил од тие луѓе што ми се најблиски и ме повзнаваат

Позајмувам и ми позајмуваат.
Скоро 99% од времето имам пари во мене и ретко кога се случува да побарам од некого да ми позајми, затоа што не сакам многу многу да ми позајмуваат. Потоа ќе не можам да спијам се додека не ги вратам:). Затоа веднаш утредента или следниот ден, личноста ќе си ги добие парите назад.
Им позајмувам често и на другите околу мене, ама избегнувам да им позајмувам на личностите кои цело време живеат од позајмување, гребаторење од другите. Имам во друштво луѓе кои не паметам еднаш да зеле пари, и дури и ако зеле, бараат пари од другите ако им фалат уште. Да сум јас на нивно место, ќе речам или не доаѓам со вас или едноставно нема да барам пари. Па досадни се мајке ми, секој божји ден : Абе Фросе имаш пари.. И тоа не за едно нешто, да ги спонзорираш по цел ден. На пр. бевме на пеинтбол, па во Мекдоналдс па на кино. И наместо по пеинтболот да си замине дома, таа ми бараше пари и за во Мекдоналдс и за во кино:tapp:.
Значи на вакви личности не позајмувам, затоа што треба да им се даде голема сума, а од враќањето на парите нема ни В. Често им велам дека немам повеќе пари или дека планирани ми се. Инаку другите кога и да им фали некој денар, нека ми се обратат кога сакаат:)

И јас на такви не позајмувам...Обично секогаш си имам вишок во мене,,но би позајмила само ако ми требаат за нешто важно,,никако без вистинска потреба....Инаку позајмувам на блиски пријатели и роднини,,на гребаторите им велам дека немам или дека ми требаат...Стварно ме нервираат такви луѓе...

позајмувам, и очекувам и тие да позајмуваат кога и мене ќе ми притреба...

позајмувам на сите кој ќе ми побараат а и мене ми позајмиле така да сакам да бидам фер спрема другите.Најчесто позајмувам и ми позајмуваат другарите што сум секојдневно со нив.
Најчесто сум позајмувал на другарите од школо ако заборави некој пари јас ќе му позајмам и ќе ми ги врати и имам стекнато доверба во нив

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom