Од кого би побарале пари?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Сите 3 опции ќе ги искористам (сигурно не е муабетов само една :pos:) па која ќе упали, таа :)
А нема да ми е непријатно да се обратам, ќе стиснам заби, јбг се брзам нели? :wink:

Одам на втората опција тивко на прсти и неприметливо. Па сиромашен е тој, ќе ме свати сигурно се нашол во ваква ситуација кога сакал да биде некаде а неможел заради парична ствар. Ако ми помогне после тоа би се молела да го сретнам пак, за да го вратам у моментот кога го дал последното за мене.
А ако не ми помогне втората опција јас се би направила за да го убедам кондуктерот дека стварно сум без паричник

pa ke i se svrtam na bivsata.
Ke i recam deka jas i taa sme imale nesto posebno koga sme odele bez razlika kolku sme se iskarale.....
ako mozis da mi daes da platam :D:D

Сите 3 опции ќе ги искористам (сигурно не е муабетов само една :pos:) па која ќе упали, таа :)
А нема да ми е непријатно да се обратам, ќе стиснам заби, јбг се брзам нели? :wink:

И ја исто :helou:
Идам кај бившиот-ако даде добро ако не даде пак добро.
Идам кај другарката после-пак истата постапка.
На крај кај непознатиот. Некој ваљда ќе се сожали над мене иако бившиот сум сигурна дека не би ме одбил.

Втора работа, мене ич не ми е срам да барам помош кој сум у криза. Ама ич...а плус и ова е ситница. Не ќе глумам горделивост за глупости. Бре, ја не сум останала без пари па да се срамам, едноставно сум одвеана и сум ги заборавила. Кој ќе стигнам дома ќе им ги вратам парите и на кафе ќе ги однесам ако сакаа.

И трета работа-мене поише ми е срам да ме избркаа пред сите отколку да позајмам пари.

Досега не сум билсодевојка кај што партали летале :pos2: така да би требало од нејзе да побарам...иако и другар нема што очи не сакам да му видам...може ќе му кажам на кондуктерот да го зачистам возот за карта :toe:

Првата ситуација ќе е. Не сум смртно раскаран со никого, а и тежнеам да не сум баш заради вакви моменти :)

Па дефинитивно првата. Иако сите 3 се лоши секогаш го избирам од сите зла најдоброто :)

Од странецот,у никој случај не им барам пари на овие двајцава,ако треба пешки ќе одам ама нив не им барам пари,гордоста не ми дозволува,пусти образ кај не ќе ме доведе :)

Инаку,јас си смислив решење,ќе му речам на кондуктерот дека ќе платам на крај,дека сега немам пари у мене,и ќе се јавам од мобилниот на некого да ме пречека на станицата и да ми донесе пари,и така сите среќни :)

..само од брат ми(ако има се разбира)..инаку нешто што мн мразам..да барам пари на заем..инаку и анн често знае да помогне во тие ситуации(те обожавам...):pipi:

..само од брат ми(ако има се разбира)..инаку нешто што мн мразам..да барам пари на заем..инаку и анн често знае да помогне во тие ситуации(те обожавам...):pipi:

*Брат ти го нема во даденава ситуација :) :helou:

п.с. Прочитај го првиот пост :)

3. дечко/девојка со кој/а сте биле во врска, но партали летале кога сте раскинувале и не би сакале да почнете муабет

По патот, ке праиме муабет можеби ке се сложиме некако да ми помогни али ако не бива тогаш на првиот начин. :toe:

Кец и три најверојатно ке ви дадат одговор: "На ти кур" единствено двојката вреде да се обидеш и то... :jaj:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom