Од какви мажи/жени бегате?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Oд премногу осетливи мажи.
Како да живеам со некој ако се лигави на повишен тон, ќе треба јас да ги тепам пајаците и одозгора да слушам како сум бесчувствителна шо сум го мавнала силно со папуча :D

-дебели сум бил дебел, стигнав до ниво да имам подобро тело од луѓе кои цел живот се сметале за атлети и затоа сметам дека секој може да се исконтролира и да биде барем нормален ако не повеќе
-глупави некои со IQ помалку од чевлите.
-мамини мази
-шмизли
-накурчени, фалбаџивки и искомплексирани
-некои кои мислат дека само другиот греши, кои мислат дека се центар на вселенава и дека се се врти околу нив, секаде во секое друштво се во центар на внимание, главни на секаде алфа женки демек, имаат по еден куп “другари“.....
-не бегам али некако мн ме нервира девојка која пуши цигари, а во полош случај и трева прва работа не ги поднесувам цигарите бидејќи ми сметаат, втора работа од Х причина истите тие ми го уништија животот.....
-турбофолк филм (општо силикони, шминка ко од марс падната поточно оние кои живеат во бугарскиот и српски турбофолк филм)
-не почитувам мн и женско кое се интересира мн за фудбал бидејќи и самиот не гледам мн често, пратам само статистики и такви работи, а гледање=губење на МНОГУУУУУУУУУУУУ време
-типки кои освен да се нашминкаат, да отидат на кафе, мода и хороскоп не ги занима ама баш ништо, во кујна незнаат да испржат ни едно јајце.....глумат и се плашат на пр од некоја банална работа (мравка, некој ситен инсект..) дури, со 2 прста пофаќаат било што да треба да преместат...е овие не ги трпам ни две секунди.

Едноставно сакам паметни, природни девојки, нормално тело некоја со кој ќе можам да поразговарам за било што, некоја која нема само да ме гледа и да ми се смешка како да има некакви проблеми и да и е интересно секаква глупост, некоја која нема да ме ебава во здрав мозок дека секоја вечер и кога не сум слободен излегува со другарки или „другари“, кога е излезена со мене или сама да не се облекува со 10цм минич и 20 цм штикла, разбирам дека е женствено али јас малку поинаку ги нарекувам таквите........

Може да објасниш што спаѓа во обични, а што во необични? :)

.
Обични ми се оние што ако се искочени со друштвото - сеедно е со која ќе направиш муабет. Тоа се оние, стереотипни луѓе кој немаат никакви реални интереси - живеат да искочат и да се напијат и евентуално да направат нешто со некој што им се видел на изглед фин.
Обични се, и кога незнаат да распознаат хумор во друга форма покрај виц, а досетливиот статус на фејсбук го делат со уште илјада луѓе.
И кога омилена песна и е број 1 хитот на радио, омилен филм и е Notebook, омилена книга и е од Пауло Коелјо, Игор Џамбазов или Марија Јаневска итн. итн.
Тие ситни ствари што би требало да бидат карактеристични за секој човек - ги делат со мнозинството, не затоа што стварно им се допаѓа - туку зошто мора да е добро чим на толку луѓе им се допаѓа.

А необичните, се едноставно луѓе кој имаат сопствено мислење за теми. Слушаат музика која ним им се допаѓа, гледаат филмови кој ним им се допаѓаат, читаат книги кој они сметаат дека се добри.
Некако, „необични“ ми се уствари баш тоа што би требало да биде секој „обичен“ човек.

Баш како што вика Мизери, обични.

Плитки како тацната филџанот кафе на што стои. Ги знаете оние, постојат колку да не ви го носат филџанот така, поубаво изгледа да, но нема корист. Епа толку плитки.
Не се препознатливи по ништо, ништо не ги прави различни, како по калап излезени. Едино посебни може да се во тоа да се посебно досадни. Нема никаков предизвик во нив, да откривате особини, да дознавате нови работи. Абе хаос.

Мажи без цел во животот. Неамбициозни. Немора да сака да е следниот Бил Гејтс, далеку од тоа, ама да има желби и да прави барем малку за тие желби некогаш да му станат реалност. Да не е од оние чекачите што чекаат од небото да им падне или Господ да им ги реши проблемите. Не оди тоа така.
Себични. Себични говеда.
Маж, да има некоја жена до него и да не се труди воопшто да ја насмее таа жена или да и направи да се почувствува убаво додека е со него, па оди отепај се.
Од женкари. Од зафатени. Од оние кои не гледаат многу амерички филмови и не влегуваат во истите, од типот, срцка ај бе шо мора да се слушаме и да те прашувам што правиш во животот или како си, дај само ќе си се ебкаме и то е то. Ај бркај гумата.

Од мажи кои не си ги мијат забите. Кои не се бричат под мишки. Или на кур.

Од Охриѓани.

Тоа.

.
Обични ми се оние што ако се искочени со друштвото - сеедно е со која ќе направиш муабет. Тоа се оние, стереотипни луѓе кој немаат никакви реални интереси - живеат да искочат и да се напијат и евентуално да направат нешто со некој што им се видел на изглед фин.
Обични се, и кога незнаат да распознаат хумор во друга форма покрај виц, а досетливиот статус на фејсбук го делат со уште илјада луѓе.
И кога омилена песна и е број 1 хитот на радио, омилен филм и е Notebook, омилена книга и е од Пауло Коелјо, Игор Џамбазов или Марија Јаневска итн. итн.
Тие ситни ствари што би требало да бидат карактеристични за секој човек - ги делат со мнозинството, не затоа што стварно им се допаѓа - туку зошто мора да е добро чим на толку луѓе им се допаѓа.

А необичните, се едноставно луѓе кој имаат сопствено мислење за теми. Слушаат музика која ним им се допаѓа, гледаат филмови кој ним им се допаѓаат, читаат книги кој они сметаат дека се добри.
Некако, „необични“ ми се уствари баш тоа што би требало да биде секој „обичен“ човек.
Имаме иста дефиниција за обични луѓе, без свој белег, луѓе кои ги носи масата, кои се подложни на најразлични влијанија, став е измислена категорија, р'бет научна фантастика. Убер досадни појави, кои можеш да ги слушаш точно 15 минути, зошто потоа ги повторуваат истите финти и ги верглаат во следните 45.
Луѓе кај кои животната линија би изгледала вака ---------------------. Се е во граници на нормала, речиси од учебник излезени. Дури и фризурата им е досадна. Муабетот можеш да го предвидиш и за следните две години. Апсолутно по ништо не се двојат од масата.

Да и мене ме нервираат такви појави :)

Ја од онија жене што праиф фаце на сфак луд муабет, а ни сами не умеф да сфржеф едн асалан било какф муабет
Плус носиф лак за нокти тоес лакирани у стил Цфетници девеешчетфрта и осфен за на работу (или чкољу)кд идеф или кд се шетаф сс беЧара сс сончоглед и трењарке у скут, тоес на некое место куде што само тамо ке гу видиш : ) Нема гу
Не искача, алфа фејсер,не пие,пуши само тнко и на сфе наваѓа мане, е тија ги нејќу, а изгудрани у фацу блокови пудру
Е од такфи не бегам ја, него моја психа, на муте су ми ставени

Аааа од мужјаци за бегање су онија фраери кои што кд пиеф сфе ги е у тепање филм,кд не пиеф па ги е у тепање, фраерЛУК га изкажуеф на мноо бедан и некул начин, дупење сс глупости и глупи муабети за њима е бреј дизање селско его
А ни сами не сфаќаф што е работа сс њима
Е тија су за шут и бегажу

Од мене мислу бегаф шмизле, немаф мноо големо експирианс сс мене, големо за њима, мислу, увек си бегаф сс сфиткан опаш меѓу мини,што знам кој друг бега од мене
Обичан што вика некој погоре

Од посесивно опсесивни претенциозни, жени кои или тераат сосила хипстеризам или обратно, квазиинтелектуалност. Терање на нешто сосила за да се биде прифатен во друштвото.

Од онакви кои сакаат да глумат лудило и да се прават главни, од онакви кои трчаат по пари, а не по љубов, од онакви кои носот од што го дигаат им е набиен во таван, од онакви кои го менуваат мислењето во секунда........ :)

.

Абе обични,а другиве се "необични" зошто ги кењаат обичниве и као демек се над нив,они се интелектуалците,паметњаковичите во општеството.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom