Од 1 јануари пластичните ќеси забранети за употреба!

• Креатор на темата Креатор на темата vone
  • Време на започнување Време на започнување
Животната средина ја уништуваат

1. Ова и она
..
..
..
99. Пластичните кеси

Ајде да не користиме ништо - кампања
:tapp:

како што тргнала владава уште малку и ќе забрани возење на коли пошто и тие загадуваат :tapp:

Хартиени кеси за отпадоци, хартиени кондоми, хартиени шишиња, хартиени фолии за раноградинарство... :toe:

Шега на страна, пластиката е еден од НАЈГОЛЕМИТЕ загадувачи и тоа на неколку нивоа....., но видливо е дека нашата ВЛАДА го изгубила КОМПАСОТ... и во моментов нема ама баш никаков критериум ЗА ПРИОРИТЕТИ.. :)
Македонија ниту произведува, ниту троши толку многу пластика...во овој момент.................. за да бидат оправдани...трошоците на ваквиот закон.....сепак е тоа работа за едно идно време....
Вака ем заебанција, ем, ама ич ништо нема да значи во ВЛАДИНОТО ангажирање да (не)не направи ЕУ земја... :)
Мислам дека една поддржана кампања за прибирање и рециклирање на кесите, ќе беше мноогу економски попродуктивна од ваква безвезна забрана...

Ajde utre koga ce kupuvam leb da vidam sto ce mi dadat mesto najlon kesa

Не сум бил во Веро, но од колеги разбрав дека на најлон кесите имало веќе ставено баркод. А за другите продавници/трафики не знам. Макар што дали некој од советниците при владата размислил колку народот е платежно способен за да му се наметне уште една давачка (оваа новотарија така и ми личи-обременување на домашниот буџет).

А во што ќе купуваме бурек?

А колку е хигиенски лебот што ќе го купам да го ставам во платнена торба? Не е цел леб завиткан во целофан, ниту пак во продавничките за леб даваат хартиени кеси.

Врти сучи, нема толку предности колку што ќе има проблеми од оваа одлука/закон што и да е :toe:

Во Вегера ми дадоа пластична кеса.
Во Житол Лукс исто така.

Која е разликата? Во Жито Лукс ми наплатија 1 денар за кесата. :toe:
ВТФ?

Ова беше последното од низата еколошки закони...браво само уште да се спроведат на дело...ова е веќе ЕУ :vozbud:

За да влеземе во ЕУ хартиените кесички нема да ни помогнат.

e ubavo kaza Acid sea i mene mi go naplatija keseto 1 den :nesvest: , prvo me prasa imas kese, nemav i mi vika eve od nas ama se naplaka :pos2:

e ubavo kaza Acid sea i mene mi go naplatija keseto 1 den :nesvest: , prvo me prasa imas kese, nemav i mi vika eve od nas ama se naplaka :pos2:
Сељачка работа ебате беља, до вчера безпари сега, ти наплаќа,ебате тоа гејовите.На ќеса ќе вадат профит, идиоти. А хартиени немаат?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom