Од 1 јануари пластичните ќеси забранети за употреба!

T

the Carpenter

Гостин
Животната средина ја уништуваат

1. Ова и она
..
..
..
99. Пластичните кеси

Ајде да не користиме ништо - кампања
:tapp:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
како што тргнала владава уште малку и ќе забрани возење на коли пошто и тие загадуваат :tapp:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.901
Поени од реакции
12.450
Хартиени кеси за отпадоци, хартиени кондоми, хартиени шишиња, хартиени фолии за раноградинарство... :toe:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Шега на страна, пластиката е еден од НАЈГОЛЕМИТЕ загадувачи и тоа на неколку нивоа....., но видливо е дека нашата ВЛАДА го изгубила КОМПАСОТ... и во моментов нема ама баш никаков критериум ЗА ПРИОРИТЕТИ.. :)
Македонија ниту произведува, ниту троши толку многу пластика...во овој момент.................. за да бидат оправдани...трошоците на ваквиот закон.....сепак е тоа работа за едно идно време....
Вака ем заебанција, ем, ама ич ништо нема да значи во ВЛАДИНОТО ангажирање да (не)не направи ЕУ земја... :)
Мислам дека една поддржана кампања за прибирање и рециклирање на кесите, ќе беше мноогу економски попродуктивна од ваква безвезна забрана...

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Ajde utre koga ce kupuvam leb da vidam sto ce mi dadat mesto najlon kesa

Член од
28 март 2006
Мислења
17.901
Поени од реакции
12.450
Не сум бил во Веро, но од колеги разбрав дека на најлон кесите имало веќе ставено баркод. А за другите продавници/трафики не знам. Макар што дали некој од советниците при владата размислил колку народот е платежно способен за да му се наметне уште една давачка (оваа новотарија така и ми личи-обременување на домашниот буџет).

А во што ќе купуваме бурек?

А колку е хигиенски лебот што ќе го купам да го ставам во платнена торба? Не е цел леб завиткан во целофан, ниту пак во продавничките за леб даваат хартиени кеси.

Врти сучи, нема толку предности колку што ќе има проблеми од оваа одлука/закон што и да е :toe:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.226
Поени од реакции
34.520
Во Вегера ми дадоа пластична кеса.
Во Житол Лукс исто така.

Која е разликата? Во Жито Лукс ми наплатија 1 денар за кесата. :toe:
ВТФ?

Член од
30 декември 2008
Мислења
131
Поени од реакции
20
Ова беше последното од низата еколошки закони...браво само уште да се спроведат на дело...ова е веќе ЕУ :vozbud:

За да влеземе во ЕУ хартиените кесички нема да ни помогнат.

Jukka

chili
Член од
16 мај 2007
Мислења
537
Поени од реакции
2
e ubavo kaza Acid sea i mene mi go naplatija keseto 1 den :nesvest: , prvo me prasa imas kese, nemav i mi vika eve od nas ama se naplaka :pos2:

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
e ubavo kaza Acid sea i mene mi go naplatija keseto 1 den :nesvest: , prvo me prasa imas kese, nemav i mi vika eve od nas ama se naplaka :pos2:
Сељачка работа ебате беља, до вчера безпари сега, ти наплаќа,ебате тоа гејовите.На ќеса ќе вадат профит, идиоти. А хартиени немаат?

Kajgana Shop

На врв Bottom