Очила, цвикери, наочари ....

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
[vladimir];3405505 напиша:
ray-ban-3030-sunglasses-L0216.jpg

za nisto na svetov ne gi menuvam :nenene:

поштујем, ја цел живот тражам да најдам вакви ама ништо :tapp:

Ќе ве замолам кој знае некоја си продавничка низ скопје што има слчни вакви цвикери зошто ептен ми се свиѓаат!!!
pam-super-retro-sunglasses-02.jpg

И по можност да бидат до 2000ден. xD нема потреба од марка :) и еве уште едно сликиче да доловам момент :)
Picture9.png

Фала однапред...ајде поздрав!!!

за жал диоптриски, ама без рамки

man-rimless-glasses.jpg

o_AZyNofCjVP03jLJ.jpg

а за сонце

super-2010-ss-people-sunglasses-3.jpg

ако не си купам леќи, сакам да си купам некои вакви

412PXrY6lsL._SL500_AA280_.jpg

Цвикер за сонце одамна немам купено, пошто сум миопија и астигматизам, морам нонстоп да носам онакви за гледање :(

Ќе убијам за овие, ама нема да дадам 139$

Ray Ban L2846
2f75c4bad9553397c4db8c38286519e3.png

Сакам да зеам рамки за диоптриски како тој форензичарот на ЦСИ што ги делеше на пола кај спојката. Ако му текнува на некој.

31Nl3hCHPyL._SS500_.jpg

Ray-Ban RB 3267
Си ги купив пред две години, ептен пријатни се за носење, стаклото е супер и дава многу природни бои.
И една препорака до сите што не ви се даваат пари за наочари, подобро платете ги малку повеќе, отколку да ви изгорат очите со оние пластичните пазарски. Добри стакла се исклучително битни за заштита на очите, а за 300 денари добивате пластика што уште повеќе штета прави, па освен "естетска", тие и немаат друга примена. Ако веќе еднаш ги платите повеќе, ќе ви траат со години и ќе имате сигурна заштита, а верувале или не, може и очите да ви изгорат од сонце и да се оштети рожницата.

ProductLargerImageView

Последно купив нешто слично на овие и (се разбира) не се оргинал... :toe:

31Nl3hCHPyL._SS500_.jpg

Ray-Ban RB 3267
Си ги купив пред две години, ептен пријатни се за носење, стаклото е супер и дава многу природни бои.
И една препорака до сите што не ви се даваат пари за наочари, подобро платете ги малку повеќе, отколку да ви изгорат очите со оние пластичните пазарски. Добри стакла се исклучително битни за заштита на очите, а за 300 денари добивате пластика што уште повеќе штета прави, па освен "естетска", тие и немаат друга примена. Ако веќе еднаш ги платите повеќе, ќе ви траат со години и ќе имате сигурна заштита, а верувале или не, може и очите да ви изгорат од сонце и да се оштети рожницата.

Мислиш дека сите имаат по 5000-6000 илјади минимум за добра наочара?
Немаат...

А оние на пазарче и шутка по 200 денари, во акцесорис продавнициве над 500, низ подобри парфимерии 700 па до авон илјадарче се едно исто шкарт наочара само цената зависи од местото кај што се продава.
Не е добро стаклото на наочара од 1000 денари колку и да лажат, таа е иста со онаа од 200.

Наочари квалитетни во оптикиве има. Имам едни такви за среќа и ги користам за на одмор и во ептен топли летни денови со максимум зрачење. Ама од пред неколку години се и не ми се допаѓа класичниот изглед.
Затоа си имам уште неколку пара во различни бои кои се супер за некоја минимум заштита а за супер изглед. Шкарт се ама повеќе си ги сакам :)

Мислиш дека сите имаат по 5000-6000 илјади минимум за добра наочара?
Немаат...

А оние на пазарче и шутка по 200 денари, во акцесорис продавнициве над 500, низ подобри парфимерии 700 па до авон илјадарче се едно исто шкарт наочара само цената зависи од местото кај што се продава.
Не е добро стаклото на наочара од 1000 денари колку и да лажат, таа е иста со онаа од 200.

Наочари квалитетни во оптикиве има. Имам едни такви за среќа и ги користам за на одмор и во ептен топли летни денови со максимум зрачење. Ама од пред неколку години се и не ми се допаѓа класичниот изглед.
Затоа си имам уште неколку пара во различни бои кои се супер за некоја минимум заштита а за супер изглед. Шкарт се ама повеќе си ги сакам :)

Не мислам дека сите имаат, ама тие што се по 200 подобро е да не ги носат, повеќе штета има отколку што нудат стварно заштита, таа пластика само повеќе привлекува сонце и го гори окото :toe:

Ray Bann si e Ray Bann ... Posebno onie dzandarskite modeli, nikad nema da izlezat od moda :))

последни шо ги земав ми се Смит италијански оргинал беа околу 100е и задоволен сум добра наочара немора да е реибан за да биде добра.Треба да гледате вас да ви одговара!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom