Очила, цвикери, наочари ....

StiFFy

Курминистратор
Член од
10 јануари 2010
Мислења
36
Поени од реакции
0
Ќе ве замолам кој знае некоја си продавничка низ скопје што има слчни вакви цвикери зошто ептен ми се свиѓаат!!!

И по можност да бидат до 2000ден. xD нема потреба од марка :) и еве уште едно сликиче да доловам момент :)

Фала однапред...ајде поздрав!!!

Е

експерт

Гостин
за жал диоптриски, ама без рамки

а за сонце

ако не си купам леќи, сакам да си купам некои вакви

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Цвикер за сонце одамна немам купено, пошто сум миопија и астигматизам, морам нонстоп да носам онакви за гледање :(

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.262
Поени од реакции
2.256
Ќе убијам за овие, ама нема да дадам 139$

Ray Ban L2846

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Сакам да зеам рамки за диоптриски како тој форензичарот на ЦСИ што ги делеше на пола кај спојката. Ако му текнува на некој.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575

Ray-Ban RB 3267
Си ги купив пред две години, ептен пријатни се за носење, стаклото е супер и дава многу природни бои.
И една препорака до сите што не ви се даваат пари за наочари, подобро платете ги малку повеќе, отколку да ви изгорат очите со оние пластичните пазарски. Добри стакла се исклучително битни за заштита на очите, а за 300 денари добивате пластика што уште повеќе штета прави, па освен "естетска", тие и немаат друга примена. Ако веќе еднаш ги платите повеќе, ќе ви траат со години и ќе имате сигурна заштита, а верувале или не, може и очите да ви изгорат од сонце и да се оштети рожницата.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
55
Поени од реакции
19

Последно купив нешто слично на овие и (се разбира) не се оргинал... :toe:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889

Ray-Ban RB 3267
Си ги купив пред две години, ептен пријатни се за носење, стаклото е супер и дава многу природни бои.
И една препорака до сите што не ви се даваат пари за наочари, подобро платете ги малку повеќе, отколку да ви изгорат очите со оние пластичните пазарски. Добри стакла се исклучително битни за заштита на очите, а за 300 денари добивате пластика што уште повеќе штета прави, па освен "естетска", тие и немаат друга примена. Ако веќе еднаш ги платите повеќе, ќе ви траат со години и ќе имате сигурна заштита, а верувале или не, може и очите да ви изгорат од сонце и да се оштети рожницата.
Мислиш дека сите имаат по 5000-6000 илјади минимум за добра наочара?
Немаат...

А оние на пазарче и шутка по 200 денари, во акцесорис продавнициве над 500, низ подобри парфимерии 700 па до авон илјадарче се едно исто шкарт наочара само цената зависи од местото кај што се продава.
Не е добро стаклото на наочара од 1000 денари колку и да лажат, таа е иста со онаа од 200.

Наочари квалитетни во оптикиве има. Имам едни такви за среќа и ги користам за на одмор и во ептен топли летни денови со максимум зрачење. Ама од пред неколку години се и не ми се допаѓа класичниот изглед.
Затоа си имам уште неколку пара во различни бои кои се супер за некоја минимум заштита а за супер изглед. Шкарт се ама повеќе си ги сакам :)

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Мислиш дека сите имаат по 5000-6000 илјади минимум за добра наочара?
Немаат...

А оние на пазарче и шутка по 200 денари, во акцесорис продавнициве над 500, низ подобри парфимерии 700 па до авон илјадарче се едно исто шкарт наочара само цената зависи од местото кај што се продава.
Не е добро стаклото на наочара од 1000 денари колку и да лажат, таа е иста со онаа од 200.

Наочари квалитетни во оптикиве има. Имам едни такви за среќа и ги користам за на одмор и во ептен топли летни денови со максимум зрачење. Ама од пред неколку години се и не ми се допаѓа класичниот изглед.
Затоа си имам уште неколку пара во различни бои кои се супер за некоја минимум заштита а за супер изглед. Шкарт се ама повеќе си ги сакам :)
Не мислам дека сите имаат, ама тие што се по 200 подобро е да не ги носат, повеќе штета има отколку што нудат стварно заштита, таа пластика само повеќе привлекува сонце и го гори окото :toe:

Член од
21 март 2010
Мислења
16
Поени од реакции
12
Ray Bann si e Ray Bann ... Posebno onie dzandarskite modeli, nikad nema da izlezat od moda :))

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
последни шо ги земав ми се Смит италијански оргинал беа околу 100е и задоволен сум добра наочара немора да е реибан за да биде добра.Треба да гледате вас да ви одговара!

Kajgana Shop

На врв Bottom