Оценки без учење

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Vo osnovno ucev...vo sredno se iskurnaziv i kniga ne fakav...fakav nekoi vrski za na kraj godina za da ne odam na polaganje...inace ocenkite gi dobivav na sarm:) Fativ ednas jaki vrski...kaj profesorot po ONO vo vtora godina...mu vrzav samar ednas...vrskata da ne vi kazuvam do kaj stigna, samo za da ne padnam godina poradi nego...mal del od vetuvanjeto...mu rekoa deka ke go stavat direktor na skoloto ako ne me butne....:pos:

Сум фатил врски да ми поправат оценка, ама не за да ги имам сите петки или нешто слично, туку за да пројдам одличен наместо многу добар.. социологија и физика од 3ка на 4ка, а биологија фаќав врски за да ме испраша за 4ка да ми стави.. which she did, на 10ти јуни во 6:45 сабајле (=

У основно никој не учи според мое мислење, јас бев првенец па учев само пред тестови иначе постојано си одмарав... ама во средно се цркам од учење за 4, а не па за 5ка. А за оценки без учење, тоа ИСКЛУЧИВО ПРЕКУ ВРСКИ!!!

Sekogash se naoga nekoj koj shto ke dobiva ocenki bezz ucenje bez razlika dali preku vrski so negovite roditeli poznanici i slicno..ili pak ushte polosho na nevkusen nachin mislam deka ne mora da potenciram kako!:)

Оценки без учење-со врски....тоа е секојдневието во школите кај нас, особено во средно...

Toa so vrksi e ....
Losho!!! Ne mi trebaat takvi otcheni

Ми требаат оценки за да поминам одлична и за да иам поголеми шанси за запишуење. Знаењето пореално се мери на други начини.
Си верувам себеси и коа знам дека иам тројче а знам за 5, за да го средиме и другиот дел т.е. оценката фаќам врски.

Se nerviram ama obicno se obiduvam da se vozdrzam zasto ne mozam da napravam nesto za toa a i na krajot na kraistata oni ke imaat pokasno problemi koga nema da imaat ni vrski ni znaenje.

aj ko so mi falat dve ocenki za da bidam 5.00 so ne mi fatat moite nekoi vrski leleeeeeeeeeeee,ama debeli boga mi mi trebaat za da mi gi popraat:(

Mnogu mrazam ocenki bez ucenje toa mi e glupavo tie so gi do bivaat taka ocenkite gi racunam za nesposobni da naucat, a znam deka mozat da naucat ama gi mrzi i posle mama tato po prijateli i do kaj ke stignat tie luge:icon_ques:icon_ques:icon_ques

Лелеее многу ме нервираат тие шо цела година книга не фаќаат а после на крај сите 5-ки им се...Не е фер спрема другите шо цела година се мачат за да ги имаат сите 5-ки,а некои уживаат и пак истото....ама сега секој за себе...кога ке завршат факултет после,тие шо не учеле кога ке се вработат ако видат дека не ги бива за работата,нормално нема да ги трпат...или пак замислете некој доктор одиш на операција на слепо црево а зошо типот не си учел(завршил со помош на мама и тато)ке ти извади некој бубрег...:pos:

Mene mi trebaat 3 otceni za da pominam 5.00 .
Sto e najtragichno barem za 2 od tie predmeti znam deka znam mnogu poveke od nekoi sto imaat 5. Ama zivot...

JeCILaDy напиша:
Денес никој не го гледа знаењето, туку оценката. Сепак, за на факултет, пред се‘ ти требаат убави оценки, а знајме дека не можи сите да бидат со сите 5ки. Јас лично, немам фатено врска. Во 1ва година, средно, имав на крајот само една 4ка. Пробав да ургирам само преку класниот, ама пошто тој не знај ништо освен да дојди на работа и да си оди дома, си останав со една 4ка. И многу ми беше криво, зошто на сите да му попрат оценки, а јас да останам со една 4ка. А за оваа година, оценките ми се колку-толку во ред, на крајот ќе се стегнам да поправам :) :) али ако има проблем, ќе фаќам врски.

А кој беше пеерот што ти остаи една 4ка и кај учиш ако не е тајна?

Stvarno ne e fer...ja ucam cela godina poso mislam deka sekoj detal od obrazovanieto e vazen,znaci ako nekoj posvetuva vnimanie da me nauci mene nesto,najdobroto sto moze da go napravam e da go primam celoto ona sto saka da me nauci..cela godina ucam redovno,ocenkite mi se site 5ki od sekogas zatoa sto ne si gi stavam niv na prv plan!Taka sega na krajot koga veke nema novi lekcii i sl.koga ima samo isparasuvanje,ja si sedam vo klupa i nikoj od profesorite ne me zakaca!
Megutoa,nemozam a da ne se nerviram kogana krajot od 36 kolku sto sme vo klas,30 ke pominat so odlicen uspeh!E tpa stvarno me zivcira i me omaluvazuva...lugeto koi gi gledam sekoj den,koi cela godina ne kazale niso i ni malec ne se potrudile da naucat neso,sega na krajot pominuvaat odlicni!Najmno me nervira ona pazarenje so ocenki:mi treba 2 petki za odlicen uspeh,mi treba 4 petki za da bidam skroz odlicna..so imat vrska ocenkite so obrazovanieto be..TOA VI SE SAMO BROJKI, e koga ke izlezete od klupite i koga brojkite veke nema da se vazni togas ke sfatite deka celo vreme ste ziveale vo edna trka po neso so nema nikakva vrednost za vasata intelektualna kfalifikuvanost!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom