Во основно е многу полесно без книга поминавм со 4.60 , а во средното батеее многу е потешко и таму не фатиф книга поминав со 2,68 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Pomina vremeto na poklonetite oceni. Od septemvri 2008 startuva ocenuvanjeto na ucenicite na krajot na ucebnata godina preku nacionalni testovi koi ke gi podgotvuva oddelenieto za ocenuvanje pri ministerstvoto za obrazovanie. Dokolku ima otstapki za 2 oceni od dobienata ocena nastavnikot/profesorot se kaznuva so 10% namaluvanje na platata.јас учев цела година како идиот ќе почнам учте малце наочари да носам, а таа, вака така, од 1ови, 2ки и 3ки помина одлична со просек 4,50??? ама ајдеее
тетин хммммм....директор...хмм...не нема врска абе ајде што ти е.....
ти тупи си мозок со учење а некој на крај ќе помине подобар и од тебе (она не помина али некој друг да)![]()
тие тестови се жива глупост ниедна оценка до сега не ми е била поклонета ам сепак се плашам за овие тестовите бидејки се прашувам кој ке може да спрема 13-14 предмети и да знае се тоа е просто невозможно никој не е компјутер па да го запамти целиот матрјал пои 13 предмети само се прашувам уште што ке им текне на овие од министерство да можат ке смислат и да се држат часови на месечината:pos2::pos2:тешко нас ќе е ...незнам како ќе полагам сите 13 предметиии..па уште цела книга да се учит
леле мори мајко:nesvest:
Така треба. Одлична одлука.Pomina vremeto na poklonetite oceni. Od septemvri 2008 startuva ocenuvanjeto na ucenicite na krajot na ucebnata godina preku nacionalni testovi koi ke gi podgotvuva oddelenieto za ocenuvanje pri ministerstvoto za obrazovanie. Dokolku ima otstapki za 2 oceni od dobienata ocena nastavnikot/profesorot se kaznuva so 10% namaluvanje na platata.
Ееее 13 предмети...Што има везе, за цела година учиме малечки книги па уште се жалиме. Според мене програмата треба да се прошири, ова е премалце што учиме.тешко нас ќе е ...незнам како ќе полагам сите 13 предметиии..па уште цела книга да се учит
леле мори мајко:nesvest:
Ќе се види дали ти е заслужена оценката. :wink:тие тестови се жива глупост ниедна оценка до сега не ми е била поклонета ам сепак се плашам за овие тестовите бидејки се прашувам кој ке може да спрема 13-14 предмети и да знае се тоа е просто невозможно никој не е компјутер па да го запамти целиот матрјал пои 13 предмети само се прашувам уште што ке им текне на овие од министерство да можат ке смислат и да се држат часови на месечината:pos2::pos2:
Не зборам за мене де, општо си зборам... Сакаш да кажеш премногу е материјалот? :pos2:човече ти ако толку сакаш да учиш и ако ти е премалку матриајлот е тоагаш си стварно чудо од дете , а и од дека знаеш дека не е толку страшно т.е тешко кога се виде какви резлутати се доби од државната матура кога полагаа само неколку предмети а сега сите и затоа прво рипна па тогаш кажи оп а и ко ги положеш сите предмети да ми се пофалеш затој што чисто сумнам