Образование или малтретирање?

• Креатор на темата Креатор на темата Damhee
  • Време на започнување Време на започнување
Јас завршив Медицина средно, а искрено многу повеќе ми одат предмети како Историја, Географија и сл. не дека не ми оделе Анатомија и Физиологија, Биологија и.т.н. но сепак Историја и Географија најмногу сум ги сакал и во основно и во средно .......... иако во средно само до втора година овие мои сакани предмети, а потоа во 3та ги укинуваа и само стручни предмети .............. е сега Хемиите ми биле смрт искрено да кажам и максимум сум вадел 3ки по Хемииве ......... и тоа неколку типа на Хемии ......... обична Хемија, Аналитичка Хемија, Клиничка и.т.н. и.т.н. не ги ни памтам ............ инаку имавме два дена по 8 часа(45 мин.) обавезно секоја година, еден ден 7 часа, еден 6 часа и еден 5 часа ......... или пак 2х8/1х7/2х6 ! :vozbud:
Имавме и Математика и Физика(иако Медицина)до втора година, потоа 3та и 4та не ............ е сега математика успевав да извадам и 3че, ама физика од 2че неможев да мрднам погоре ! :ROFLMAO:
И покрај тоа шо сум слаб, многу слаб во математиката,физиката пак одбрав техничко и сега само како шо реков Историја одвај чекам да дојди часот. :D

Јас не знам каков е овој образовен систем каде што во општествен смер има биологија,хемија,физика и математика и плус во 4та само математика.Ајде прва и втора сите тоа да али веќе има тука смерови.Се знае дека 99% од тие што се на општествен смер нема да продолжат со природни науки туку на општествени.Искрено во трета најзамарантски се тие предмети и највеќе време мораше да се посветува на тоа.Подобро да стаат 5-6 општесвени него ли тие предмети.Сосема непотребно е да се има биологија,физика,хемија и математика во општествен смер.

Ееее деца, деца, не сте виделе вие како изгледа малтретирање...

Јас не знам каков е овој образовен систем каде што во општествен смер има биологија,хемија,физика и математика и плус во 4та само математика.Ајде прва и втора сите тоа да али веќе има тука смерови.Се знае дека 99% од тие што се на општествен смер нема да продолжат со природни науки туку на општествени.Искрено во трета најзамарантски се тие предмети и највеќе време мораше да се посветува на тоа.Подобро да стаат 5-6 општесвени него ли тие предмети.Сосема непотребно е да се има биологија,физика,хемија и математика во општествен смер.
Епа гимназија си, имаш право-економско во Борис, таму до втора се учи математика. Во гимназија материјалот е распространет и македонски и математика како предмети се задолжителни до 4та.

Епа што се правите фраери со Корчагин, Орце и останати гимназии. Можете фино лепо стручно да си дојдете, ама вие кога сте запнале гимназија... ;)
--- надополнето: 2 октомври 2012 во 18:42 ---
Епа тебе неможат ама мене можат, така да:oops:.. едвај чекам во трета година кога ќе одиме во шпанија или фрација да избегам таму и илегално да живеам и работам муахахах! :vozbud:
Шпанија и Франција само тебе те чекаат да им работиш и тоа пази илегално :pos:

Епа зошто тогаш има делење во смерови кога само 2 различни предмети изучуваат математичко и општествено.9-10 се исти и само 2 различни.Ајде прва и втора да,сите се исто ама после сосема е непотребно да се има природни научки во општествен смер.Чим сум отишол во општествен смер значи повеќе ми лежат општествени науки,што има уште да ги учам тие 5 предмети и тоа секад сите заглавуваат со тие и повеќе време мора да се посвети на нив него ли на општествените.Убаво е потенцирано кога се бира смерови има и запишано кој смер за кој факултет е.

не сте виделе вие мачење, од 8 до полноќ у школо да дремете, некад и да преспивате...

не сте виделе вие мачење, од 8 до полноќ у школо да дремете, некад и да преспивате...
Абе не е ништо тоа, јас во школо живеев некое време, т.е. школото живееше во мене, па школото ми беше живот а животот школо.

Епа што се правите фраери со Корчагин, Орце и останати гимназии. Можете фино лепо стручно да си дојдете, ама вие кога сте запнале гимназија... ;)
--- надополнето: 2 октомври 2012 во 18:42 ---

Шпанија и Франција само тебе те чекаат да им работиш и тоа пази илегално :pos:
Абе до тогаш ке си најдам некој на чет рулет и таман ке се запознаеме и таму ќе живеам! Ако не, здравје, ке паднам наземја и демек амнезија имам се сеќавам само на англиски јазик да зборувам и на некои flash back's од детството, и ќе ми помогнат таму во некое социјално, и пашапорт ќе ми извадат и државјанство... освен ако не ме пронајдат(што има повеќе веројатност)...па it will be worth a try!:cuc:

Абе до тогаш ке си најдам некој на чет рулет и таман ке се запознаеме и таму ќе живеам! Ако не, здравје, ке паднам наземја и демек амнезија имам се сеќавам само на англиски јазик да зборувам и на некои flash back's од детството, и ќе ми помогнат таму во некое социјално, и пашапорт ќе ми извадат и државјанство... освен ако не ме пронајдат(што има повеќе веројатност)...па it will be worth a try!:cuc:

Море ако те пронајдат твоите има да бидеш како модра слива ............ ќе те фатат за уши и ќе те довлечкаат назад во Македонија .......... за да учиш секако ! :vozbud::ROFLMAO:

И шо ако се има по 6-7 часа ?
Има некое фајде од тоа ?
НЕ !!
Како идат генерациите се поглупави и поглупави се...
Проблемот (барем според мене) денес е што денес интернетот не се користи за да се информираш и за да стекнуваш нови знаења, туку само фејсбук па фејсбук. Не викам ја дека треба сеа сите да се изолираме од светот, да немаме контакти со никој и да земеме да ја проучиваме википедија, ама таквото безделничење само лошо делува.

Море ако те пронајдат твоите има да бидеш како модра слива ............ ќе те фатат за уши и ќе те довлечкаат назад во Македонија .......... за да учиш секако ! :vozbud::ROFLMAO:
Не дека тоа не ми го прават во моментов! -_-
Oh+Gods...+I+think+I+hate+my+life+now...+What+_77b21b30643af49082b660bbb43fca1a.gif

I hate my lifee!
tumblr_mb97hr46Ql1rbqd7uo6_500.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom