Рудници и
ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Хемија и Физика задолжителни во средно економско.Не верувам дека некој од целата генерација отиде на ПМФ - (Био)Хемија или нешто со физика.Најмногу отидоа на Економски, па на Правен, помалку на Туризам, Осигурување и нешто ситно на Педагошки и Технички.Поточно ниту еден не отиде на ПМФ.Мене најинтересни ми се оние, кои викаат дека „ху“ предмет не им е потребен. Па тебе ако не ти е потребен и ако си се одлучил после средна да продаваш пиперки на пазар, некој друг планира и факс да учи и можеби му е потребен тој предмет. Нема непотребни предмети.
Општо на темава или до авторот на истата...
Од една страна, интересно е дека и ние вака сме викале во средно (можда не за игри и фејсбук глупости), ама ни било наводно досадно од тогашна перспектива.Реално не.Уште 2 пати би одел средно, како не ми текна да паднам некоја година

Или вака:
^ ^ ^ ^Сега барем имаат компјутер пред нив си играат на часовите, носат телефони со wifi и на FB објават што час имаат. И цел ден да седат нема да им е досадно исто како дома да се.
А јас во мое време само гледав во кошињата од училницата, низ прозор некои птици или на Nokia 3310 во саатот гледав колку бавно минуваат тие 45 мин, а 7 часови ми беа вечност.![]()
Змијата на Нокиа 3310