Обложување на нет

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Парите што стигаат од нетелер/скрил стигаат на твојата сметка/дебитна картичка така да банката мора да ги означи на кој основ се добиени..

Не сум 100% сигурен само така слушнав па затоа и јас си прашувам :)

Значи, пак ке ти повторам, те сметам за поинтелиген член, па ке се замарам да ти објаснам, знам дека ке сфатиш.
Нетелер и Скрил се слични, ама не се исти.

Со Нетелер, можеш да имаш 500Е на сметката, и можеш на било кој банкомат да ги извадиш парите, во било која држава во светот. Кога примаш пари via Нетелер, не иде преку твојата дебитна/трансакциска сметка.

Прост пример Скрил vs Нетелер.

Со Скрил, ставаш пари на Македонска трансакциска, ги аплоадираш на Скрил притоа одбирајки дека ке се коцкаш со нив, префрлаш на bet365, добијаш со кладењето,префрлаш назад на Скрил, па од Скрил ги праќаш назад на трансакциска.

Со Нетелер, ставаш пари на Македонска трансакциска, ги аплоадираш на Нетелер кој не те прашува што ке правиш со нив, префрлаш на Bet365, играш, добиваш, префрлаш назад на Нетелер.
Е сега, идеш со Мастер Кардот од Нетелер, и на било кој банкомат можеш да си ги земеш парите.
Со Нетелер не ги праќаш парите на трансакциска, туку директно ги влечеш од таа, да ја наречеме интернет банка.

Ако до толку ти е страв од УЈП, цепај до Прешево, Врање, ја кај е, истерај еден ручек, и извади си ги парите во Србија.
Ке ти се фатат за Стојко.

Поскапо е со Нетелер, зимаат по 3-4 Е за секоја трансакција, ама гледам дека начинов на вадење пари доживува кулуминација од како почнаа да јадат гомна дека и за хонорариве ке зимаат 35%, зашто имам еден куп другари што работат на 0desk и примаа пари на трансакциски ...

Ја сум отворил Нетелер 2011-та, ама тотално сум изумил. Пред некој ден пробав да отворам акаунт, па ми кажаа дека мејлот е веќе зафатен.

@vidooq Дaвaaт и скрил мaстеркaрд сaмo штo ти требa ЕУ пaсoш или дa нaпрaиш трaнсфер oд 3000 еврa(зa сумaвa прoверете не ме фaќaјте зa збoр) вo еден месец.

@vidooq Дaвaaт и скрил мaстеркaрд сaмo штo ти требa ЕУ пaсoш или дa нaпрaиш трaнсфер oд 3000 еврa(зa сумaвa прoверете не ме фaќaјте зa збoр) вo еден месец.

Со скрил месец и пол се убедував да ми го верифицираат акаунтот, ми пратија нивна форма на документ кој требаше да ми го потпише банката, нормално, овие не ни сакаа да чујат да потпишат такво нешто. Едвај некако овие у НЛБ ги намолив да ми дадат нешто налик тоа што тие го бараат, па со корисничка поддршка, па на телефон. Перипетии.
Нетелер го верификував за 15 минути.

Плус и многу поедноставни се процедурите за плаќање, upload funds, трансфери и ресто.

Знаеш, плаќаш 10Е и мирна глава.

@vidooq готово јасно ми е сега, сосема заборавив јас дека можеш и пластична картичка од таму да извадиш па со таа да вадиш пари.
Имам инаку одамна нетелер, само треба до банка да отидам да земам извештај за тоа кодот што треба да го внесеш за да ти го тргнат лимитот.

Јас ставив пари преку Нетелер,е сеа дали е морално да си нарачам картичка нивна или можам да си повлечам пари со моја?

од толку должење муабетов овде осеќам за брзо ќе го средат и ова од Владата,па да трчаш во странство и да правиш трошоци..............

Јас ставив пари преку Нетелер,е сеа дали е морално да си нарачам картичка нивна или можам да си повлечам пари со моја?

Мораш со нивна т.е таа која ти ја нудат, кога ќе се зачлениш. Ако не си прифатил тогаш, тогаш во менито од лева страна имаш опција, чинам мастер Неттелер или така некако и си бичиш. :D

Вчера стаив пари на Нетелер денес сакам пак ама вика вака:

Your transaction was declined.
Retrying this deposit can increase the likelihood of a successful transaction.

Reasons that your card deposit may have been declined include:

1. The card details or secure code were entered incorrectly. Ensure that all card details are correct and try again.
  2. Transaction amount has exceeded your limits. Change your requested deposit amount and try again.
  3. Your bank has blocked this card. Contact your bank for assistance or deposit with a different card.

Што на куров му е сеа?

После неколку неуспешни обиди да префрлам пари ми се јавија овие од Тутунска да ме прашаат дали јас со парите сум пробал да се коцкам :pos:

Можно е да ме имаат блокирано зошто неможам да направам трансакција?

Последно уредено:
Ja sega napraviv transakcija direkno od bet365 na mojata debitna karticka... pa ke vi javam ako stignat parite i za kolku vreme...

Ja sega napraviv transakcija direkno od bet365 na mojata debitna karticka... pa ke vi javam ako stignat parite i za kolku vreme...

Паметно. Од Бет365 дирктно на картичка. Барем нацртај си мета на газот за УЈП никако да не може да те промаши.

Паметно. Од Бет365 дирктно на картичка. Барем нацртај си мета на газот за УЈП никако да не може да те промаши.
Некој запознаен е кои се казнити ако те фатат ??
Многу луѓе така префрлуваат пари-дирекно, исто и јас така правев некое време, моментално не играм онлајн.

Некој запознаен е кои се казнити ако те фатат ??
Многу луѓе така префрлуваат пари-дирекно, исто и јас така правев некое време, моментално не играм онлајн.
Казна 10% на секоја сума што си ја повлекол.
Друго нема што да има, да ти доваѓаат инспектори дома....

Па и не е толку страшно ако е само ова, секако на овие нашиве кладилници даваме 10%.

Mислам дека се смета како кривично дело ама не сум сигурен. А ако се смета, си наебал ако те фатат :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom