- Член од
- 14 април 2012
- Мислења
- 33.478
- Поени од реакции
- 69.619
Парите што стигаат од нетелер/скрил стигаат на твојата сметка/дебитна картичка така да банката мора да ги означи на кој основ се добиени..
Не сум 100% сигурен само така слушнав па затоа и јас си прашувам![]()
Значи, пак ке ти повторам, те сметам за поинтелиген член, па ке се замарам да ти објаснам, знам дека ке сфатиш.
Нетелер и Скрил се слични, ама не се исти.
Со Нетелер, можеш да имаш 500Е на сметката, и можеш на било кој банкомат да ги извадиш парите, во било која држава во светот. Кога примаш пари via Нетелер, не иде преку твојата дебитна/трансакциска сметка.
Прост пример Скрил vs Нетелер.
Со Скрил, ставаш пари на Македонска трансакциска, ги аплоадираш на Скрил притоа одбирајки дека ке се коцкаш со нив, префрлаш на bet365, добијаш со кладењето,префрлаш назад на Скрил, па од Скрил ги праќаш назад на трансакциска.
Со Нетелер, ставаш пари на Македонска трансакциска, ги аплоадираш на Нетелер кој не те прашува што ке правиш со нив, префрлаш на Bet365, играш, добиваш, префрлаш назад на Нетелер.
Е сега, идеш со Мастер Кардот од Нетелер, и на било кој банкомат можеш да си ги земеш парите.
Со Нетелер не ги праќаш парите на трансакциска, туку директно ги влечеш од таа, да ја наречеме интернет банка.
Ако до толку ти е страв од УЈП, цепај до Прешево, Врање, ја кај е, истерај еден ручек, и извади си ги парите во Србија.
Ке ти се фатат за Стојко.
Поскапо е со Нетелер, зимаат по 3-4 Е за секоја трансакција, ама гледам дека начинов на вадење пари доживува кулуминација од како почнаа да јадат гомна дека и за хонорариве ке зимаат 35%, зашто имам еден куп другари што работат на 0desk и примаа пари на трансакциски ...
Ја сум отворил Нетелер 2011-та, ама тотално сум изумил. Пред некој ден пробав да отворам акаунт, па ми кажаа дека мејлот е веќе зафатен.