Обезбедување на Лупус „во самоодбрана“

• Креатор на темата Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување Време на започнување
Мене вака ми се деси, и го опцув обезбедувањето и дома си заминав

Да молам некој деген-чувар за влез,внатре да испијам 10 тина пијачки,тогаш мора да сум станал поголем деген од него.

Еден тежок селак беше,ни имавме закажано маса,а овој вика демек немам 18 години,а унатре сите беа под 18 години.Му викнавме полиција,и сите по дома.

п.с Инаку од Кавадарци сум.

Кога би бил на место на тепаните не би поднесувал пријава,на дегенов би му барал на насамо да се тепаме.Дегениве и ги начекаа дечкиве пијани и неспремни па удри.

Ги прочитав сите постови и извинете сите(освен ретки исклучоци) ама малку се срамам што сум Македонец...Па на 10 страни неколкумина се трудат да ни објаснат дека дечките биле напорни,па биле пијани,па гњавеле па незнам што...Од друга страна пак се јавуваат неколкумина и викаат:Кој?Лупус ?? Ах бе тие на Урко се па тој роднина со овој пријател со оној ???како Груевски или Мијалков демек ги штитат и вратарите по мизерните дискотеки во државава!!!Луѓе да не бидиме смешни ситуацијата е јасна ! т.е Оние два три дебили неспособни кои само можат да ни ја отвараат вратата и ништо повеќе треба да добијат две до три години во Идризово за да си се смират малку и плус оштета за дечките...А од ко ќе излезат треба улицата да му пресуди т.е. Десет другари да му ги искршат кантите што ги носат на телото полно само со гомна и стероиди....
БАГРО НЕСПОСОБНА НЕ ГО ТЕРОРИЗИРАЈ НОРМАЛНИОТ ЧОВЕК

Кога би бил на место на тепаните не би поднесувал пријава,на дегенов би му барал на насамо да се тепаме.Дегениве и ги начекаа дечкиве пијани и неспремни па удри.
Така ќе испаднеш три пати поголем деген од нив. Чим ти каже нема да влезеш одјеби го и оди се, не вреди да се расправаш со неписмен и необразован човек, а не па да се тепам со него, тоа е спуштање на 10 нивоа подоле од него.

заради вакви дебилни обезбедувања осеќам некој ден од некоја дискотека или клуб единствено нешто што ќе остане парчиња месо од невини луѓе и остатоци од динамит и миризбата од пареата на некој исфрустриран дечко кој решил да привлече "внимание". Има секакви луѓе, се додека не се случи некој таков инцидент обезбедувањето ќе си игра со чувствата на луѓето. повеќето од Дечките што чекаат пред дискотека имаат алкохол во крвта, уште да бидат пред девојчиња тука настапува машкото его и разумот тотално се губи. Затоа треба да имаме посебно истренирани вратари кои се психолошки стабилни и имаат трошка здрав разум што прават.

А што очекувавте вие од обезбедувањето во Скопските квази Клубови?

Прво нокниот живот во скопје е сведен на мизерија, цените се отидени во ку*ац. Лугето кој се одговорни да нема проблеми си ги тепаат гостите, во клуб кој собира 200 луге има 600 , нема делови за пушачи и најголема фрекфенција има мегу вратите (значи ке ти требаат челични нерви да влезеш и да излезеш за едно цигаро) ,,,, и што уште не.

Сум имал можност да идам по други места надвор во државава каде што организацијата е пар екселанс. Вратари соодветно облечени , културни, со црвени ленти пред врата да се дојде до турканици. И што е најбитно има закон кој дозволува максимум 50 луге повеке од дозволеното во една дискотека. За разлика од тука ,, таму главната атракција е на подиумот каде што има многу добра атмосфеа, потоа Rest Room каде што можеш да си испиеш една пијачка на раат да смириш душа. А кај нас!?!? ВИПОВИ , Сепариња, и што уште не... Глупости.

Ако сакате да смените од ова мизерниов нокен живот во Скопјево би ви ја препорачал Струмица (селект), дефинитивно имаат подобра организација него ли кој било локал во нашава метропола.

Така ќе испаднеш три пати поголем деген од нив. Чим ти каже нема да влезеш одјеби го и оди се, не вреди да се расправаш со неписмен и необразован човек, а не па да се тепам со него, тоа е спуштање на 10 нивоа подоле од него.
Така е ама мора да се најде некој да се спушти 10 нивоа подоле да го искрши од ќотек да му даде до знаење дека не е најсилен.Ако одиш законски законот ќе му даде блага казна или никаква исто и ако си отидеш без збор и така тој уште посилен ќе си продолжи со истото темпо

Таруно тоа му иде као, пазете копиљаци не се курчете другпат пред балет оти вас истото ве чека...
Абе и брат ми си работи по некад у Лупус до сега никад нема удрено некој без да му се нафрли, јас сум била сведок коа дојдоа едно 12 души албанци да го тепаат и него и колегата затоа што не ги пуштил да влезат, арно ама и тие што беа гостите во кафичот рипнаа да ги одбранат вратарите иако немаше потреба, ги решија со два истрела во возудух и викнаа полиција бидејќи ете таков си е со крстот на чело, дај боже никад ништо лошо да не му се случи.

Болдот ме испровоцира да ти реплицирам.

Прво тоа закана може да помине само кај тие луѓе што никогаш не би се осмелиле да удрат вратар. Ако они продолжат вака да тепат гости, има некој ден да удрат погрешен човек, па после ќе видиме дали ќе има видео снимки од Балет како демек не се курчете.

Освен тоа, брат ти со неговиот колега, што не се пресметале со тие 12 Албанци, ако имале муда пред тоа да не ги пуштат внатре. Тоа е кукавички чин, значи дека не се работи за глупи вратари кои не знаат да размислуват, и без мозок туку напротив они биле паметни дечки, подобро ќе си повикаме полиција, а кога ќе не замарат детишта од по 17-18 години(пијани) одма илупај ги, дај им ќутек, и после тоа стај си видео во интернет, за да не си играт со нас, пошто многу сме јаки. Тоа се нашите вратари, кога им се може се курчат а кога ќе им се соберат 5-6 албанци, македонци, роми, одма ко пички ќе бегат, не се ни приближуват, и ќе си повикат полиција.

Многу опасни овие...
http://www.mvr.gov.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=10785&mid=1367&tabId=358&tabindex=0

1. М.В.(1967) од Скопје. Приведен од клуб Балет за сторен прекршок од Законот за оружје. Притоа од него е одземен еден пиштол марка ЦЗ-99 компактЦ, кал. 9мм., празен оквир за пиштол, дозвола за носење и десет куршуми кал.9мм.
  2. К.Д.(1982) од Скопје. Приведен од клуб Балет за утврдување на идентитет и прекршок по Законот за обезбедување на имот и лица.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom