Обезбедување на Лупус „во самоодбрана“

• Креатор на темата Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување Време на започнување
Значи Балет е многу ОК место, ама и јас лично сум изнервирана од тие малоумните вратари, т.е еден има еден од такт ме вади, да дае господ тоа у панталона шо му е цел живот по Њутнов закон за гравитација да му се раководи.

1.Вратарите од Балет се прости.
2.Овие што сакаа да влезат од клипов се исто прости.

Значи 5 пати им кажаа не може! Очигледно беа и поднапиени и накурчени. Такви сцени сум гледал сто пати, ќе ги пуштиш внатре и после на пола клуб ќе му преседне искачањето. Буткање, пуштање на девојки со сила и тн.

Иначе тие што сега мислат дека Балет е добро место, се кладам дека не биле во стариот "Балет" кој всушност се викаше Флок, и беше на друга локација, е тоа беше добро место не ова сега....

Ова е поексплицитно затоа предупредувам :-) Вратари во Русија тепаат гости без никаква причина! Морони, се надевам дека некој им вратил другиот ден.
http://www.liveleak.com/view?i=95a_1202598875

Еве како тоа се решава во Германија и тоа од страна на избацивач професионалец кој воедно е и шампион во кикбокс:

Хахаха колку ми беше смешен на крајот. Еве ова ти се вика професионалец. Секоја чест.

И покрај тоа што повеќе пати ги враќаат назад, децава со сиот памет си ставаат рака (а богами и нос) во оган. Кога гледаш дека не те пушта, повлечи се, нема да цркнеш ако не влезеш у ќумезот "Балет".
Од кривична гледна точка- лошо е што видеото нема звук, па така да не можеме да бидеме сигурни што двете групи меѓу себе си префрлале. Секако, може да имало закани од децата кон обезбедувањето и заради тоа да јаде бокс и нокаут.
Можеби овие ништо не им рекле и овој ради хоби го акнал од земја. Се бидува. Без да сме сигурни лошо е да нагаѓаме.

И покрај тоа што повеќе пати ги враќаат назад, децава со сиот памет си ставаат рака (а богами и нос) во оган. Кога гледаш дека не те пушта, повлечи се, нема да цркнеш ако не влезеш у ќумезот "Балет".
Од кривична гледна точка- лошо е што видеото нема звук, па така да не можеме да бидеме сигурни што двете групи меѓу себе си префрлале. Секако, може да имало закани од децата кон обезбедувањето и заради тоа да јаде бокс и нокаут.
Можеби овие ништо не им рекле и овој ради хоби го акнал од земја. Се бидува. Без да сме сигурни лошо е да нагаѓаме.
Без оглед на се, од кривично правна гледна точка, ова е напад. Обезбедувачот прв нападна. ЈБГ, он е крив :)

Така е ама мора да се најде некој да се спушти 10 нивоа подоле да го искрши од ќотек да му даде до знаење дека не е најсилен.Ако одиш законски законот ќе му даде блага казна или никаква исто и ако си отидеш без збор и така тој уште посилен ќе си продолжи со истото темпо
Види најтрагично е што и ја и ти сме у право, ама мислам дека едини начин е да им викнеш полиција у моментот ама не знам ни тоа колку ќе помогне. Затоа боље човек да си отиде ако не го пуштат затоа што како викаат, попаметниот попушта. Е сега зависи од човекот, си има некои луѓе што се слаби на нерви а и не допуштаат некој да им се курчи па преминуваат на фајт. Ја лично не сум таков и избегавам дуели со дебили како што се обезбедувањево.

Вратариве се идиоти ама не се од лупус а овие другиве се уште поголеми идиоти што се фураат на тоа дека се некои фаци па може да влезат кај сакаат така да....кога ќе се соберат идиоти на куп мора да избие некој курцшлус(y)

А сигурно има некој закон или нешто,каде може да удри,доколку му досагаат или нешто такво ишминкано.Неможе да има толкава дупка во законот,да може да те замара и да ти збори 2 саата,а ти да мора да го слушаш...а можда и има :)

Самиот сомнеж дали постои таков закон е глупав! како може да постои закон кој дозволува на одредено лице физички да повреди друго лице затоа што замарал, во случајов се обидувал да влезе во угостителски објект!? .........овластено лице од МВР од „најелитните“ единици не смее да тепа цивили кога е на должност, па макар овие и пред него на глава стоеле за да го провоцираат, (се додека не прекршат одреден закон) не па ли некој кој работи во агенција за обезбедување да тепа цивили....така е правилно, така би требало да биде. А во конкретниов случај обезбедувањето е виновно по секоја точка, не знам што се обидуваш да издејствуваш тука, или немаш поим од закони и права?

Насилството е присутно кај искомплексираните имбецили со ниско ниво на образование и интелигенција, вакви примери има насекаде низ светот, кај нас е изразено кај најмногу алкохоличарите, идиотите од село и периферија турбофолк хероите, и разноразни штетници без лекарско уверение....
Во денешно време може да се најде секаква сатисфакција која ке ја замени онаа на викенд излегување во дискотека, јас по би отишол на кино во сабота, наместо на места каде се собират сите штетници, пијаници, маалски фраери, испотени мишки, смрдливи пички, друштвото од Припор.....

Болдот ме испровоцира да ти реплицирам.

Прво тоа закана може да помине само кај тие луѓе што никогаш не би се осмелиле да удрат вратар. Ако они продолжат вака да тепат гости, има некој ден да удрат погрешен човек, па после ќе видиме дали ќе има видео снимки од Балет како демек не се курчете.

Освен тоа, брат ти со неговиот колега, што не се пресметале со тие 12 Албанци, ако имале муда пред тоа да не ги пуштат внатре. Тоа е кукавички чин, значи дека не се работи за глупи вратари кои не знаат да размислуват, и без мозок туку напротив они биле паметни дечки, подобро ќе си повикаме полиција, а кога ќе не замарат детишта од по 17-18 години(пијани) одма илупај ги, дај им ќутек, и после тоа стај си видео во интернет, за да не си играт со нас, пошто многу сме јаки. Тоа се нашите вратари, кога им се може се курчат а кога ќе им се соберат 5-6 албанци, македонци, роми, одма ко пички ќе бегат, не се ни приближуват, и ќе си повикат полиција.

Изгледа не си ми го прочитал постот ко што треба, брат ми до сега дете нема удрено за него е тоа понижување да се чатали со помали од него и послаби... А тоа дека немале гз мало морген, можеш да се распрашаш за случката, си изеле доста добар ќотек дел од тие разгневени момци кои што не биле пуштени внатре, е сега кој сакаш да си па и
Чак Норис, 12 наспроти 2- ца не е исто, затоа извадил оружје и испукал, не дека немало да ги средат туку после тоа пак они ке си го изеделе подебелиот стап и од полицијата, значи законски, кога се собира група насилници се вика полиција за да исходот на жртви е помал, некои од тие истите немајќи од после муда да се пресметаат со брат ми му ја изгребале колата демек да му вратат, што не се качил горе да се пресмета со него...? и јас исто ќе кажам пички, кога одат како чопор се најјаки нека оди сам некој од нив да го видам колку му држи гзот.

Ова е поексплицитно затоа предупредувам :) Вратари во Русија тепаат гости без никаква причина! Морони, се надевам дека некој им вратил другиот ден.
http://www.liveleak.com/view?i=95a_1202598875

Го знам ова видео, инаку овие што тепаат се неонацисти, а едниот од оваа група поради вакво курчење, сега е три метри под земја. Дали некој го избодел или го наполнил со олово незнам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom