Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ако се оствари тогаш ќе го грмнат џорџ буш... обама ја презема функцијата од јануари... :helou:Не е за заебанција,некој предвидел атентат на претседател на голема и силна држава во ноември оваа година.
Па ќе видиме дали пророштвата ќе се остварат и Обама ќе биде ,,грмнат,,
ако се оствари тогаш ќе го грмнат џорџ буш... обама ја презема функцијата од јануари... :helou:
Па тоа е поентата, што треба да се надминат расните и етничките дискриминации и да се запазат вредностите на човекот, или во случајов, идеологијата што ја застапува.Dali toa znaci ke ti bide milo da imas i Pretsedatel na Makedonija Albanec Turcin ili Grkoman???
Aj odi prosetaj po forumot za Srgjan Kerim malku da gi procitas mislenjata na nekoi tvoi sogragjani...ke ti stane jasno.
A jas samo ke se nadevam deka site eden den mozat da bidat tolku liberalni kako tebe.
Mozebi nekoj den i ke stanes od svoeto mesto vo avtobus za da napravis mesto da sedne nekoja zabulena albanka vo mantil...
Zivi bili pa videli...do kade ke dotera ovaa tolerancija...:pos2:
Ама и да се кандидира албанец за претседател во нашава земја, ако ми се свиѓа политиката што ја спроведува, пре би гласала за него отколку за македонец со политика слична на републиканската.
Мислиш ли Републиканската Мафија?:smir:
Aj cestito...
Se prevrtuva svetot... Rob da stane robovladetel...
Па не може да биде полошо од најлошото. Сега сме во најлошото, па не верувам дека може да стане уште полошо, така да исто ни се фака.гледај и промени на полошо за Македонија.сеуште се радуваш?
Ај не заеебаај овој е црнец шпиртосан ко да има АИДС......недај Боже...мора да е сепак некоја еврејска дубара...фактурата следи бргу после март 2009
![]()
Мене ми е мило што Обама е избран.
Не за друго, настрана тоа што ги поддржува грците и настрана политиката што ја спроведува (која не му ја владеам добро и не ме ни интересира искрено); туку ради фактот што е црнец.
Не дека нешто ќе се смени во светот или во САД после изборов, ама ова значи дека барем некои работи се надминати.![]()
Па тоа е поентата, што треба да се надминат расните и етничките дискриминации и да се запазат вредностите на човекот, или во случајов, идеологијата што ја застапува.
Се работи за избор помеѓу демократ и републиканец, не помеѓу црнец и белец. Ако мене ми се допаѓа демократскиот концепт, не треба да ми значи каков е неговиот претставник по боја на кожа. :wink:
Споредбата со црнец во Америка и Албанец во Македонија не е баш иста. Ама и да се кандидира Албанец за претседател во нашава земја, ако ми се свиѓа политиката што ја спроведува, пре би гласала за него отколку за македонец со политика слична на републиканската.
Ја ова зборам повеќе од човечен аспект, отколку од политички... Ама во секој случај, ова е некоја утопија... Знам дека работите во реалноста стојат поинаку, без оглед на тоа што мене не ми се свиѓаат такви какви што се.![]()
Во суштина, да, се покажа со ова дека на луѓето пред се им е потребна стабилност и им е преку глава од војни (кои Обама НЕМА да ги прекине). Од каде знаеш каков ќе излезе? Може триста глупости да направи со оглед на тоа дека е на чело на една од најмоќните земји на светот и можеби ќе има голем негативен ефект и лошо владеење. Дали тоа значи дека имало напредок?Пред 100 години беа робови, пред 50 не смееја да седнат напред во автобус, сега е избран црн претседател. Тоа мора нешто да значи; напредок некој.
Па тоа е поентата, што треба да се надминат расните и етничките дискриминации и да се запазат вредностите на човекот, или во случајов, идеологијата што ја застапува.
Се работи за избор помеѓу демократ и републиканец, не помеѓу црнец и белец. Ако мене ми се допаѓа демократскиот концепт, не треба да ми значи каков е неговиот претставник по боја на кожа. :wink:
Споредбата со црнец во Америка и Албанец во Македонија не е баш иста. Ама и да се кандидира албанец за претседател во нашава земја, ако ми се свиѓа политиката што ја спроведува, пре би гласала за него отколку за македонец со политика слична на републиканската.
Ја ова зборам повеќе од човечен аспект, отколку од политички... Ама во секој случај, ова е некоја утопија... Знам дека работите во реалноста стојат поинаку, без оглед на тоа што мене не ми се свиѓаат такви какви што се.![]()