Обама избран за претседател

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување
Не е за заебанција,некој предвидел атентат на претседател на голема и силна држава во ноември оваа година.

Па ќе видиме дали пророштвата ќе се остварат и Обама ќе биде ,,грмнат,,

Не е за заебанција,некој предвидел атентат на претседател на голема и силна држава во ноември оваа година.

Па ќе видиме дали пророштвата ќе се остварат и Обама ќе биде ,,грмнат,,
ако се оствари тогаш ќе го грмнат џорџ буш... обама ја презема функцијата од јануари... :helou:

Dali toa znaci ke ti bide milo da imas i Pretsedatel na Makedonija Albanec Turcin ili Grkoman???
Aj odi prosetaj po forumot za Srgjan Kerim malku da gi procitas mislenjata na nekoi tvoi sogragjani...ke ti stane jasno.

A jas samo ke se nadevam deka site eden den mozat da bidat tolku liberalni kako tebe.

Mozebi nekoj den i ke stanes od svoeto mesto vo avtobus za da napravis mesto da sedne nekoja zabulena albanka vo mantil...
Zivi bili pa videli...do kade ke dotera ovaa tolerancija...:pos2:
Па тоа е поентата, што треба да се надминат расните и етничките дискриминации и да се запазат вредностите на човекот, или во случајов, идеологијата што ја застапува.

Се работи за избор помеѓу демократ и републиканец, не помеѓу црнец и белец. Ако мене ми се допаѓа демократскиот концепт, не треба да ми значи каков е неговиот претставник по боја на кожа. :wink:

Споредбата со црнец во Америка и Албанец во Македонија не е баш иста. Ама и да се кандидира албанец за претседател во нашава земја, ако ми се свиѓа политиката што ја спроведува, пре би гласала за него отколку за македонец со политика слична на републиканската.

Ја ова зборам повеќе од човечен аспект, отколку од политички... Ама во секој случај, ова е некоја утопија... Знам дека работите во реалноста стојат поинаку, без оглед на тоа што мене не ми се свиѓаат такви какви што се. :)

Ама и да се кандидира албанец за претседател во нашава земја, ако ми се свиѓа политиката што ја спроведува, пре би гласала за него отколку за македонец со политика слична на републиканската.

:nesvest::nenene:

Aj cestito...

Se prevrtuva svetot... Rob da stane robovladetel...

Е, таман.

’’Роб’’ кој ги носи во себе сеќавањата на неговите претци, сеќавања на сите угнетувања. Белецот клекна пред него изморен, го наваса совеста.
Живееме во време кое историјата ќе го запамти како пресвртница која ќе донесе нешто сосема ново.
Можеби и не е лошо што ние сме сепак само...публика.

гледај и промени на полошо за Македонија.сеуште се радуваш?
Па не може да биде полошо од најлошото. Сега сме во најлошото, па не верувам дека може да стане уште полошо, така да исто ни се фака.

Ми се свиѓа каква е политиката во Америка, не се препуцуаа многу опозицијата и позицијата туку МекКејн фино лепо му честита и им рече на своите гласачи да го подржат Обама бидејќи така е најдобро за државата :smir: , а пак кј нас ќе се утепаа после гласања одвај да честита некој на некого :uvo: само збора кој колку гласа украл кј украл како украл и сл ... :nesvest:

п.с колку беше ташна сликата кога еден постар црн човек во публиката плаќеше кога Обама се обрачаше на нив и кажа дека победил, кузнае низ што преживел тој човек и колку го чекал овја момент црнец да биде прецедател на Америка :smir:

Иако поддршката шо за цело време ја уживаше Обама мислев дека на денот на гласањето ќе го изгласаат Меккејн, пошо нели е белец. Ама решиле Американциве да докажат дека не се више расисти... мај ес не се сеа ККК имаат итен состанок:pos2::kafe:.

А, да и Лук Бесон во својот филм Петиот Елемент , сите го прогласивме за саркастичен кога претседател на светот беше црнец.
А филмот беше научна-фантастика. Којзнае, може и ко во Брус Олмајти на крај Господ ќе испадне црнец:pos2::pos2:

Ај не заеебаај овој е црнец шпиртосан ко да има АИДС......недај Боже... :) мора да е сепак некоја еврејска дубара...фактурата следи бргу после март 2009 :)

Мене ми е мило што Обама е избран.

Не за друго, настрана тоа што ги поддржува грците и настрана политиката што ја спроведува (која не му ја владеам добро и не ме ни интересира искрено); туку ради фактот што е црнец.

Не дека нешто ќе се смени во светот или во САД после изборов, ама ова значи дека барем некои работи се надминати. :toe:

Па тоа е поентата, што треба да се надминат расните и етничките дискриминации и да се запазат вредностите на човекот, или во случајов, идеологијата што ја застапува.

Се работи за избор помеѓу демократ и републиканец, не помеѓу црнец и белец. Ако мене ми се допаѓа демократскиот концепт, не треба да ми значи каков е неговиот претставник по боја на кожа. :wink:

Споредбата со црнец во Америка и Албанец во Македонија не е баш иста. Ама и да се кандидира Албанец за претседател во нашава земја, ако ми се свиѓа политиката што ја спроведува, пре би гласала за него отколку за македонец со политика слична на републиканската.

Ја ова зборам повеќе од човечен аспект, отколку од политички... Ама во секој случај, ова е некоја утопија... Знам дека работите во реалноста стојат поинаку, без оглед на тоа што мене не ми се свиѓаат такви какви што се. :)

Контрадикторна си. Викаш дека бојата на кожата не треба да е битна, а од друга страна велиш дека ти е мило заради тоа што е црнец. Меккејн беше послаб противкандидат. Сметам дека Барак Обама веројатно гледајќи низ призмата на обичниот Американец претставува надеж дека навистина ќе се случат промени. Е, сега колку тие навистина ќе се случат, ќе видиме со времето...иако јас чисто се сомневам.

Пред 100 години беа робови, пред 50 не смееја да седнат напред во автобус, сега е избран црн претседател. Тоа мора нешто да значи; напредок некој.
Во суштина, да, се покажа со ова дека на луѓето пред се им е потребна стабилност и им е преку глава од војни (кои Обама НЕМА да ги прекине). Од каде знаеш каков ќе излезе? Може триста глупости да направи со оглед на тоа дека е на чело на една од најмоќните земји на светот и можеби ќе има голем негативен ефект и лошо владеење. Дали тоа значи дека имало напредок?

Мислам според мене треба да почекаш да видиш како ќе владее, па да речеш, еј навистина има напредок.

Споредбата со црнец во Америка и Албанец во Македонија не е баш иста. Ама и да се кандидира албанец за претседател во нашава земја, ако ми се свиѓа политиката што ја спроведува, пре би гласала за него отколку за македонец со политика слична на републиканската.

Псај, следиш американска политика? :helou:

Не заебај, работава нисам видела али нагаѓам. Да не ја тераме дискусијата вон тема, меѓутоа американската политика (надворешна) била иста без разлика кој бил на власт.

Секој претседател си имаше по некоја војна.

Со таа разлика што сега Обама е директен потписник на Грчката агенда во сенатот, и воедно спонзориран од Грчкото лоби.

Ќе дојде време кога ќе треба да го исполни својот дел од договорот, кон грците.

Блазе тебе чим ти се свиѓа таквата политика, извини ама неможам да бидам непристрасен кога се работи за наш интерес. :smir:

И се сложувам со КрејзиИнЛав, ако не се работи за расистичка поделба на гласовите, тогаш зашто во државите каде имаше мнозинство на афро-американци и шпањолци, пр. Вашингтон и Калифорнија, Обама имаше неверојатно убедлива победа.

А Обама победи со гласовите на белците, за да биде апсурдот поголем.

Башка толку прљава позадина има Обама, што колку и да е добар оратор и глумец, не смееше ни да се дозволи негова кандидатура.

Ама како и секогаш пропагандата си го заврши своето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom